|

Horoscopul politicienilor vasluieni

Senator Nelu Tãtaru – PNL Balantã, sobolan

Ati decis sã întâmpinati anul 2015 departe, la munte, cu subprefectul Mircea Gologan. Nu este deloc întâmplãtoare alegerea, mai ales în anul în care se prefigureazã un nou guvern liberal si, de ce nu, un nou prefect la Vaslui.

Senator Gabriela Cretu – PSD Capricorn, sarpe cu ochelari

Cum nimeni nu v-a fãcut un cadou de Crãciun, ne referim la cei apropiati, ati primit un dar de la o prestigioasã revistã de geopoliticã din Franta. Vi s-a publicat un articol. Cum noi nu prea o rupem pe frantuzeste, mergem pe mâna editorilor si spunem cã-i un text interesant. Dacã n-o sã pãtiti nimic, înseamnã cã nu ati atins “esenta”. Je suis Charlie!

Deputat Ana Birchall – PSD Fecioarã, bivolitã de rasã

Dupã ce ati fost la munte cu familia si v-ati limpezit, suntem curiosi ce decizie veti lua, acum când PSD dã în fierbere. Deja se prefigureazã vreo trei tabere si teoretic dvs. ati putea cocheta cu douã dintre ele: cea a renegatilor Vanghelie-Geonã sau cea a lui Ghitã-Ponta. Nu riscãm sã dãm un verdict, cã avem proces si ne este fricã.

Deputat Florin Ciurariu – PNL berbec, porc

Sfârsitul anului v-a prins la Bucuresti, departe de cei dragi. Niste treburi nerezolvate v-au tinut în capitalã. De o zi ati revenit la Vaslui, dornic sã recuperati terenul pierdut. Vreti sã-i arãtati lui Dan Marian cine-i seful în partid, chiar dacã unii spun cã v-ati înteles si v-ati dat deoparte.

Deputat Adrian Solomon – PSD, taur, vulpoi

Stiind cã viata unui om politic poate fi scurtã, v-ati cãutat un loc cãldut, compatibil cu studiile pe care le aveti. N-o sã dezvãluim încã unde, însã nu întelegem de ce nu ati rãmas la Liceul “Rosca Codreanu’, unde o vreme ati fost suplinitor. Ramona Mocanu v-a luat-o înainte. Aceasta a reusit performanta sã se titularizeze la LMK, în Vaslui.

Dan Bordeianu, deputat PNL Taur, vulpoi

Liberalii sunã din nou adunarea si-si cheamã acasã fiii risipitori. Au nevoie de parlamentari pentru a-si instaura propriul guvern. Suntem curiosi ce veti face, mai ales cã PSD e în plin proces de sciziune. În trecut ati revenit înapoi, acasã, dupã ce o vreme ati rãtãcit prin UNPR.

Dumitru Buzatu – PSD, presedinte CJ Vaslui Leu, sobolan rosu

Ati descoperit la firma coloneilor, la Romold, o adevãratã pepinierã de cadre. Pe nerãsuflate, ati promovat, în posturi cheie, doi angajati de la acea firmã la CJ. Bineînteles cã acei oameni au participat la concurs si au câstigat pe merit, dar vorbeam si noi asa, ca televizorul.

Andrei Puicã – prefect, vãrsãtor, sobolan rosu

Nu v-a tihnit Revelionul la Husi. Fostul prefect, de ofticã cã nu a fost pe scenã sã ureze husenilor un An Nou fericit s-a apucat de bãut zghiharã, pânã a cãzut peste tastaturã. Noroc cã acum trei ani s-a scãldat în apele Iordanului si Dumnezeu l-a pãzit si nu a pãtit nimic.

Corneliu Bichinet, presedinte PNL, Fecioarã, bursuc

Dupã ce ati apãrut pe la toate televiziunile nationale, unii vasluieni v-au dedicat chiar si versuri (acrostihuri). De invidie, Buzatu v-a luat la ochi, mai ales când a vãzut cã electoratul sãu vã trimite ode. Altfel, vã asteaptã un an greu, în care va trebui sã demonstrati cât de liberal sunteti.

Vasile Pavãl, primar Vaslui, Bou, vãrsãtor

Ati luat decizia sã faceti curat în oras, dupã ce iarna si-a fãcut de cap. Unii vasluieni s-au iritat cã nu le-ati dezãpezit masinile sau aleile dintre blocuri, altii v-au reprosat cã nu sunt strãzile principale la negru, ca la Iasi. Din pãcate, bugetul Vasluiului nu permite sã se foloseascã clorurã de magneziu pentru deszãpezire.

Titi Constantinescu - primar Bârlad, Vãrsãtor, rãtoi gripat

Ati fost si dvs. plecat în decembrie, în concedii, pe banii de dividende de la firmã, cã tot orasul vorbea c-ati fugit de DNA. Nu mai aveti liniste nici atunci când spargeti banii personali. Si noi am fãcut scris la DNA sã ne interesãm si procurorii au spus cã încã nu aveti nicio … calitate.

Ioan Ciupilan, primar Husi, Peste, sarpe

Zarvã mare la concursul pentru ocuparea functiei de sef la piatã. Asa de agitatie a fost, cã nu s-a mai tinut. Nu-i bine cã i-ati lãsat pe cei din CL sã-l organizeze, fiindcã nu are cine sã vã critice. Sã vedem ce-o sã zicã Iacob si Dogaru despre acest esec. Sigur v-or da vina pe dvs.