|

Handbalisti vasluieni, în vizorul loturile nationale

TRIAL… Nu mai putin de zece handbalisti vasluieni, de la echipele de Juniori 2 si Juniori 3 ale Liceului cu Program Sportiv, au participat, de Ziua Nationalã a României, la programul “Talent”, initiat de Federatia Românã de Handbal, program ce are ca scop monitorizarea celor mai talentati tineri jucãtori pentru loturile nationale de cadeti si juniori.

Trialul, organizat la Bacãu, a adunat cei mai buni jucãtori din regiunea Moldova,  la categoriile de vârstã 2002-2003 si 2004-2005. Printre participanti s-au regãsit si zece jucãtori de la Liceul cu Program Sportiv Vaslui, antenati de antrenorii Liviu Gugles si Liviu Gheorghiu. Acestia sunt: Tãnase Ionut (2002 – portar), Matei Adrian (2002 – extremã stânga), Potorac Sorin (2002 – centru), Ciurescu Florin (2002 – inter dreapta), Chiratcu Rãzvan (2002), Hãntaru David (2003 – extremã stânga), Tãnasã Alexandru (2004 – inter stânga), Andriesanu George (2004 – inter dreapta), Gopsa Andrei (2004 – extremã stânga) si Grosu Cosmin (2005 – pivot).

Sorin Potorac si Ciurescu Florin, convocati la nationalã

Doi dintre jucãtorii prezenti la trialul de la Bacãu au primit ieri convocãrile la lotul national de cadeti. Este vorba despre Sorin Potorac si Ciurescu Florin. Primul va face parte din lotul B al nationalei, care în perioada 19-22 decembrie va sustine un turneu amical în Spania, în timp ce al doilea va merge la lotul A, care se va deplasa în Ungaria pentru mai multe meciuri de verificare. La finalul celor douã stagii de pregãtire, antrenorii loturilor nationale vor definitiva echipa care va reprezenta România la un turneu, care va avea loc în Egipt.