|

Heroină adusă la Iași în vaginul unor femei. Percheziții și 25 de persoane audiate

Astăzi au avut loc 25 de percheziții în Iași și București în cadrul unei acțiuni de amploare de destructurare a uneia dintre cele mai mari rețele de trafic de heroină din țară, acțiune coordonată de polițiștii de la Antidrog Iași.

De dimineață, aceștia, însoțiți de mascați, au început perchezițiile în șapte locații din Iași. În imagini este scotocită casa lui Gruia Todică, unul dintre cei mai cunoscuți traficanți locali.

Potrivit anchetatorilor, ieșenii se aprovizionau din București, iar heroina era vândută sau pentru consum propriu. Gruparea era una dintre cele mai mari din România și era monitorizată de anchetatorii ieșeni.

Comunicat de presă:

În fapt, s-a reţinut că, la începutului anului 2018, pe raza municipiului Iași, s-a constatat o creștere a traficului de droguri de mare risc, respectiv heroină.
În urma administrării probatoriului a rezultat faptul că mai multe persoane din municipiul Iași, începând cu luna aprilie 2018, s-au aprovizionat cu droguri de mare risc – heroină din cartierul Ferentari, municipiul București, droguri pe care mai apoi le transportau în municipiul Iași și le dețineau atât în vederea consumului propriu cât și în vederea comercializării către o clientelă tot mai vastă de consumatori de asemenea substanțe care în timp au devenit dependenți.
Astfel, tot mai mulți tineri de pe raza municipiului Iași, atât pentru a-și susține dependența cât și din considerente de ordin financiar, sesizând totodată posibilitățile obținerii unor câștiguri materiale ilicite substanțiale într-un timp cât mai scurt, au luat hotărârea de a se deplasa în municipiul București, cartierul Ferentari și nu numai, de unde să procure personal heroină de la dealerii de asemenea substanțe, fără a se cunoaște cu aceștia în mod direct sau prin intermediari.
Parte dintre persoanele identificate de către organele judiciare, din municipiul Iași, cu asemenea preocupări, atât în prezenta cauză cât și în cadrul altor cauze penale instrumentate la nivelul D.I.I.C.O.T. – S.T. Iași au fost prinse în flagrant, reținute, arestate preventiv și chiar condamnate definitiv după ce au revenit din cartierul Ferentari, municipiul București către municipiul Iași având asupra lor heroină procurată din acel loc.
S-a reţinut faptul că, de la începutul lunii ianuarie 2019, din ce în ce mai mulți tineri din judeţul Iaşi s-au deplasat periodic în cartierul Ferentari, municipiul Bucureşti, la intervale relativ scurte de timp de ordinul a 3-4 zile sau săptămânal, pentru a-şi procura acest tip de drog – heroină, de la un număr de 3 suspecţi. …https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/heroina-adusa-la-iasi-in-vaginul-unor-femei-perchezitii-si-25-de-persoane-audiate–256744.html