|

Huseanca Mirela Balan si drumul de la badantã în Italia, la artist plastic apreciat!

TREPTELE SUCCESULUI… A plecat din România, pentru a îngriji bãtrâni în Italia, iar dupã 8 ani de stat printre strãini, la întoarcerea în tarã, este asteptatã de televiziuni, sã dea interviuri, ca o adevãratã vedetã! Desi pare o poveste desprinsã din cãrti, ea este, de fapt, viata realã a husencei Mirela Balan, pictorita de la Husi. Destinul ei poate reprezenta oricând o sursã de inspiratie pentru cei care se ambitioneazã sã spere în sansa lor, chiar dacã trebuie sã urce scãrile, pornind de la cea mai de jos treaptã, pentru a ajunge într-o zi sã strãluceascã.

Husenii au vãzut-o ieri la TV, pe Mirela Balan, pictorita de la Husi, care face carierã în Italia. Povestea ei nu poate sã lase pe nimeni indiferent, cãci este pilda vie cã visurile se pot îndeplini, atât timp cât nu renunti la ele. Mirela a avut la Husi câteva slujbe modeste si, la un moment dat, localnicii si-o amintesc lucrând rame sau pictând câte un tablou, reprodus dupã vreo lucrare celebrã. A plecat din tarã, spunea ea, pentru a vedea ce poate sã facã cu propria viatã si, în Italia, s-a angajat îngrijitoare pentru bãtrâni. A fost greu, a fãcut si niste cursuri de asistent familial, însã în permanentã si-a tinut aproape dragostea pentru picturã. Le fãcea portrete celor din preajmã, iar italienii începuserã sã rãspândeascã vorba cã este o româncã talentatã, care face niste picturi foarte frumoase. De aici s-a aprins licãrul de sperantã, pentru cariera care începea sã se contureze pentru Mirela Balan. Zâmbind, recunoaste faptul cã nu are studii de specialitate, ci doar un talent nativ, pe care l-a descoperit încã din gimnaziu, când vedea cã poate desena cu mare usurintã niste cãprioare.

Mirela, un exemplu pentru cei care au talent si cred în el!

În doar 8 ani, de când pãrãsea România cu câteva bagaje si cu scopul de a ajunge sã îngrijeascã niste bãtrâni, în Italia, Mirela Balan a reusit sã îsi rãstoarne destinul, într-un fel care stârneste admiratie. De la câteva portrete fãcute unor prieteni, pânã la participãrile la expozitii importante sau chiar expozitia sa personalã, a fost un drum pe care huseanca l-a fãcut cu grijã, cu mdoestie, cu seriozitate si sperantã. Acum, picturile sale sunt apreciate de criticii, care le încadreazã în stilul “pop art”. În februarie, Mirela a avut o expozitie personalã, numitã “Emotii de iarnã”, la Castel Bolognesse. “Pictoritã de portrete, Mirela Balan este un artist cu un talent si creativitate cromaticã deosebite. Nãscutã în România, ea trãieste în Italia de nouã ani. A expus pentru prima datã la Castel Bolognese acum patru ani. Aceastã primã expozitie a fost urmatã de multe altele, în acesti ani, în Forli, Castelul San Pietro, Imola, Bologna, Cesena, Cervia si Modigliana. Stilul sãu, caracterizat prin picturi foarte mari si pline de culoare, este pop art. În cadrul expozitiei castelane vor fi prezentate si unele picturi noi realizate cu ajutorul tehnicii de colaj”, a titrat presa localã, alãruri de o fotografie a husencei. La inaugurare, însusi primarul localitãtii a venit si a tinut un discurs, apreciind munca, perseverenta, dar, în principal, talentul Mirelei Balan.