|

Horoscopul politicienilor vasluieni

Ion Hadârcã

Cum dvs.sãrbãtoriti pe vechi Crãciunul si Anul Nou, noi vã spunem “La multi ani!” De asemenea, vã motivãm absenta de la sãrbãtoarea, de pe 10 ianuarie,de la Podul Înalt. Poate o sã puneti o floare la statuia marelui voievod, peste douã sãptãmâni, când de drept se împlinesc 543 de ani de la bãtãlia de la Vaslui. În lipsa dvs., comunistii lui Dodon au depus coroane si au arborat drapelul autointitulatului stat moldovenesc.

Ana Birchall

Ne bucurãm cã v-ati revenit si cã ati reusit sa ajungeti la Vaslui. Dragnea avea nevoie de prezenta dvs. Cu dvs. la stânga, parcã a prins aripi la întâlnirea cu pesedistii din Vaslui. Ne pare rãu cã, de Crãciun, ati fost bolnãvioarã, dar ne bucurãm cã v-ati revenit repede.

Aurel Cãciulã

Vã prieste la Bucuresti. Acum sunteti cu adevãrat un domn. Stati picior peste picior, puneti degetul la tâmplã când îi ascultati pe interlocutori si aveti asa, un aer mai de gânditor, dând senzatia celor din jur cã analizati cu atentie toate discutiile. Toate acestea vin si dupã ce fiica dvs., Diana, v-a îmbrãcat dupã ultima modã.

Adrian Solomon

Acum cã au trecut sãrbãtorile, sã le spunem cititorilor cum v-a tinut Bâca o orã în parcarea de la piatã, în timp ce dvs. erati asteptat în sediul partidului pentru o sedintã festivã. Noi credem cã a fost rãzbunarea Roxanei cea Sexi, supãratã cã i-ati mustruluit colegii din CL, care a vorbit cu Toporas, care la rându-i l-a sunat pe Boros, iar acesta i-a ordonat sefului de la piatã sã vã întârzie cât de mult se poate.

Daniel Olteanu

Ati fãcut senzatie la Iasi, la întâlnirea fierbinte despre autostrada Tg. Mures – Iasi. Dvs., în stilul caracteristic, ati vorbit despre Vaslui si despre nevoile comunitãtii de aici, atrãgându-le atentia celor din capitala Moldovei cã un lider adevãrat trebuie sã aibã grijã si de cei din subordinea sa. Este stiut faptul cã autostrada a fost trasatã de UE prin Vaslui si, prin urmare, ar avea întâietate la finantare, dar cine mai are chef de aceastã dezbatere.

Mihai Botez

Ca un soldat disciplinat, ati dat curs invitatiei celor care au organizat o dezbatere pe tema autostrãzii amintite mai sus. Dupã Olteanu a vorbit însã deputatul Bichinet care, în loc sã transmitã un mesaj clar, a dat-o pe stand up comedy, spre distractia participantilor. Prin urmare, ati decis sã nu mai luati cuvântul. Bravo! Pãi unde a scuipat Bichinet, nu mai avea rost sã dati dvs. cu limba.

Dumitru Buzatu

Ati fãcut exces de zel la întâlnirea cu Dragnea si astfel ati arãtat tuturor cârcotasilor din PSD, în special celor din Ardeal sau Oltenia, cã aici e un fief al lui El Lidero Maximo. Totul v-a iesit cum nici nu ati visat. Rãmâne de vãzut dacã si Dragnea vã va întoarce gestul la urmãtoarea rectificare. Cã v-a tinut un pic în sah cu banii de la Protectia Copilului.

Eduard Popica

Este pentru prima datã când ati regretat cã sunteti prefect. V-ar fi plãcut la nebunie sã-l întâmpinati pe Dragnea, alãturi de prietenul dvs., viceprimarul Dragos Cazacu. Dar aparentele, mai ales cele apolitice, v-au împiedicat sã faceti acest gest. De abia asteptati codurile administratiei, ca sã vã puteti si dvs. manifesta liber ca un adevãrat social-democrat ce sunteti.

Ciprian Trifan

Întâlnirea cu Dragnea v-a dezamãgit profund. Omul v-a uitat si nu prea v-a bãgat în seama. La ultima sa vizitã de la Vaslui, dvs. ati fost pionul principal. L-ati cazat, unde nici Buzatu nu l-a putut gãsi, l-ati dus în biroul dvs. de la partid si acolo s-au desfãsurat toate discutiile importante. Însã acum, nimic. Ati fost unul dintre cei multi.

Vasile Pavãl

Dragnea a rãmas socat când a vãzut ce conditie fizicã aveti atât dvs., cât si Buzatu. Curios, v-a întrebat si i-ati spus cã secretul e sportul dis-de-dimineatã. Dvs. mai trageti chiulul în sensul cã veniti la antrenamente doar de douã ori pe sãptãmânã, însã Buzatu e ahtiat dupã miscare. Face salã zilnic.

Dumitru Boros

Pentru faptul cã aveti sfãtuitori în ale administratiei doar cadastristi, în Bârlad, circulã tot felul de glume. Cicã dvs. numai mãsurati, însã de construit, nu construiti nimic. Cã sã nu mai fiti subiect de glume, vã propunem sã luati în staf-ul dvs. un constructor. Cum ar fi de exemplu Feraru, sotul Roxanei cea Sexi, cã tot si-a delilmitat în Bârlad o “zonã” rosie.

Ioan Ciupilan

Ati avut emotii mari când ati fost sunat cã la ferma dvs. si la iaz au venit vreo trei masini de Politie. Initial ati crezut cã a venit DNA-ul cum s-a întâmplat acum câtiva ani, când jandarmii i-au spart usa de la gospodãria agricolã a lui Buzatu. Însã totul a fost o alarmã falsã. Politistii îl cãutau pe un bãtrân de la centrul de persoane vârstnice, care se pierduse.