|

Horoscopul politicienilor vasluieni

Gabriela Cretu

Ati început sã fiti nostalgicã. Amintirile din copilãrie vã nãpãdesc. Oare de ce?Întoarcerile la origini sunt cauzate de evenimete care frãmântã constiinta. Aveti ceva pe suflet? Ati semnat pe vreun protocol cu SRI? Sau apãreti pe vreo listã a Securitãtii?

Olteanu

Acum cã ati ajuns la ALDE, toatã lumea asteaptã sã preluati si presedintia partidului. Sã puneti ordine în haosul lãsat de cei care s-au împopotionat cu functia de presedinte. Sã-i readuceti la sediu pe directorii de deconcentrate sustinuti de partid si sã recuperati functia de subprefect de la PSD.

Solomon

Nu ati scãpat de vechile apucãturi. Vedeti cã este un cântãreti de pe la Chisinãu care se plânge cã l-ati linsat verbal si emotional într-o cârciumã în Vaslui. Initial, artistul credea cã e vorba de un confrate sau mai exact de un manelist si nu prea s-a supãrat, dar când a aflat cã sunteti deputat s-a fãcut verde de nervi.

Botez

Cine ar fi crezut cã în Vaslui veti strânge cele mai multe semnãturi în campania “Fãrã penali în functii publice”. Noi previzionãm cã o sã fiti recordman la semnãturi, mai ales cã de acum au început sã vinã acasã vasluienii plecati la muncã în strãinãtate.

Cãciulã

Am înteles cã în familia dvs. va veni în curând barza. Ne bucurãm pentru dvs. cã veti mai fi bunic, sperãm sã fie o nepoticã la fel de desteaptã precum mãmica sa. Si dacã tot ne jucãm de-a ursitoarele, sã-i mai facem o urare bebelusului: sã mosteneascã frumusetea si caracterul tânãrului tãtic.

Ana birchall

Vai, doamnã vicepremier, mai învãtati-o pe Viorica ce sã zicã când face vizite externe, cã poate declansa un rãzboi în Balcani cu prostiile pe care le debiteazã. Dacã tot vã ocupati cu implementarea parteneriatelor stategice, plãtiti si un consilier mai acãtãrii pe politicã externã pentru doamna premier, poate n-o mai face gafe. Dar nu pe Tudorel, Doamne fereste!

Buzatu

Vedeti cã de când Dragnea v-a dat atributii în structura centralã a partidului, cam neglijati partidul, iar cãteii de sub dumneavoastrã au prins curaj si încep sã rânjeascã coltii. Pe la Prefecturã Gologan face ce vrea, Solomon a ajuns sã punã sefi la Politia din Vaslui si pânã si polifricii ãstia mititei, Barbu, Cazacu, Ramona sau Stativã, au început sã se creadã zmei.

Prefectul

Plecati în concediu oarecum nelinistit, stiind cã Mircea subprefectul rãmâne singur la butoane. N-ar fi prima datã, însã în ultimul timp ati vãzut la el un comportament mai ciudat ca si cum ar fi contaminat cu o rãcealã de la liberali. Vã sfãtuim sã vã puneti un paznic la birou, ca sã nu cumva sã-l gãsiti ocupat când vã întoarceti. Vi-l sugerãm pe Ciomaga.

Mircea

Ati plecat într-o excursie haiduceascã, la Londra, adicã numai cu fiul dvs. Le-ati lãsat acasã pe fete, sub motivul cã vreti sã faceti o cãlãtorie initiaticã. Frumos gestul, dar si costisitor, însã acum, de când v-au mãrit, salariile vã permiteti. Vã recomandãm sã nu fumati nimic pe acolo, ca nu cumva sã vi se urce puterea la cap.

Pavãl

În lipsa dvs., la primãrie cei doi viceprimari fac ce vor. L-au fugãrit pe constructorul de la Bazar, pe motiv cã este o hibã la proiectare. Gurile rele spun cã i-ar fi cerut ceva si când a auzit omul a fugit tocmai la DNA la Cluj sã se spovedeascã.

Bouros

Când ati vãzut cã cei ce detin spatii la Piatã au depus proiecte de refacere a clãdirilor i-ati dat în judecatã. Oamenii nu prea înteleg ce urmãriti, dar unii spun cã de fapt urmãriti sã expropiati terenurile lor pe care doresc acum extinderea spatiilor lor.

Ciupilan

V-ati luat la hartã cu Politia din Husi dupã ce un politist v-a atras atentia cã strãduta pe care vã parcati masina la Primãrie are un indicator cu intrarea interzisã. De nervi, ati trimis Politia Localã sã-i amendeze pe toti politistii care parcheazã masinile pe trotuar în fata sediului lor.