|

Horoscopul politicienilor vasluieni

Ana Birchall

Nu ne îndoim nicio clipã cã nu veti fi în delegatia de marti a primului ministru, care va veni la Vaslui. Poate asa va afla si sefa executivului ce ati promis oamenilor de aici, care v-au trimis în Parlament si cum nu v-ati tinut de cuvânt. Poate doar asa ne-om alege cu ceva, în speranta cã Vioricãi i se va face rusine, de rusinea dvs.

Gabriela Cretu

Ne place la culme cã v-ati lepãdat de vechile metehne, de femeie deschisã la nou si ati intrat în mocirla din România, criticând, ca un birjar ofuscat, prestatia primei doamne a României în Italia. Acum cã într-un fel calea e deschisã, n-ar fi rãu sã sãriti si la gâtul tizului dvs., Corina Cretu.

Adrian Solomon

Dacã tot vine premierul la Bârlad, nu uitati s-o întâmpinati conform obiceiului locului: cu marsul mortuar si amenintãri dramatice. Nu de alta, dar se supãrã Tãriceanu, colegul de coalitie, cã Viorica Dãncilã s-ar bucura de un alt tratament, fatã de cel pe care dânsul l-a avut când a venit la Bârlad.

Daniel Olteanu

Aveti o sansã uriasã sã vã puneti în aplicare planul de constientizare a clasei politice de necesitatea autostrãzii Bucuresti-Albita. Dãncila si suita sa va poposi în orasul lui Solomon si n-ar fi rãu sã-i amintiti cã acest proiect trebuia început în 2015, dacã e sã ne luãm dupã actualul ministru al Transporturilor, care pe vremea când era secretar de stat în guvernul Nãstase decretase acest lucru.

Mihai Botez

Aveti emotii. Seful dvs. de la Bucuresti vine la Vaslui sã reboteze filiala de aici. În sfârsit, ati gãsit un sef pe placul nostru. Nu cã cel care a fost ar fi rãu, ci doar cã actualul e dupã chipul si asemãnarea lui Nicusor Dan, fondatorul partidului. E vorba de Ciprian Canã, un as al informaticii si pe vremuri medaliat, ca Nicusor, pe la olimpiade.

Irinel Stativã

În ultima perioadã de când ati fost cooptat în aripa lui Solomon, v-au crescut galoanele, de umblati cu nareta pe sus prin oras, de a-i zice cã sunteti deputat de când mama dvs. v-a fãcut. Usurel cu aceste “harfe” de fatã mare, cã parcã vedem cã iar plângeti prin WC-ul de la PSD când se fac listele.

Dumitru Buzatu

Ne-a venit o idee. Credem cã ati fi mai bun de candidat la europarlamentare decât Gabriela Cretu. Aveti prestantã, lipici pe la Bucuresti, la conducerea partidului si chiar si vârsta necesarã. Fiindcã acolo se doarme de se rupe, mai ales când vã pun cãstile în urechi. Si nu credem cã doamna ar fi geloasã pe dvs.

Eduard Popica

Ati fost foarte agitat în ultima perioadã. Vizita premierului în judet vã dã frisoane. Noi credem cã nu de asta ar trebui sã vã fie fricã. Mircea e pe felie, le stie pe toate, iar statul paralel îl informeazã. Acesta deja a trecut la verificãrile functionarilor care ar putea intra în contact cu Dãncilã, sã vadã dacã sunt sau nu suspecti de terorism.

Vasile Marciuc

Sunteti vãzut foarte des pe la Briscaru, pe la Bãcesti. Mai la un pescuit, mai la o cafelutã în camera cu sare, ba la un grãtãrel, viata trece cãtinel, iar dvs. gustati din micile plãceri conferite de functia pe care o detineti. Acum cã i-ati luat si Duster, ar trebui sã fie si mai slugarnic. Pentru cã i-ati rezolvat o problemã de orgoliu, cã de când si-a luat Horatiu Dusterul la Primãrie, Briscaru avea o mare supãrare.

Vasile Pavãl

N-o mai lãsati pe Ana sã facã proiecte. Cã le-a trântit tiganilor din centru, de lângã PSD, un gard de ziceai cã e construit pentru ambasada SUA. Cu fundatie de doi metri si stâlpi de jumãtate de metru, lucrarea sigur s-a dus la un miliard de lei vechi. Si pentru ce? Pentru niste asistati sociali care ar putea sta bine mersi la Rediu. Oare n-ar fi mai indicat ca în acea casã sã faceti un centru de excelentã.

Dumitru Boros

Cei de la CJ se întrebau dacã v-ati întors din peregrinãrile dvs. din Ardeal, fiindcã ar vrea ca si la Bârlad sã predea managementul gunoaielor celor care au câstigat licitatia. Nu de alta, dar iar o sã rãmâneti ultimul din judet si la acest capitol, Olteanu de abia asteaptã momentul ca sã vã mai critice încã o datã.

Ioan Ciupilan

Buzatu v-a arãtat pisica. Enervat de pretentiile pe care le aveti privind transferul spitalului vechi la Protectia Copilului, acesta a decis sã trimitã bãtrânii din clãdirea pe care trebuie sã o închidã pe la centrele de bãtrâni din judet. Asa cã nu mai este interesat de clãdirea cu pricina si dvs. o sã rãmâneti cu ditamai spatiul nefolosit în buricul târgului.