|

Horoscopul politicienilor vasluieni

Gabriela Cretu

În ultima perioadã vãd cã sunteti ofuscatã pentru cã extrema dreaptã prinde la electorat. E normal. Dupã esecul stângii, dar mai ales dupã pãrãduiala din banii publici a PSD-ului, e normal sã se nascã o fortã care sã echilibreze scena politicã. Apropo, cã tot vorbim de extrema dreaptã si de modul lor de guvernare, prin intermediul unui aparat de stat de tip politienesc, cu implicarea masivã a Serviciilor, la Vaslui, sotul dvs. cum conduce judetul? Nu tot într-o manierã de extremã dreaptã?

Doina Silistru

Se cunoaste cã sunteti la ultimul mandat. Nu mai faceti bãi de multime, nu mai iesiti în public, stati în casã. Nici în concediu nu ati plecat. Poate vã faceti timp, mãcar acum la Zilele Vasluiului, sã vã faceti aparitia. Orasul, judetul au fost generosi cu dvs. V-a trimis de patru ori în Parlament si veti avea o pensie mai mare decât a unui presedinte de tarã.

Aurel Cãciula

V-a certat primarul Husului cã ati spus presei cã dvs. v-ati ocupat de protocolul artistilor de la “Hora din Strãbuni” care au venit în “orasul dintre vii”. Prin urmare, acum nici mãcar la telefon nu mai aveti curaj sã rãspundeti. Noi credeam cã aveti outele mai tari, cã doar sunteti seful lui Jan Ciupilan pe linie politicã.

Mihai Botez

Ne bucurãm cã ati fost la “Open Camp” si când ati vãzut cã în Vaslui mai sunt si tineri, nu numai pensionari, v-a dat un imbold si chiar sperante cã puteti ataca peste trei ani Primãria. Starea de acolo v-a convins cã un candidat cu idei poate rupe blestemul PSD-ului la Vaslui si poate descãtusa portile bine zãvorâte ale primãriei. Vã urãm succes! Si dacã tot ati fost la “Open Camp”, sã nu ratati, la Bârlad, “Festivalul Casului”.

Daniel Olteanu

Tot mai trageti nãdejde cã vã veti gãsi locul în PNL, însã nu vedem cum. Tãtaru epureazã, rând pe rând, toate organizatiile loiale dvs. Nici de la Bucuresti, vestile nu sunt pozitive. Vizita lui Orban în judet întârzie nejustificat, asa cã verdictul procesului dvs. de la Curtea de Arbitraj a PNL-ului, de pe 22, cel mai probabil, nu vã va fi favorabil.

Adrian Solomon

Plecati în concediu dupã ce i-ati servit-o lui Boros în stil mare. Faza cã cei zece consilieri locali îl amenintã pe Boros cu dizolvarea CLM, dacã nu îsi prezintã raportul de activitate, e doar strategia dvs. Nu avea cine sã gândeascã o asemenea mutare, care, din punctul nostru de vedere, e genialã. Pãcat însã cã nu veti fi în oras când este în plinã desfãsurare “Festivalul Casului”.

Dumitru Buzatu

Dacã ne-ati fi chemat si pe noi la petrecerea finului, zãu cã nu am mai fi scris de isprãvile sale si de cum si-a cãpãtat porecla de “Chevronel”. De fapt, noi aveam capsa pusã pe dvs., de câteva zile. Duminicã nu ne-ati luat si pe noi la Hoceni si ati bãut doar cu partidul, iar la petrecerea de la “Hora din Strãbuni” ati ascuns sticla de vin sub masã, când nouã ne ardea buza rãu de tot. Poate azi, de ziua dvs., dati un sprit. La multi ani !

Eduard Popica

În sfârsit, ati pus aparate de aer conditionat si la Prefecturã. Au trebuit sã se schimbe vreo patru prefecti ca sã ajungã civilizatia si-n institutia dvs. Când au vãzut cei din partid cã vã descurcati la Prefecturã si nu vã rupeti gâtul au început sã vã dea la picioare, chiar din interior. Dacã nu credeti, sãptãmâna viitoare vã dãm si niste nume.

Mircea Gologan

Fostului prefect, Isabel, nu i-a trecut supãrea. Schimbarea din functie încã îi mai produce insomnii, determinându-l la tot felul de actiuni subversive. Acum atenteazã la scaunul dvs., dupã ce cineva i-a bãgat în cap cã ALDE poate lua la Vaslui postul de subprefect. Sã nu credeti cã acel cineva e vreun greu din Bucuresti din partidul lui Tãriceanu, ci un trepãdus de la Vaslui care se viseazã împãrat.

Vasile Pavãl

V-ati fãcut curaj si ati fost la “Open Camp”, dupã ce, discret, ati sabotat cât ati putut acest festival. Acum cã v-ati fãcut o imagine cu ce se întâmplã acolo, v-ati dat seama cã spectacolul pe care l-ati gândit pentru “Zilele Vasluiului” e cam fãrã sare si piper.

Dumitru Boros

Ati fãcut compromisul cu PSD, fãcându-le toate mofturile, inclusiv cedarea postului de viceprimar. Ati motivat, la acel moment, aceastã ispravã, spunând cã aveti nevoie de o coabitare cu PSD pentru Bârlad. Iatã cã acum PSD-ul v-o trage. Mai întâi v-a adus la paritate în CLM, adicã 10-10 si acum forteazã alegerile anticipate. Nu mai vin la sedinte pânã când nu vã veti depune raportul.

Ioan Buta

Ati scãpat, în sfârsit, de secretarul Primãriei. L-ati transferat la Gherghesti, la primarul trãsnit, Nixon. Dacã cu dvs. se certa si mai cã era sã sarã la bãtaie, la Gherghesti confruntãrile dintre cei doi vor fi de pominã. De abia asteptãm. Acum cã ati scãpat si de ultima belea din Primãrie, nu mai aveti nicio scuzã dacã lucrurile merg prost.