|

Huseanul trimis sã moarã acasã, zâmbeste! Medicii vasluieni au fãcut o minune

LUPTA PENTRU VIATÃ… Huseanul în vârstã de 42 de ani, dus dãunãzi mai mult mort decât viu la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui, de cãtre prietenul care a refuzat sã accepte cã nu se mai poate face nimic pentru viata tovarãsului sãu, dã o neasteptatã lectie de supravietuire! Bolnavul a cãrui familie a fost îndrumatã sã nu mai sune la 112 si nici sã nu-l mai aducã la spital degeaba, stã acum pe prispa casei si, desi slãbit, a prins puterea de a zâmbi. Florin a stat câteva zile la SJU Vaslui, unde medicii au reusit sã îl salveze. “A înviat Florin!”, glumesc apropiatii bãrbatului, care recunosc faptul cã deja se pregãteau de înmormântare. “Dacã ni s-a spus sã nu îl mai aducem la Spitalul Husi si nici sã nu mai sunãm la 112, sã punem Ambulanta degeaba pe drumuri, vã dati seama cã te gândesti cã omul moare. Dar uite cã medicii de la Vaslui i-au mai prelungit viata. Si o zi în plus e importantã. Chiar si pentru un bãiat amãrât, pe care îl asteaptã acasã o mamã bãtrânã. E om si el”, spune Marin Lila, prietenul lui Florin.

Dãunãzi, un pacient în pijamale, abia externat din Spitalul Husi, a fost luat de un prieten si dus la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui. Imaginile video cu bolnavul chircit pe bancheta din spate, gemând de durere, au devenit virale pe internet. Prietenul pacientului a povestit cã, la externare, medicii de la Spitalul Husi i-au spus cã pentru bãrbatul în cauzã nu prea se mai poate face nimic, astfel cã ar fi bine sã nu mai fie adus la Spital si nici sã nu mai sune la 112, dupã Ambulantã. Florin mai fusese internat anterior o sãptãmânã, dar revenise cu aceeasi stare de rãu. “Eu am vãzut cã era mai mult mort decât viu si m-am gândit cã dacã îl duc acasã, unde nu are decât o mamã bãtrânã, el chiar va muri. Mi-a venit ideea sã îl duc la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui, ca acolo poate îl primeste. Eu nu eram sigur cã îl va primi sau cã mai are vreo sansã, dar m-am gândit sã nu îmi parã rãu cã n-am încercat totul”, povesteste Marin Lila. Drumul lui Florin de la Husi la Vaslui, Marin l-a transmis live pe Facebook, astfel cã imaginea bãrbatului în pijamale, rãpus de durere pe bancheta din spate si cerând adesea apã, a înduiosat o multime de oameni. Aproape nimeni nu ar fi crezut cã Florin ar mai avea vreo sansã, dar faptul cã prietenul sãu s-a gândit sã încerce si la Vaslui, s-a dovedit a fi salvator.

Sfatul lui Marin: “Sã lupte pânã în ultimul moment! Sã se ducã la toti doctorii, la toate spitalele. Dacã nouã doctori te trimit acasã, al zecelea s-ar putea sã fie salvarea”

“Florin a stat câteva zile bune la Vaslui, la spital. Acolo m-am dus si i-am dat supã cu lingura, atât de grav era. Nici eu nu credeam cã scapã. Dar doctorii de aici au fost foarte buni si de treabã. S-au uitat la Florin si au încercat sã vadã ce e de fãcut cu el. Are 42 de ani, e tânãr. Suferã de mai multe probleme, are si artritã, are picioarele negre de la boala asta, umflate. E greu tare. Dar dupã ce medicii i-au fãcut tratament si i-au dat retetã acasã, el s-a simtit mai bine si iatã, trãieste! Mama lui i-a luat reteta. Ce pot eu sã spun este cã lumea trebuie sã stie cã dacã au pe cineva bolnav, sã lupte pânã în ultimul moment! Sã se ducã la toti doctorii, la toate spitalele. Dacã nouã doctori te trimit acasã, al zecelea s-ar putea sã fie salvarea ta. Mai ales noi, care suntem necãjiti, sãraci, nu avem bani, nu are cine umbla, cine deschide o usã… E greu pentru noi. Iatã, doctorii de la Spitalul din Vaslui i-au mai prelungit viata lui Florin cu o lunã sau o zi, nu stim, dar tot e bine. Si oamenii mai amãrâti au dreptul sã mai trãiascã o zi în plus”, spune prietenul lui Florin.