|

Horoscopul politicienilor vasluieni

Gabriela Cretu

De ziua Republicii v-ati dat cu imperialistii, sãrbãtorind în capitala Imperiului de Est (Osterreich) venirea Noului An. Nu oricine merge la concertul de Anul Nou de la Viena, semn cã în sfârsit salariul vã permite si astfel de extravagante. La Vaslui, alegãtorii dvs. fideli i-au ascultat cuminti pe cei de la orchestra Rapsodia Vasluiului si nu le-a stat în gât.

Adrian Solomon

Cu leafa mãritã, ati intrat în Anul Nou cu un tonus bun, ba chiar euforic de bun. Ati decis sã vã dati arama pe fatã si sã ne chemati la Criminal, fãrã ocolisuri. Ce rost ar mai fi avut ca pe fatã sã ne pupati, iar prin dos sã vã puneti amicii sã ne facã plângeri? Noi vã urãm succes, atât ca reclamant, dar si ca martor.

Daniel Olteanu

Situatia explozivã din PNL vã picã mãnusã. Nici n-ati fi crezut cã, la început de an, presedintele liberalilor sã vã facã un asa frumos cadou, excluzând din partid pe cei mai buni vectori de imagine ai PNL-ului din zona Murgeniului. Cu un pic de sansã, acestia pot creea în partidul din care tocmai au fost exclusi un curent care sã vã aducã toate voturile dreptei din acea zonã.

Irinel Stativã

L-ati copiat pe Adrian Solomon, mentorul dvs., într-un cu totul la acest sfârsit de an. Cum acesta a petrecut Revelionul acasã si dvs. ati lãsat figurile deoparte si ati ciocnit paharul de sampanie, la cumpãna dintre ani, în casa socrilor de la Bârzesti. Unii spun cã ati fost si în Centrul Civic, dar noi nu v-am zãrit si niciun vasluian nu a scris pe Facebook cã v-ar fi vãzut. Poate cã nici nu vã cunosc.

Aurel Cãciulã

V-ati tinut dupã coada lui Buzatu de Revelion si ati urcat pe scena din centrul Husului, alãturi de acesta si de primar, în speranta cã veti tine si dvs. un discurs. Buzatu a cerut trei minute pentru cuvântarea sã, dar a terminat mai repede în speranta cã veti avea si dvs. timp sã spuneti câteva vorbe. Dar primarul a preferat sã le cânte husenilor, decât sã vã lase pe dvs. sã vorbiti multimii.

Mihai Botez

La Negresti aveti urmasi de vazã. Precum useristii de la Bucuresti, câtiva colegi de-ai dvs. de partid au filmat sedinta de CL de acolo, pânã au fost scosi afarã cu forta. Asa cã, bucurati-vã cã spiritul =rezist a pãtruns în cel mai rosu oras al judetului, taman când nimeni nu mai credea cã e posibil.

Dumitru Buzatu

Ati rãcit serios de Anul Nou. Poate v-o fi prins vreun vânt mai rece prin R. Moldova, venit tocmai din maica Rusiei. Chiar si pe nepotica dvs. ati molipsit-o cu acest virus rusesc, dar tânãrã fiind a trecut peste rãcealã cu mare usurintã. Vã recomandãm sã nu vã mai duceti prin tara vecinã, fiindcã vedeti cât de sensibil suntet si aduceti de acolo toate nenorocirile posibile.

Eduard Popica

Ati început Anul Nou departe de judet, la cel mai luxos hotel din Poiana Brasov. Pe vremuri, de acolo era nelipsit Gigi Becali si toatã suita sa. Ziaristii care ar fi vrut sã vã ure au bãtut mãruntel din gurã. Oricum, nu ati pierdut cine stie ce urãturã. Majoritatea textului era centrat pe purtãtorul dvs. de vorbe si suna cam asa: Frunzã verde maghiran,/Pixi al dumneavoastrã e golan,/ Fiindcã-n fatã vã slãveste,/ Iar prin dos (cu Realitatea) vã ologeste!

Mircea Gologan

De când amicul dvs. Dobrovolschi v-a spus cã ne-a luat piuitul si cã avem sã-i dãm o poalã de bani, dvs. circumspect ne-ati verificat conturile de la Trezorerie sã vedeti dacã mai rãsuflãm. Ati vrut sã vã asigurati cã nu avem datorii la bugetul de stat, mai ales acum când s-a schimbat si seful de la ANAF. Stati calm, nu vã agitati! Noi ne plãtim dãrile la stat precum ceasul elvetian, iar cât îl priveste pe amicul dvs. de la Bârlad, acesta va lua fix praful de pe tobã, chiar dacã e coleg de sortulet cu dvs.

Vasile Pavãl

Ati petrecut Revelionul mai mosnegeste, acasã. Sãtul sã tot plecati în concediu, ati decis ca Anul Nou sã-l dedicati nepotilor si slavã Domnului cã aveti vreo câtiva. Ar fi fost pãcat sã plecati departe, iar cei trei magnifici sã vã ure prin telefon. Suntem curiosi dacã Arcãleanu v-a colindat? Mai mult ne interesa continutul urãturii, fiindcã sigur ar fi spus la un moment dat: “Doi te urã, doi te furã,/ Doi cotrobãie pe turã,/Iar unul din budoar,/Hat! sigiliu la contoar!”

Dumitru Boros

Ati început anul 2019 nervos. E de vinã rãceala cu care v-ati ales în noaptea de Revelion, de la sampania rece pe care v-a turnat-o în pahare, la cumpãna dintre ani, generalul Rotaru. Si doamna dvs. s-a ales cu o tuse seacã si dureri de cap. Probabil de asta i-ati si mazilit pe Cain si pe primarul din Suletea din partid. Dacã acestia v-ar fi aduso sampanie de la Bucium, de unde au ei pile, altfel ar fi stat treaba acum.

Ioan Ciupilan

De Revelion ati fost magnific! Ati cântat cu husenii un “La multi ani, trãiascã!”, ca un adevãrat tenor. Toatã lumea s-a mirat, dar s-a si bucurat în acelasi timp. Nu stiau cã aveti o asa frumoasã voce. Stiti ce glumã a circulat pe Facebook despre ineditul eveniment? Cicã dvs. ati fi cântat cu atâta detasare, fiindcã stiati cã nu vi se poate întâmpla nimic rãu, mai ales cã de gardã în acea noapte, la spital, era chiar dr. Nelu Tãtaru.