|

Horoscopul politicienilor vasluieni

Deputat Florin Ciurariu – PNL berbec, porc

Ati rãmas ultimul mohican liberal din Parlament. Pe Marian nu-l punem la socotealã, fiindcã este o curvã politicã. Probabil, îl va urma cât de curând pe Bordeianu. Istoria ne spune cã cei doi sunt legati. Au intrat în politicã de tineri la liberali, au plecat la UNPR vremelnic si, dupã ce unul a luat-o spre PDL, iar altul spre PNL, s-au reunit la ACL. Acum iar sunt despãrtiti.

Dan Bordeianu, deputat PNL Taur, vulpoi

Toatã lumea e curioasã sã afle cui v-ati predat la PSD. Unii cred cã lui Buzatu, altii spun cã ati fost „sfãtuit“ sã faceti acest pas, însã nimeni nu a intuit cã totul s-a jucat la Bucuresti, unde ati negociat direct cu Ponta. Motivul? Era singura solutie pentru încã un mandat. Asta, dacã Ponta iese presedinte.

Deputat Ana Birchall – PSD Fecioarã, bivolitã de rasã

Ne place cã prin judet vã dati deontolog, iar la TV calomniati fãrã nici un fel de jenã. Si apãrarea dvs. este jalnicã. Vã ascundeti în spatele Google când aruncati cu noroi în adversari, iar la Vaslui vã dati cu curu’ de pãmânt în fata judecãtorilor cã sunteti calomniatã. Halal!

Senator Doina Silistru – PSD, scorpion, pupãzã

V-ati refãcut echipa pe colegiu prin venirea lui Bordeianu. Acum aveti curaj sã umblati prin colegiu si, de ce nu?, sã vã faceti casã la Pungesti, asa cum ati fost sfãtuitã acum un an, în plin scandal al gazelor de sist, ca sã demonstrati cã nu este nici un pericol.

Deputat Adrian Solomon – PSD, taur, vulpoi

Duminicã se trage linia. Tot atunci, în calitate de sef de campanie, veti fi mãsurat si analizat de colegi. În plus, ati activat si prin Moldova. Sã vedem dacã cu folos. Oricum, v-ati fãcut niste prieteni de nãdejde acolo, mai ceva ca ai lui cumãtru. Dupã alegeri se va vedea ce veti face. Ori veti rãmâne om politic, ori traficant de tigãri. Cã doar n-ati fost degeaba în tara vecinã!

Senator Nelu Tãtaru – PNL Balantã, sobolan

Dupã plecarea lui Bordeianu la PSD, toatã lumea se astepta sã faceti acelasi lucru. Însã le-ati arãtat cã ati rãmas liberal vertical. Culmea, cei care pariau pe plecarea dvs. erau din PNL si PDL! Probabil cei cãrora le este fricã cã veti ajunge presedinte.

Dumitru Buzatu – PSD, presedinte CJ Vaslui Leu, sobolan rosu

Ati mai încheiat o campanie si, indiferent cine iese, tot la putere sunteti. Tridentul de la CJ pe care l-ati format acum 10 ani vã conferã acest avantaj. Oricum judetul rãmâne la fel de sãrac si cu Ponta si cu Iohannis. Suntem curiosi cum vã veti permuta la sefia CJ, în viitor.

Andrei Puicã – prefect, vãrsãtor, sobolan rosu

O parte din angajati, ãia de vã sapã de prin juridic, si-au pregãtit sorcovele sã-l primeascã pe Iftimoaie. Cicã tânãrul doctorand umblã pe la Iasi prin magazine si-si alege, ca Geoanã, culoarea la draperii pentru biroul de prefect. Sãracul a mâncat chibrituri multã vreme ca inspector guvernamental si viseazã la momentul revenirii.

Corneliu Bichinet, presedinte PNL, Fecioarã, bursuc

V-ati mai luat un acordeon în cinstea campaniei lui Iohannis si ati ajuns la numãrul 18 în colectia dvs. Asteptati cu nerãbdare votul de duminicã, doar pentru a stabili ordinea prioritãtilor în relatia cordialã cu Buzatu. Dacã câstigã Ponta vã veti bate la sefia ACL, dacã bate neamtul veti fi lobbyist. În nici un caz nu veti fi dusman cu Buzatu.

Vasile Pavãl, primar Vaslui, Bou, vãrsãtor

Ati fãcut ultimele retusuri înainte de alegeri. I-ati chemat pe toti pensionarii cu care pânã acum ati fost atent si le-ati trasat directivele pentru duminicã, fiindcã nu mai vreti sã pãtiti rusinea din turul 1. Pentru a da un imbold alegãtorilor, ati terminat si sensul giratoriu de la Casa de Asigurãri.

Titi Constantinescu - primar Bârlad, Vãrsãtor, rãtoi gripat

Aceste alegeri vã dau frisoane. Când e Iohannis la TV, înjurati de mama focului cã v-ati dat demisia din PNL, când vedeti congresul USL 2 vã felicitati cã ati rezistat în PSD. Adicã, sunteti un pic nostalgic cã n-aveti fundul mare sã vi-l puneti în douã luntre.

Ioan Ciupilan, primar Husi, Peste, sarpe

La ultima sedintã de CL nu ati mai înteles nimic. Tocu, în ciuda indicatiilor lui Dogaru, în loc sã propunã demiterea directorului de la spital acesta, cu pretul functiei în partid, a lãudat-o. Si colac peste pupãzã, v-ati dat demisia din CA de la spital, iar PDL pierde acest post, din cauza noii majoritãti!