|

Husul, sub nãmeti!

CONTRASTE… Iarna de poveste care a cucerit ieri zona Husului, a dat mari bãtãi de cap autoritãtilor! Ninsoarea abundentã, surprinsã cu multã bucurie în fotografii si filmulete de cãtre toti cei care au asteptat nãmetii ca de pe vremea bunicilor, a încurcat rãu de tot circulatia, nu doar în municipiul Husi, ci în toatã zona. Vehiculele au fost oprite la intrarea si iesirea din oras, iar drumarii nu mai puteau sã dea zãpada, cã imediat se asternea la loc. Cel mai supãrãtor lucru, a spus primarul Ciupilan, este cã iar husenii si-au parcat masinile fãrã noimã, iar utilajele au fost obligate sã facã deszãpezirea “printre” autoturismele lãsate aiurea pe domeniul public.

Cantitatea mare de zãpadã, cãzutã ieri peste judet a fãcut ca, dupã ora 9,00, autoritãtile sã decidã restrictionarea drumului spre Albita, pentru a se evita blocajele în zone izonate. La iesirea spre Albita, dar si la intrarea, pe la Dobrina, toate vehiculele, dar mai cu seamã cele de mare tonaj, erau oprite. Reprezentatii Prefecturii si politistii de frontierã au venit la fata locului, oferind ceai cald participantilor la trafic, care stationau în asteptarea deszãpezirii. Dupã-amiazã a început sã se circule cu mare greutate, doar cu o autofrezã în fatã, în coloanã, în asa fel încât sã se asigure deplasarea în conditii de sigurantã.

Masinile husenilor parcate aiurea au fost o piedicã pentru cei cu deszãpezirea!

La nivelul Husiului, angajatii Salubrizãrii au putut fi vãzuti toatã ziua muncind prin oras, cu lopetile si cu utilajele. Nu izbuteau sã dea zãpada cã se aseza la loc. Spre orele prânzului, drumurile principale din Husi au fost curãtate si angajatii de la Salubrizare au început sã actioneze pe strãzile adiacente. “Noi am actionat si pentru curãtarea zonei Dobrina, care, desi este drum european si unii cred ca trebuie deszapezitã de cãtre echipele “Drumurilor Nationale”, ne revine nouã, pentru ca avem la bazã un protocol în acest sens. Noi ne facem treaba. Avem acum, din pacate, un TIR, care nu e echipat de iarna, nu are cauciucuri corespunzãtoare, mai sunt alte douã TIR-uri oprite. Vom face tot ce putem ca sã le putem ajuta sã meargã mai departe. În oras, acum, s-au curãtat strãzile principale, însã, vedem cu totii, ninge si se mai depune zãpada, asta este… Apoi, trecem la strãzile adiacente. Dacã înceteazã ninsoarea în aceasta dupã-amiaza, asa cum s-a anuntat, ritmul deszãpezirii va fi mult mai bun si strãzile vor fi toate scoase din nãmeti pânã la noapte. Dar totul depinde de evolutia vremii. Chiar acum sunt prin oras, prin Corni, ca sã vãd cum stãm cu deszãpezirea”, a declarat primarul Ioan Ciupilan, ieri, în jurul orelor 14,00. Acesta s-a declarat nemultumit de faptul cã unii huseni iar si-au “uitat” masinile, parcate rãu, pe domeniul public. “Foarte mult s-au chinuit oamenii acestia de la Salubrizare, care au avut de dat zãpada. Ultilajele nu putea intra pe strãzi, pe toatã suprafata lor, cãci masinile abandonate pe carosabil, împiedicau acest lucru. Am mai rugat si mai rog încã o datã husenii, sã parcheze masinile în locuri care sã nu ocupe carosabilul, care sã nu încurce utilajele de la deszãpezire. Mult mai usor ar merge deszãpezirea dacã nu ar fi pe domeniul public o multime de masini parcate la întâmplare”, a spus primarul Ciupilan.