|

Horoscopul politicienilor vasluieni

Gabriela Cretu

Ziua de 24 ianuarie a fost una plinã pentru dvs. Ati jucat Hora Unirii la Focsani, ati povestit despre locurile dragi din copilãrie si cum v-au marcat adolescenta vizitele la palatul lui Cuza, însã despre Vaslui, despre importanta acestei zone în fãurirea Micii Uniri, nimic. Despre Doamna României, Elena Solescu, despre soarta casei sale care ar trebui sã fie la fel de luminoasã ca palatul de la Ruginoasa, iarãsi nimic. Ca si cum aceste locuri vã sunt strãine. Nu uitati însã cã noi, talpa acestui judet, am contribuit la bunãstarea familiei dvs. si am merita, mãcar la zile mari, bãgati un pic în seamã.

Adrian Solomon

Interventiile dvs. brutale în CL, cu privire la transportul în comun, ascund si un oarecare interes pe care-l aveti în aceastã chestiune. Sã nu uitãm cã acest contract cu Vertrantis a fost semnat pe vremea primarului dvs. de la PSD, Bunea, iar acum ziceti cã nu-i bun. Pânã la urmã va iesi totul la ivealã si vom vedea niste candidaturi spectaculoase peste doi ani care o sã demonteze mitul cum cã dvs. nu aveti nicio legãturã cu personajele din spatele lui nea Vasile.

Irinel Stativã

A început sã vã placã mult la Parlament, mai ales de când vi s-au mãrit privilegiile si lefurile. Si parcã ati mai vrea o turã. Acum e prematur sã vorbim despre viitoarele liste de candidati, însã ar trebui sã vã rugati ca sotia dvs. sã rãmânã pe pozitie pânã la viitoarele alegeri, fiindcã dânsa este garantul cã veti mai performa în politicã si dupã 2020.

Daniel Olteanu

Ati rãmas neutru în problema arzãtoare a transportului în comun din Bârlad si nu e bine. Lumea asteaptã cu interes si punctul dvs. de vedere în aceastã spinoasã problemã, fiindcã deja vã considerã viitorul primar. Nu-i dezamãgiti pe alegãtori, fiindcã au fost pãcãliti de prea multe ori. Oricum noi nu înghitim povestea cã transportul public trebuie neapãrat privatizat.

Aurel Cãciulã

Dati de zor la zãpadã. Lumea vã vede peste tot spãrgând gheata sau deszãpezind cãi de acces, fie cã o faceti acasã, la spãlãtorie, ori pe la magazine. Nu prea întelegem de ce vã duceti si prin Corni si dati zãpada pe la o anumitã casã, dar probabil cã stiti dvs. mai bine de ce. Un parlamentar trebuie sã facã si actiuni de voluntariat. Apropo, ce minã cu aur ati gãsit, fiindcã toatã familia dvs. si-a reînnoit în ultima perioadã masinile!

Mihai Botez

Cam anemice protestele dvs. de la Vaslui. Cu cinci useristi postati la statuia lui Stefan ce Mare, nu faci o primãvarã furtunoasã la Vaslui. Partidul dvs. are pretentii mari în alegeri în acest judet si ar trebui sã vã gânditi mai bine când faceti astfel de evenimente. Mai bine nu le faceti, decât sã vã faceti de râs.

Dumitru Buzatu

Bre, nea Miticã, las-o mai usor cu santaju’, cã nu e de vinã presa cã matale nu-ti faci treaba ca manager de judet. Ce, avem noi vreo vinã cã tot pierdeti bani pe proiecte europene, cã nici acum nu ati terminat de implementat proiectul cu gunoaiele, cã la spital tineti 40 de paturi fãrã contract cu Casa de Asigurãri de Sãnãtate sau cã pe drumurile judetene e dezastru? Mai lãsati si dvs. plimbãrile pe la Bucuresti si frecatul mentei prin judet si puneti osul la treabã cã aveti o leafã de aproape 3000 de euro!

Eduard Popica

Stim cã la bazã sunteti jurist si cã aveti o slãbiciune pentru legislatia rutierã. Mai învãtati-l pe nasul dvs. cum e cu marcajele pe sosea sau cu semnele de circulatie, cã are lacune mari sãracu’ si, nu de alta, dar într-o zi va da peste un politist precum Nemuritorul de la Crasna si o sã rãmânã fãrã permis. Iar atunci pãcatul va pica pe dvs., cã din prefect o sã ajungeti sofer personal.

Ciprian Trifan

Au început sã vã creascã dintii si ati ajuns exact în ipostaza pe care maestrul Tudor Gheorghe o “glorificã” în una din melodiile sale geniale: “Le-au crescut copiilor nostri dinti,/ Muscã din bunici si din pãrinti!”. Apropo, lãsati-o mai usor cu utilajele alea luate de la Drumuri Nationale, cã sigur o sã v-o luati în “frezã”!

Vasile Pavãl

Vã chinuie tare un proces pe care-l aveti, cu Primãria, la Înalta Curte si spionii nostri spun cã aveti sanse mici sã-l câstigati. E vorba si de niste sume astronomice drept daune pe care va trebui sã le dati din buget. Pentru asta aveti nevoie de acceptul CL, lucrul pe care Arcãleanu îl asteaptã de foarte mult timp. Deja îsi freacã mâinile asteptând acel moment.

Dumitru Boros

Ati plecat în Franta si ati lãsat Bârladul vraiste. Nu este o atitudine de lider. Poporul vã vrea aproape în momentele sale grele si asteaptã o mângâiere atunci când o duce rãu. Dar la acest capitol ati rãmas repetent. Pãi cum sã-l lãsati pe Solomon sã se urce pe casã si sã urle, doar pentru o fripturã, sub un cer parizian. Veniti mai repede acasã si rezolvati problema transportului public, cã altfel o sã mai luati un mandat de primar când va zbura porcul.

Ioan Ciupilan

Deszãpezirea Dobrinei v-a costat mult anul acesta. Ba chiar ati rãmas în toiul viscolului fãrã materiale antiderapante. Pãi dacã ati scãpa de acest deal al suspinelor, v-ati duce si acasã la Nelu Tãtaru sã-i dati zãpada. Soseaua de centurã va fi solutia într-un final în ecuatia deszãpezirii, dar pânã la facerea sa mai este mult.