|

Hotul care a terorizat societatea Vanbet asteaptã pronuntarea definitivã

CERERE…Arestat anul trecut, pe 24 ianuarie dupã ce, ultima oarã, a furat 60.000 de la o firmã unde lucra ca sofer, Cãtãlin Lihor asteaptã decizia finalã a magistratilor Curtii de Apel Iasi. La finalul dosarului, instanta a decis ca sentinta sã fie datã la începutul lunii viitoare. Lihor a ajuns dupã gratii dupã ce a furat din casieria societãtii Vanbet 60.000 de lei. Pânã când a fost prins, bãrbatul de 38 de ani reusise sã piardã, la pãcãnele, 42.000 de lei. De asemenea, în 2016, Lihor a reusit sã fure, dintr-o salã de jocuri din Bârlad, 90.000 de lei si s-a fãcut nevãzut.

Trimis dupã gratii dupã ce a fost acuzat cã a furat, din douã societãti, sume considerabile de bani, Cãtãlin Lihor, un bãrbat de 38 de ani din Banca îsi asteaptã acum condamnarea. Dosarul, ajuns la Curtea de Apel Iasi, a ajuns la final, dar instanta de judecatã a decis ca sentinta sã fie datã la începutul lunii viitoare. Lihor a fost arestat anul trecut, pe 24 ianuarie dupã ce a furat din casieria societãtii la care lucra 60.000 de lei. Cu banii luati s-a oprit într-o salã de jocuri unde a pierdut pânã a fost prins, 42.000 de lei. „Acum un an si jumãtate mi-a furat de la un magazin 5.000 de lei, dupã care a dispãrut si a plecat în Spania, unde nu stiu ce-a fãcut. El are în sat pãrinti de nota zece, oameni cuminti, asezati, la locul lor, este cãsãtorit si are doi copii. Si a venit dupã ce a fost lãsat în libertate de judecãtori, rugându-mã sã-l iert, cã nu mai face, cã uite merge cu mama lui la bisericã. L-am crezut, l-am pus la incubatoare, apoi si-a luat carnet de conducere, anul trecut. Mi-a zis sã-l ajut si l-am pus sofer. Anul trecut în varã, când se vindeau puii, el venea de la un transport si o fatã de acolo m-a sunat sã mã întrebe dacã poate sã-mi trimitã încasãrile pe Lihor si eu i-am zis cã da. I-a dat 48.000 de lei si acesta dus a fost, a plecat cu tot cu bani. Iar maicã-sa cu sotia lui au venit, plângând, cã sã-l iert si sã nu-l dau la politie cã se face om de treabã. L-am iertat, îi opream jumãtate din salariu pentru paguba fãcutã si acum poftim, mi-a spart casieria si iar a furat vreo 60.000 de lei”, povestea, la acel moment, patronul societãtii pãgubite.

Lihor a furat si în Spania

Cãtãlin Lihor a dat lovitura si în Spania. A reusit sã însele o familie de români, cãreia i s-a fãcut milã de el, pentru cã dormea prin metrouri si prin barãci. Drept multumire cã l-au gãzduit în noaptea de Revelion (31 decembrie 2017) a furat din casa lor tot ce-a putut: laptop, douã telefoane, o tabletã si 75 de euro strânsi de fetita de 14 ani a familiei ca sã-si cumpere ceea ce îi trebuia la scoalã. Abia când s-au dus la Politia din Madrid si au reclamat furtul, au aflat, si ei, pe cine primiserã în casã. Lihor era urmãrit international, condamnat în lipsã, fiind bãnuit cã tot în 2016 a furat 9.000 de lei dintr-o salã de jocuri din Bârlad. Cãtãlin Lihor a fugit din tarã cu banii furati, plus cei 5.000 de lei de la firma la care lucra, tocmai în Spania, oprindu-se la Madrid, unde a cãutat noi victime. Judecãtorii vasluieni l-au condamnat în ianuarie 2017, cu suspendare, având doi ani termen de încercare. Nu s-a putut abtine si a recidivat.