|

Hotii s-au apucat de furat borduri, la Râsesti!

RÃU-INTENTIONATI… Necaz mare la Drânceni! Abia ce s-au mai potolit apele prin Primãrie, iar fostul primar Gelu Pecheanu si-a reluat activitatea în institutie, în noua calitate de administrator public, o altã bãtaie de cap tulburã linistea comunei! Concret, vineri spre sâmbãtã noaptea, niste indivizi au scos bordurile abia puse, pe unul din drumurile aflate în proces de modernizare.

Atât i-a trebuit administratorului public al comunei Drânceni, Gelu Pecheanu, ca sã înceapã o investigatie în acest caz. A sesizat si Politia, iar, în cele din urmã, a postat totul pe Facebook, cerând cetãtenilor sã se mobilizeze, pentru prinderea indivizilor. “Azi-noapte în localitatea Rasesti, o mânã criminalã a scos bordurile din ciment de la aleile pietonale de pe domeniul public. Pe aceasta cale, vã rog, dragi cetãtãteni din localitatea Rasesti sã ne ajutati în indentificarea fãptasilor.. Am sesizat organele de Politie care au început procedura de cercetare. Multumim pentru sprijinul dumneavoastrã”, a fost mesajul administratorului Gelu Pecheanu.

Sãtenii, indignati de fapta celor care au “tãbãrât” pe noile borduri!

Edilii de la Drânceni au spus cã au paza asiguratã în fiecare sat, dar iatã cã, de data aceasta, indivizii care au batjocorit munca celor care vor sã facã drumuri civilizate prin sat, nu au fost vãzuti de nimeni. Reactiile în mediul online, la apelul lui Gelu Pecheanu nu au întârziat sã aparã: “Persoana respectivã, care a facut treaba asta, este fãrã constiintã. În loc sã se bucure cã nu ne înglodãm si avem pe unde merge, sã ne ferim de masini, ei furã. De asta tara noastrã este sãracã, findcã lumea nu stie sã pãstreze ceea ce are”, a scris Lenuta. “Fiind si o sosea internationalã, cred cã aveti nevoie de un proiect pentru camere de luat vederi (bineînteles ca scriu din zona civilizatã, unde niciun om beat nu merge prea mult, cã este însfãcat imediat)”, a fost mesajul Elenei. “Trotuarele sunt fãcute sã circule oamenii. Probabil, un animal s-a împiedicat de borduri si le-a mâncat de ciuda. Dar…. Am vãzut, acolo unde sunt trotuarele fãcute, cã oamenii circula tot pe sosea. Oare de ce?? Populatia nu stie încã de ce au fost fãcute acele trotuare. Soseaua este pentru autovehicule. Trotuarele fãcute salveazã vieti. Sã pãstrãm ceva ce se face în comunã. Dacã ne deplasãm pe trotuare avem mai multe șanse la viatã. Cine furã sau distruge un bun care este fãcut pentru comunitate, distruge poate viata cuiva drag nouã. Distrugând trotuarele puneti în pericol viata celor dragi, chiar dacã nu vã dati seama”, a reactionat Vasile Bãltãteanu, un alt locuitor al comunei Drânceni.