|

Hoţ prins după ce a încasat câştigul la pariuri sportive de pe un bilet găsit în portofelul furat

Un hoţ care a furat portofelul unui consătean a fost prins într-un mod mai puţin ortodox. Mai exact, poliţiştii l-au identificat pe autor pe camerele de supraveghere ale casei de pariuri unde hoţul a venit pentru a-şi ridica un câştig de pe un bilet găsit în portofelul furat.

Totul a început joi, 9 ianuarie, când un tânăr de 26 de ani din Frătăuţii Vechi s-a deplasat la barul numit „La NATO”. Aici, s-a aşezat la o masă la care se mai găseau încă 11 persoane. S-a dezbrăcat de geacă şi a pus-o pe spătarul scaunului, iar într-un moment de neatenţie portofelul pe care îl avea într-un buzunar al jachetei a „făcut paşi”.

În portofel avea mai multe acte, respectiv cartea de identitate, cardul bancar, permisul de conducere, un certificat de înmatriculare emis de autorităţile din Germania, precum şi 400 de euro şi 630 de lei. De asemenea, în portofel mai era şi un bilet la pariuri sportive, care s-a dovedit câştigător. Este vorba despre un bilet cu un meci de la Campionatul European de Handbal masculin şi două meciuri de fotbal.

Păgubitul a aşteptat până a doua zi cu speranţa că la mijloc a fost o glumă nesărată, iar cel care i-a sustras portofelul îl va returna. Nu s-a întâmplat acest lucru, astfel încât vineri, 10 ianuarie, la orele prânzului, a mers Secţia 4 Rurală Gălăneşti şi a reclamat furtul.

Pentru numărul suspecţilor era destul de mare, poliţiştii s-au gândit că poate hoţul a avut proasta inspiraţie să meargă la sediul casei de pariuri şi să revendice premiul. Intuiţia oamenilor legii avea să dea rezultate, iar după ce au urmărit imaginile de pe camerele de supraveghere au constatat că suma de 666 de lei a fost ridicată de un localnic.

Este vorba de Ionel Marin Istrătoaie, de 18 ani, care pus în faţa probelor a recunoscut totul. Ulterior, el le-a arătat poliţiştilor locul în care a aruncat portofelul cu acte, mai exact într-un şanţ aflat la circa 500 de metri de barul de unde a comis furtul.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: https://www.monitorulsv.ro/Local/2020-01-13/Hot-prins-dupa-ce-a-incasat-castigul-la-pariuri-sportive-de-pe-un-bilet-gasit-in-portofelul-furat#ixzz6AzUV47YN