|

Hotul a dat o spargere de zile mari, apoi a cinstit tot barul!

LOVITURA ANULUI LA OLTENESTI

ANCHETÃ… Este alertã la Pâhna, în comuna Oltenesti, dupã ce sãptãmâna trecutã, casa unei familii a fost cãlcatã de hoti. Acestia au reusit sã fure nu mai putin de 14.000 de lei, economiile de trei ani ale sotilor Negoitã. Victimele furtului bãnuiesc cine este autorul spargerii si nu înteleg cum de nici pânã acum acesta nu a fost prins . “Vineri noaptea a avut loc spargerea, iar sâmbãtã, bãiatul pe care îl bãnuim noi, a dat de bãut la toatã lumea care era într-un bar din Târzii. Gestionara de acolo a recunoscut cã hotul ãsta a schimbat la ea o bancnotã de 500 de lei. Eu, din ãia 14.000 de lei pusi deoparte, 10.000 de lei îi aveam în bancnote de 500 de lei. De unde avea el banii ãstia dacã n-a muncit o zi în viata lui? Are în jur de 38 de ani, dar mai bine de jumãtate i-a petrecut în puscãrie din cauzã cã a furat din foarte multe locuinte. În plus, el actioneazã peste tot la fel, sparge usile cu levierul, asa cum a fãcut si la noi. Au trecut patru zile de când ne-a furat, iar noi nu mai stim nimic de la Politie. Nici cum merge ancheta, nici dacã l-au prins” ne-a declarat Eugenia Negoitã, victima furtului.

Sotii Negoitã spun cã oamenii legii s-au pus foarte greu în miscare, abia dupã ce un nepot de la Cãlãrasi a insistat cu telefoanele. “Sâmbãtã dimineatã eu am plecat în grãdinã, iar sotul a rãmas sã dea de mâncare la pãsãri. La un moment dat, el m-a întrebat dacã am umblat la usa din fatã. I-am zis cã nu. Usa era deschisã, cu o hainã pusã acolo. Am anuntat Politia, cu ajutorul unui nepot. Prima datã a sunat la Oltenesti, dar seful de post i-a spus cã nu apartine cauza de el, cã trebuie sã se implice politistii de la Husi si Vaslui. Nepotul nu s-a lãsat si a sunat la Politia din Husi. Abia duminicã a venit un politist de la Husi împreunã cu seful de post de la Oltenesti. S-au uitat la usã, iar politistul de la noi din comunã si-a cam dat si el seama cine ar fi hotul, pentru cã în toate spargerile a fãcut la fel: a spart usile cu levierul”, ne-a declarat Eugenia Negoitã.

Hotul a sãrbãtorit lovitura cinstind un bar întreg

Sotii Negoitã si-au întãrit bãnuielile dupã ce tânãrul pe care ei îl suspecteazã a fãcut cinste la un bar din Târzii. “ Hotul pe care noi îl bãnuim cã ne-a furat banii, sâmbãtã a schimbat cinci sute de lei la un magazin din Târzii. Gestionara de acolo a spus cã bãiatul ãsta a schimbat bancota, apoi a dat de bãut la toatã lumea, juca pe acolo. Politistii care au fost la noi ne-au întrebat ce fel de bani am avut strânsi. Le-am spus cã din 14.000 de lei, 10.000 îi aveam în bancnote de 500 de lei. Eu, când luam pensia, rugam postasul sã-mi dea bancnote mari. De trei ani tot am strâns banii ãstia. I-am pus deoparte pentru a ne lucra dantura, dar si pentru a avea de înmormântare. De unde avea el banii ãstia dacã n-a muncit o zi în viata lui? Are în jur de 38 de ani, dar mai bine de jumãtate i-a petrecut în puscãrie. Bãiatul ãsta a spart nu stiu câte case în comuna noastrã. La noi cred cã a fost ajutat de cineva, cã în ograda noastrã bãiatul ãsta n-a cãlcat în vecii vecilor. Acum nu stim dacã hotul a fost prins, dacã s-a mai fãcut ceva, nimeni nu ne-a mai spus nimic. Dacã zilele trec si hotul stã în libertate, sansele sã mai fie recuperati banii scad. Rugãm pe aceastã cale ca Politia sã prindã cât mai repede hotul, cã ne-a nenorocit”, a mai spus femeia.

Se fac cercetãri

Potrivit reprezentantilor IPJ Vaslui, în acest caz se fac în continuare cercetãri, autorul furtului nefiind prins. “Am fost sesizati pe 15 iunie, la ora 9:19, despre faptul cã cã autori necunoscuti au pãtruns în locuita ei si au furat o sumã de bani. În prezent, se efectueazã cercetãri de cãtre sectia 4 Politia Ruralã Husi pentru infractiunea de furt calificat”, a declarat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.