|

Horoscopul politicienilor vasluieni

Deputat Florin Ciurariu – PNL berbec, porc

Sunteti foarte bucuros. Din entuziasm, dupã alegeri, duminicã searã, le-ati mai trimis un mesaj primarilor plecati la PSD: Puie Monta! Marti ati ciocnit un pahar cu noul presedinte la o întâlnire exclusivistã unde oamenii lui Blaga nu au avut succes. Dan Marian a crãpat de ciudã când a aflat.

Dan Bordeianu, deputat PNL Taur, vulpoi

Toti cred cã ati fost cel mai neinspirat om politic, mutându-vã la PSD, taman cu trei zile înainte de turul II. Însã multi nu stiu cã, de fapt, dvs., prin gestul fãcut, i-ati cucerit pe primarii PSD din colegiu, care fac parte din categoria „greilor“ si scot la alegeri tot timpul 90% pentru partid. Asa cã, sigur v-ati mai asigurat un mandat, lucru care la PNL nu s-ar mai fi întâmplat.

Deputat Victor Cristea, PSD, lenes (vezi Discovery Channel)

Tare v-ati mai distrat cã, la Vaslui, Ponta de abia a trecut de 50%. Ca sã vadã si Tighici si Pavãl cât de important este aportul dvs. în campanii. Acum puteti sã le arãtati pisica, mai ales cã, pe la sprituri cu prietenii, vã dati cocos si vã lãudati cã o sã-i turnati la Bucuresti. Pãcat cã nu aveti cui. Poate lui Iliescu.

Deputat Sergiu Vizitiu – UNPR gemeni, sarpe

În aceastã campanie, ati demonstrat cã vã pricepeti. Ati readus colegiul Murgeni pe primul loc dupã ce, în ultimele alegeri, Birchall câstiga competitia. Acum nu numai cã diferenta a fost mare, dar la Murgeni scorul pentru Iohannis a fost cel mai mic din toate orasele din România.

Deputat Adrian Solomon – PSD, taur, vulpoi

Ca sef de campanie pe judet, v-ati achitat de sarcini. 60% pentru Ponta si un loc trei în ierarhia judetelor în întrecerea pe numãr de voturi sunt cifre care vorbesc de la sine. Acum mai aveti de trecut un hop în partid: sã scãpati de Titi si de pretentiile sale de a mai candida încã o datã. Aveti grijã ca taifunul schimbãrilor de la Bucuresti sã nu vã mãture si pe dvs. de la Bârlad.

Senator Nelu Tãtaru – PNL Balantã, sobolan

Rezultatul votului în turul II nu v-a entuziasmat. Sigur, sunteti bucuros cã Iohannis a iesit presedinte, însã sunteti constient cã, la Husi, liberalii au 20%, exact scorul din turul I. Si mai mult nu se poate cu figuri de genul Dan Marian, zis parlamentarul zeciuialã, Dogaru, cunoscut, în târg, drept hot de gaz sau Liviu Iacob.

Dumitru Buzatu – PSD, presedinte CJ Vaslui Leu, sobolan rosu

Sunteti trist, nu pentru cã a pierdut Ponta, ci pentru faptul cã cei de la Bucuresti nu au înteles nimic dupã cele trei curse electorale la prezidentiale pierdute. Au venit strategi americani, fanfaroni cu tot felul de institutii de sondare a opiniei publice sau sociologi ratati care au crezut cã trei tiruri de afise, panouri si bannere pot câstiga alegerile.

Andrei Puicã – prefect, vãrsãtor, sobolan rosu

Chiar dacã sunteti pe ducã,(n-o sã fie schimbarea prea rapidã, asa cum viseazã Iftimoaie), noi considerãm cã sunteti unul din cei mai buni prefecti pe care i-a avut judetul. Scoala de la Bucuresti s-a vãzut si chiar dacã nu ne-ati dat satisfactie cu organizarea referendumului de la Pungesti, modul cum ati manageriat institutia, a credibilizat-o.

Corneliu Bichinet, presedinte PNL, Fecioarã, bursuc

Acum cã a câstigat Iohannis cursa prezidentialã, pozitia dvs. la CJ s-a întãrit vizibil. Drept urmare, ne astetãm ca poetul anonim, Cascaval Stãnescu sã dedice o odã a bucuriei, neamtului protestant ajuns presedinte. Nu mai vorbim de celebrul beci, unde bãnuim cã butoiul cu Iohannis este la mare cinste, plin ochi cu un vin rozaliu.

Vasile Pavãl, primar Vaslui, Bou, vãrsãtor

De nervi cã Ponta a pierdut alegerile mai rusinos decât Nãstase sau Geoanã, ati plecat în concediu pe neanuntate. Ati sunat la prima orã luni, la secretariat si le-ati spus cã veniti peste vreo douã sãptãmâni. Gurile rele din primãrie spun cã v-ati dus sã prindeti rând, în asteptarea Black Friday.

Titi Constantinescu - primar Bârlad, Vãrsãtor, rãtoi gripat

Ca si Nãstase, ati auzit din strãinãtate rezultatul exit-poll-urilor. Numai cã dvs. erati la Londra, iar fostul puscãrias la Nuremberg. Are dreptate Solomon când spune cã nu vã lasã nici la deputati sã candidati, fiindcã aveti de crescut nepoti. Pãi e frumos ca atunci când PSD la Bârlad se perpelea în asteptarea rezultatelor, dvs. s-o frigeti la Londra, cu familia?

Ioan Ciupilan, primar Husi, Peste, sarpe

CL dvs. are mari emotii. E posibil, dacã Iohannis se tine tare, sã rãmâneti fãrã majoritate. N-ar fi o noutate, sunteti obisnuit. Treaba proastã e cu cei care îsi vor pierde pâinea, fiindcã sunt niste consilieri care chiar depind de aceastã pozitie. Si dacã vorbim de opozitie, demult sunteti acolo. Pãi si rezultatele la contestatie au venit dupã alegeri, ca si demararea lucrãrilor de la E-on.