|

Horoscopul politicienilor vasluieni

Senator Nelu Tãtaru – PNL Balantã, sobolan

Un lider pur sânge nu se amestecã cu corciturile. Viii cu viii, mortii cu mortii!. De exemplu, fostul ministru Berca spunea la Bârlad, avându-l în dreapta pe „celebrul” Nelu Vrânceanu, cã 90% din membri PMP din Vaslui sunt imaculati, nemai specificând cine-s ceilalti 10%. Nu aveti nicio sansã în politicã alãturi de Dan Marian, cel care, acu’ doi ani, cãuta denuntãtori, sã vã înfunde.

Deputat Toader Dima – PSD peste, iepure

Vine cea mai frumoasã perioadã a anului, când dvs., ca agricultor, dar mai nou ca si deputat, îi veti primi pe urãtori cu bratele deschise. Sunteti unul din bunicii politicii vasluiene, un fel de Mos Gerilã al PSD, iar acum e luna dvs. Dati cep butoiului de vin si aprindeti focul în sobã, fiindcã anul acesta se anuntã un numãr record de urãtori.

Deputat Ana Birchall – PSD Fecioarã, bivolitã de rasã

Bichinet a tinut cu orice pret sã-si cearã iertare în felul sãu. Si noi o facem, desi n-am avut finetea acestuia sã vã gratulãm, c-ati devenit „guristã”. Noi ne cerem scuze cã în campania electoralã n-am explicat electoratului, cã sunteti asa de sensibilã precum o floare la zicerile unui politician, care acum 10 ani fãcea furori prin colegiul dvs. Concluzia e cã Vasluiul nu vã meritã, asa cã, la urmãtoarele alegeri, pedepsiti-l si nu mai candidati.

Deputat Florin Ciurariu – PNL berbec, porc

Ati fost prins un pic pe picior gresit la alegerile de acum douã zile. Nu vã asteptati ca omul care l-a ajutat pe Iohannis sã-l execute pe Antonescu, sã fie la rându-i mazilit. Probabil cã nici Ludovic nu se astepta. Cel mai hazliu a fost Tãtaru care credea cã viitorul presedinte e Atanasiu.

Deputat Adrian Solomon – PSD, taur, vulpoi

Dacã îl cârpeati pe acel taximetrist, vã dãdeam o bere si un premiu special. Taximetristii sunt o natie mai aparte de soferi, considerându-se regii soselelor. Dar ati fost foarte calm, probabil prins de atmosfera acestui sfârsit de decembrie, l-ati „iertat”. O sã vedeti cã nu e bine. De când l-ati scuturat pe cel care umbla prin discoteci dupã drepturile de autor, a mai venit la Bârlad?

Irinel Stativa, deputat PSD Bou c-un corn, bivol

Ne bucurãm cã ati iesit din bârlog. Noroc de dvs., fiindcã niciodatã n-ar fi avut Banca un viceprimar pesedist. Totusi, nu întelegem de ce ati apãrut asa, deodatã, în peisaj, când stim cã cel care a negociat trecerea lui Vânãtorul la PSD este Solomon. Oare sunteti dvs. mâna cu care PSD se mai sterge uneori la dos?

Dumitru Buzatu – PSD, presedinte CJ Vaslui Leu, sobolan rosu

Ati vãzut-o si pe asta: guvernul Ponta IV. Doar Boc s-a mai mândrit cu o asemenea performantã. Cât dvs. stãteati pe la Bucuresti, pe cei de acasã, de la CJ, i-a apucat hãrnicia si cheltuie si ultimul bãnut din cont. Licitatiile se tin la foc automat, si chiar dacã nu trebuie se cumpãrã de parcã vine potopul. Ia vedeti cu ce se ocupã cei din esaloanele inferioare, cã parcã-i prea mare graba.

Andrei Puicã – prefect, vãrsãtor, sobolan rosu

Sã nu mai plecati niciodatã flãmând la meciuri de handbal. Ati vãzut ce-ati pãtit la Sala Sporturilor, nu aveati nici mãcar putere sã bateti din palme. Noroc cã au avut alune si apã platã. Pe vremuri era o cantinã la Prefecturã si, din câte stim, se gãtea bine. Totusi, cumãtrul dvs. avea niste mere în buzunar, dar nu l-a lãsat inima sã vã dea si dvs. unul.

Corneliu Bichinet, presedinte PNL, Fecioarã, bursuc

De acum doi ani, când în beci ati botezat un butoi cu numele Alina Gorghiu, ati spus despre aceastã frumoasã femeie cã va avea o carierã fulminantã în politicã. Si n-ati gresit. Dar si aceasta v-a rãsplãtit si vã face lobby pe la toate televiziunile nationale.

Vasile Pavãl, primar Vaslui, Bou, vãrsãtor

Aveti grijã mare la sãnãtate! Nu vã jucati! Mergeti la un control, mai ales cã vin sãrbãtorile. În rest, timpul tine cu dvs., asa cã dati-i front de lucru constructorului sã mai termine din strãzi. Aveti grijã la colindãtori, fiindcã sunt unii mai ghidusi care se tin de glume. Stim cã unii îsi doresc sã vã „colinde” altcineva, dar nu-i bãgati în seamã.

Titi Constantinescu - primar Bârlad, Vãrsãtor, rãtoi gripat

Nu e pãcat ca tocmai acum sã lipsiti de acasã? Când dubele cu mascati umblã prin Bârlad? Ce-i drept în cu totul alte scopuri, dar credem cã v-ar fi stat inima sã-i fi vãzut, pe la 5.00 dimineatã, întrând în oras. Asa cã, mini-vacanta a fost una binevenitã. Vestea tristã e cã judetul nostru e programat undeva în februarie.

Ioan Ciupilan, primar Husi, Peste, sarpe

Trebuie sã fiti foarte bucuros, sã observati, cum Dogaru, de la mitocan a ajuns prezicãtor. Anul trecut, pe vremea aceasta, vã fãcea tigan, iar acum, ca un adevãrat Nostradamus, a prezis cine va câstiga nu stiu ce concurs. Schimbarea la fatã s-a fãcut gratie unui interes mãrunt pe care tocmai si l-a rezolvat în ultima sedintã de CL. Dar despre asta în numãrul viitor.