|

Hotii au actionat ca la carte dar, ghinion, nu au gãsit niciun leu!

Jaf la sediul firmei LIDAS din Bârlad

HOLD – UP! Firma de furnizare a servicilor de Internet si cablu TV, LIDAS PROD SRL, filiala Bârlad, a fost jefuitã în noaptea de 10/11 august! Hotii au intrat în firmã prin efractie si au avut ghinionul sã nu gãseascã nici mãcar un leu în firmã! Culmea este cã societatea LIDAS are contract de pazã si securitate cu o firmã specializatã, Live Vision din Bârlad, iar agentii de securitate care ar fi trebuit sã stie de spargere, nu au apãrut la locul jafului! Motivatia lor, dupã ce au ajuns la trei ore de la comiterea infractiunii a fost: „Nu ne-a mers sistemul”! Curat murdar!

Sediul firmei LIDAS PROD SRL din Bârlad, care distribuie teviziune prin cablu si Internet la câteva mii de bârlãdeni, a fost spart în noaptea de joi spre vineri, hotii fortând usa de intrare dupã ce au rupt grilajul de fier. Ca sã nu functioneze camerele de supraveghere, hotii au decuplat clãdirea firmei de la curent, închizând sigurantele de la tabloul electric. În acel moment, s-a întrerupt si furnizarea semnalului cablu TV, oamenii rãmânând fãrã semnal pentru a viziona programele TV si fãrã Internet. Cristi Pietraru, coordonatorul tehnic al firmei, care locuieste la cinci minute distantã, a vãzut cã s-a întrerupt semnalul TV si a plecat imediat spre firmã ca sã vadã ce s-a întâmplat cu echipamentul tehnic. Când a a juns acolo a rãmas înmãrmurit: sediul firmei era spart! „Am vãzut grilajul de la usã rupt, usa fortatã, mi-am dat seama cã umblaserã la tabloul electric. Am chemat imediat prin 112 politia, care s-a deplasat la fata locului si am intrat în sediu. Acolo totul era rãvãsit, aruncate acte pe jos, era umblat la seif, care de altfel, fusese spart. Numai cã, spre marea dezamãgire cred a hotilor, noi nu lãsãm bani în sediu peste npate, ci depunem totul la bancã. Au luat o cutie de lemn mai mare, care era încuiatã cu lacãtul, crezând probabil cã aveam acolo bani, dar erau doar chitantierele încuiate. Cãutând cu politistii, am gãsit aruncate chitantierele si cutia câtiva metri mai încolo de sediul firmei”, ne-a precizat Cristi Pietraru.

Live Vision, firma de securitate … degeaba!

Cristi Pietraru ne-a mai preciat cã nu îsi explicã cum de nu au venit cei de la firma de securitate, deoarece jaful a fost la 23.50, iar el personal a ajuns la firmã la 0.05, când n-a mai gãsit pe nimeni. Nu a vãzut picior de agent de securitate de la Live Vision (cu sediul principal în Constanta), firmã cu pretentii serioase de securitate, condusã la Bârlad de vestitul Liviu Rãdescu, cunoscutul afacerist implicat într-un dosar de fapte de coruptie, în care a fost acuzat fostul procuror vasluian Vasile Selaru. Liviu Rãdescu a fost inculpat în procesul fostului procuror fiind învinuit de DNA de mãrturie mincinoasã. „Culmea este cã noi avem contract pentru securitate cu o firmã specializatã, Live Vision din Bârlad, cãrora le dãm 135 lei lunar pentru ca atunci când avem asemenea probleme sã vinã rapid la interventie. Ei bine, în seara jafului nu au venit! Am sunat la ei si nu mi-au rãspuns. Dupã vreo trei ore, politistii care cãutau indicii si au periat tot sediul, au apãsat pe butonul de panicã, ca sã vadã dacã vin mãcar la aceastã << alertare>>. Au venit în trei minute doi agenti, iar când i-au întrebat politistii de ce nu au venit la interventie când s-a comis spargerea, au dat din colt în colt, cã le-a cãzut sistemul, cã n-au avut Internet si cã n-au sesizat spargerea, desi avem senzori de miscare în toate încãperile din sediu. Am înteles cã vor fi amendati, pentru cã pe noi nu ne intereseazã cã nu le merge lor sistemul, ei sunt obligati prin contract sã asigure securitatea firmei! Dar dacã aveam bani lãsati în firmã, asa cum au presupus hotii, ce fãceau? Ne despãgubeau ei??”, a mai precizat Cristi Pietraru.

Politistii bârlãdeni si-au fãcut treaba constiincios si acum cautã sã-i identifice pe autorii spargerii. „S-a deschis un dosar penal pentru comiterea infractiunii de furt calificat, cercetãrile fiind în curs”, a precizat subinspectorul de politie Silvia Manta, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.