|

Huseancã, expert contabil la Bacãu, la un pas de moarte, din cauza unei bacterii misterioase!

STRIGÃT… O femeie din zona Husului, stabilitã în Bacãu, expert contabil de profesie, are mare nevoie de ajutor! Gabriela Petronela Dumitriu are 55 de ani si se aflã acum internatã la Terapie Intensivã, la Spitalul din Bacãu, iar copiii ei cer ajutor celor care pot dona sânge pentru mama lor. Fiecare orã este tot mai criticã, mai ales cã, din relatãrile rudelor, medicii nu reusesc sã îi stabileascã Gabrielei nici dupã 8 zile, scurse de la momentul în care a fost internatã, diagnosticul. Se bãnuieste cã ar fi vorba despre o bacterie periculoasã, care i-a produs o infectie cu o evolutie foarte agresivã.

“Nu, nu este vorba despre vreo infectie cu noul coronavirus, asa cum multi au crezut, dupã ce am lansat apelul pentru donarea de sânge. Este altceva, o bacterie, cãreia nu-i dau de capãt nici medicii din Spitalul Bacãu”, a explicat, înainte de toate, fiul Gabrielei, Andrei Dumitriu. Acesta le-a cerut tuturor celor care simt cã pot face o faptã bunã, sã doneze sânge pentru mama lui, care se aflã în stare criticã, la Spitalul din Bacãu. “Este de 8 zile internatã în Spitalul din Bacãu si încã medicii nu i-au pus un diagnostic. Se pare cã ar fi vorba de o bacterie destul de periculoasã, luatã de undeva. S-au fãcut investigatii mai amãnuntite, acum se asteptã rezultatele unei analize, care ar putea arãta exact care este cauza acestei stãri de rãu a mamei”, a mai spus Andrei.

O bacterie periculoasã si încã neidentificatã, spun rudele

Gabriela Petronela Dumitriu este originarã din Stãnilesti si legatã sufleteste de Husi, unde a urmat liceul. A absolvit Facultatea de Contabilitate si Informaticã de Gestiune. S-a stabilit în Bacãu, unde a profesat ca expert contabil. Rudele sustin cã pânã acum, femeia nu a avut probleme de sãnãtate, altele decât cele banale, asa cum are toatã lumea. În urmã cu câteva zile însã, mai exact pe 20 iulie, Gabrielei i s-a fãcut rãu, a cãzut în locuintã, iar fiica sa a sunat imediat la Salvare. Medicii au actionat cât de repede si eficient au putut, însã aveau sã constate repede cã e vorba despre o infectie, cãreia nu-i prea dau de capãt. “Practic, am înteles cã e o infectie generalizatã, produsã de o bacterie, cel mai probabil. Bacteria a fost luatã de undeva, dar asta se va sti exact, când va fi identificatã, cu ajutorul analizelor”, spune fiul ei, Andrei Dumitriu. Pânã atunci, medicii le-au cerut rudelor si tuturor celor care vor sã o ajute pe femeia de numai 55 de ani, sã depãseascã aceastã grea cumpãnã din viata sa, sã doneze sânge. “Nu conteazã ce grupã, conteazã doar sã meargã la orice centru de transfuzii din tarã si sã spunã cã doneazã pentru Gabriela Petronela Dumitriu, internatã la Terapie Intensivã la Spitalul Bacãu. Vã rugãm si vã multumim din suflet, pentru orice gând bun, dar mai ales pentru gestul salvator de a dona sânge”, au spus rudele Gabrielei Petronela Dumitriu.