|

Horoscopul politicienilor vasluieni

Ion Hadârcã

Noi stim cine v-a convins sã votati la Senat cu liberalii. Nu-i dãm numele, cã nu-i frumos. Însã stim cã de profesie e avocat si a actionat acolo unde dvs. sunteti sensibil. Culmea e cã dupã vot, când senatorii au fost oarecum socati de votul dvs, imediat în PNL s-a fãcut o comisie care e împuternicitã, spre disperarea lui Rares Bogdan, sã negocieze cu partidul dvs.

Mihai Botez

La Vaslui circulã o glumã de când l-ati mazilit si marginalizat pe singurul membru pur sânge USR. Cicã partidului nu-i mai spune ca în acte, ci URSS, fãcând aluzie la portita pe care ati deschis-o celor de la PSD, cu ochi albastri, pentru a intra în partid. Ei îsi spun “Divizia PSD din URSS”.

Daniel Olteanu

Nu ne-am închipuit cã Tãriceanu, la bãtrânete, poate gresi atât de flagrant. A fãcut o aliantã fãrã sã se sfãtuie cu nimeni în partid. Proiectul nu e rãu, dar dacã nu a fost discutat în interior e ca o bombã cu ceas. Sfatul nostru e sã vã gãsiti un alt partid, nu PNL, PSD, PRO România sau PMP si sã încercati marea cu degetul. Vã dãm o sugestie! Mergeti alãturi de avocatul Fenechiu în PND! Nimeni nu vã poate acuza de traseism, dacã faceti manevra aceasta.

Adrian Solomon

Ati înviat! V-am zãrit cu o lumânare în mânã la Zorleni. Pentru cine tineati priveghiul? Sperãm cã nu pentru PSD? Oricum mult nu mai are. Dacã o tine tot asa, o sã ajungeti pentru prima datã în istorie sã luati scor între 15 si 18%. Am înteles cã v-ati stabilit candidatul la Primãria Bârlad. Când îl anuntati?

Aurel Cãciulã

Lumea nu stie, dar dacã dãrâmati hotelul Cantemir, veti intra în istoria Husului cu douã astfel de unitãti demolate, ceea ce reprezintã un record pentru un oras de 25.000 de locuitori. Acolo unde ati fãcut spãlãtoria, tot un hotel a fost. O spunem nu pentru huseni, ci pentru cei din judet ca sã stie cã dvs. sunteti un fel de demolator de hoteluri. Mai trebuie sã amintim cã sunteti si singurul investor în imobiliare, care dupã ce ati construit un bloc a luat foc.

Ana Birchal

Nimeni nu mai stie dacã mai sunteti sau nu ministru al Justitiei si lumea nu mai stie cum sã vi se adreseze: ori cu doamna ministru ori cu doamna deputat! La Zorleni ati fost foarte rezervatã, n-ati fãcut nicio declaratie politicã, semn cã nu prea vã mai intereseazã partidul. V-ati limitat doar sã-i urati primãritei: La multi ani!

Dumitru Buzatu

Ati fost nervos toatã sãptãmâna. V-ati certat cu noi, cu cei de la Realitatea si chiar cu unii mai apropiati. A intrat cineva la menopauzã sau pur si simplu aerul de septembrie nu vã prieste? Cât despre politicã, nu vã mai întrebãm cu cine mergeti, fiindcã nu are rost. Ne-ar fi plãcut sã-l sustineti pe Plesoianu!

Eduard Popica

Dacã vã bate vreun gând sã candidati la Primãria Bârlad, lãsati-vã! Nu-i locul si nici momentul. Sunteti tânãr, Dumnezeu a fost darnic cu dvs. si v-a hãrãzit sã fiti prefect. De ce vreti sã steargã electoratul cu dvs. pe jos? Nu zicem cã nu ati fi un primar bun, dar Bârladul are nevoie de altceva. De ADN-ul unui individ cãruia chiar sã-i pese de acest oras umilit de la Gheorghe Gheorghiu Dej.

Mircea Gologan

Fãceti-ne si nouã o favoare! Pozati-vã singur când mergeti pe trotineta electricã si trimiteti-ne si nouã pozele. Cã ne-am sãturat sã fugãrim fotografii nostri dupã dvs. prin oras. Dacã am avea si noi o trotinetã, mai cã v-am prinde, dar, cum n-avem, facem apelul la bunul dvs. simt! Si o pozã de la depãrtare ne-ar prinde bine.

Vasile Pavãl

S-a urcat Arcãleanu pe dvs. si deja lumea se uitã cu alti ochi la dvs. Ieri auzeam un pensionar cã s-a cam sãturat de panselute, gazon verde si spectacole la Vaslui. Vrea pretul la apã mai mic si-si doreste ca nepotii sã-l viziteze mai des, nu în august, când vine din Anglia, ci în fiecare weekend. Faceti ceva si arãtati cã încã mai sunteti un primar care poate duce Vasluiul mai departe, în vremurile complicate ce urmeazã.

Dumitru Boros

Culmea ironiei! Asteptati cu interes Conferinta PSD, unde se alege presedintele PSD la Bârlad. De acolo poate iesi si contracandidatul dvs. la alegeri. Stati calm, cã tot Solomon iese, însã cu ceva emotii. Vor fi niste surprize, dar nu atât de mari încât sã-l rãstoarne. Oricum, în ultima vreme. Solomon nu mai merge înhãmat cu Huiban prin Bârlad.

Ioan Buta

V-ati jucat cu focul în ultima perioadã. I-ati arãtat PSD-ului pisica, spunându-le cã nu veti mai candida la primãrie pentru ei. Nici ei nu s-au lãsat si l-au anuntat pe Mihai Boros, actualul viceprimar, drept candidatul partidului. Acum nici nu vã mai vorbiti, dând la spate o prietenie frumoasã când mergeati în excursii împreunã si vã pozati în tron, precum domnitorii Moldovei.