|

Horoscopul politicienilor vasluieni

Aurel Cãciulã

Felul cum v-ati comportat în cimitirul evreiesc, când i-ati înfierat cu mânie proletarã pe husenii “atisemiti”, urmasi ai lui Zelea Codreanu, ne aminteste de o epigramã celebrã de-a lui Pãstorel care se terminã cam asa: “(…)N-a gãsit atâta cur,/Câr ar fi dorit sã lingã!”.

Adrian Solomon

Sã vã fie de bine ospetia în R. Moldova, dar vã rugãm respectuos ca, de altã datã, sã lãsati mârlãnia la granitã si când reveniti în tarã sã nu ne mai înjurati c-am îndrãznit sã scriem de faptul cã v-ati dat în spectacol acolo, cu ilustru secretar de stat la Românii de Pretutindeni, Victor Alexeev, care vã este si cumãtru pe deasupra. Un pic de decentã nu stricã.

Mihai Botez

Suntem curiosi ce cadouri ati primit de ziua dvs., cã noi v-am pregãtit un nou rucsac pentru alegerile ce vor urma. Facem acest gest, fiindcã si dvs. sunteti atent cu noi de sãrbãtori. Ultima datã ne-ati dat o traistã cu tot felul de cozonaci si vinuri. Noi ne-am fi multumit cu o agendã si un pix.

Daniel Olteanu

Acum cã Tãriceanu a spus cã va câstiga alegerile prezidentiale, trebuie într-un fel sã-i faceti botezul în Vaslui. Cã de la Bãsescu, Gheorghe Gheorghiu Dej si mai în jos s-a încetãtenit un obicei în tarã. Dacã vrei sã fii presedinte, trebuie ca mãcar o zi sã fii om politic din Vaslui.

Irinel Stativã

Ne mirã faptul cã nu ati fost si dvs. în cimitirul evreiesc din Husi. Mai ales cã Solomon a fost seful delegatiei. Probabil cã iar ati fãcut vreo poznã si doamna judecãtor v-a consemnat la domiciliu. Cã altfel nu ne explicãm cum de ati ratat o asemenea oportunitate de a vã bãga oleacã în seamã, precum Cãciulã.

Gabriela Cretu

De când s-au anuntat listele pentru europarlamentare, parcã ati lãsat-o mai moale cu politicile europene. Cumva v-a pierit entuziasmul sau PR de campanie nu vã lasã sã vã amestecati în subiectele pe care candidatii trebuie sã le dezbatã? Nouã sincer ne pare rãu cã nu sunteti pe liste, fiindcã ne-am fi dorit ca un primar de rând sã ajungã senator.

Dumitru Buzatu

Având în vedere cã tot felul de criminali si antisemiti umblã liberi prin Husi, vã propunem ca în ATOP sã dezbateti aceastã problemã si sã-l însãrcinati pe fostul politist Lascu sã prindã infractorii. Cã de nu o sã ne trezim la Vaslui cu ambasadorul Israelului, cum ne-am mai trezit în câteva rânduri cu cel din Belarus.

Eduard Popica

Aveti grijã cum dezamorsati aceastã mare bombã care a picat peste judet. Cu evreii nu-i de joacã, mai ales când si Ambasada SUA se intereseazã de pietrele funerare de la Husi. Vã recomandãm sã-l tineti 24 din 24 de ore pe consilierul dvs. de imagine, la serviciu, ca sã vã facã un plan de actiune. Teo Istrate deja îl are scris, dar ce sã vã fac dacã la un moment dat nu ati fost orientat.

Ciprian Trifan

Cum Buzatu e ocupat, vã sfãtuim s-o chemati de doamna Ramona, trezorier al partidului de la Vaslui, sã-i faceti un instructaj cum sã nu ajungã la DNA. Cã ati vãzut ce a pãtit colegul de la centru! Bine situatia nu se comparã cu cea din capitalã. Ramona nu cumpãrã case, ci doar motociclete si Duster-uri.

Vasile Pavãl

Trimete-ti repede pe bãietii cãrora le-ati dat pe mânã lucrãrile în cimitir, alãturi la cel evreiesc, sã mai retuseze ce se mai poate retusa cã vine Solomon si cu presedintele de la fundatie în control. Ati vãzut ce a pãtit bietul Jan de la Husi? Sã nu mârâie cumva vreo unul cã nu poate, cã la câti bani fac pe seama rudelor celor morti, le ajunge de fac fiecare piatrã funerarã de la evrei din marmurã.

Dumitru Boros

Mai tineti-l în lesã pe purtãtorul de cuvânt, fiindcã acesta considerã cã doar ziarul la care a lucrat în trecut meritã sã primeascã informatii de la institutia pe care o conduceti. Cã o sã vinã si campania electoralã, iar când o sã aveti nevoie de noi, o sã vã trimitem la doamna Iovitã.

Ioan Ciupilan

De când v-a numit Cãciulã presedinte executiv la PSD Husi, v-ati si pus pe treabã. Ati fãcut douã achizitii de marcã. De fapt i-ati readus acasã pe fiii risipitori: Nicu Ciupilan si Cosmin Filip. Nu-i rãu deloc, mai ales cã liberalii vor sã vã spulbere în alegerile locale.