|

I-AM SPART!

FC Vaslui – Spartak Moscova 3-0

PUTERNICI “Galben-verzii” au trecut peste accidentul de vineri, atunci când au pierdut cu 2-0 în fata echipei Wacker Burghausen, din liga a III-a germanã, si au reusit sã zdrobeascã una dintre cele mai puternice formatii din Rusia. FC Vaslui s-a impus la scor de neprezentare în fata echipei Spartak Moscova, la capãtul unui meci pe care elevii lui Viorel Hizo l-au controlat în mare parte a timpului. Dupã jocul de ieri, Vasluiul se anuntã o candidatã foarte serioasã la titlul de campioanã pentru editia ce va începe la sfârsitul lunii iulie.

FC Vaslui nu s-a lãsat impresionatã de numele si istoria clubului Spartak Moscova si a vrut încã din start sã arate cã se poate bate de la egal la egal cu orice adversar. Hizo l-a titularizat din nou pe Neagu, de data aceasta pe postul de mijlocas stânga iar fotbalistul a vrut sã îi rãsplãteascã încrederea în debutul meciului, atunci când a încercat de douã ori poarta adversã. Dominarea “galben-verzilor” a tinut doar zece minute, pentru ca mai apoi rusii au început usor sã se instaleze la cârma jocului. Elevii lui Valeri Karpin, cu brazilianul Ari în prim plan, au ratat trei ocazii importante, si atunci când Cerniauskas a fost învins, în calea golului a intervenit bara. Tot bara s-a opus însã si lui Adailton, care scãpat singur, în minutul 28, cu portarul advers nu a reusit sã gãseascã drumul spre plasã. Dupã o altã ocazie mare a lui Ari, acelasi Adailton avea, ca în urma unei incursiuni personale, sã obtinã o loviturã de pedeapsã pentru “galben-verzi”. Cu cinci minute înainte de pauzã, Wesley a deschis tabela, dupã ce a transformat fãrã emotii penalty-ul scos de conationalul sãu.

Partea a doua i-a gãsit pe vasluieni si mai siguri pe ei, iar dupã o ocazie mare a rusilor, noul intrat pe teren, Raul Costin avea sã aducã scorul la 2-0. Era minutul 63 când sutul violent al mijlocasului l-a lovit în spate pe Temwanjera, traiectoria balonului pãcãlindu-l pe portarul celor de la Spartak. Temwanjera a fost mult mai prezent în joc decât Yero Bello, fotbalistul receptionând majoritatea baloanelor trimise în careul advers. El avea sã si închidã tabela, în minutul 70, atunci când a primit o pasã de geniu de la Adailton, si rãmas singur cu goalkeeper-ul moscovit a îndeplinit o simplã formalitate. Pânã la final s-a mai consemnat doar o barã a rusilor, fiind cea de-a treia în contul elevilor lui Valeri Karpin.

Obiectiv: Liga Campionilor

Rezultatul înregistrat pe tabela de marcaj l-a convins pe noul presedinte al Vasluiului, cã echipa sa este o candidatã serioasã la titlul de campioanã. Constantin Zotta spune cã obiectivul “galben-verzilor” este o clasare în primele trei echipe si un parcurs european cât mai lung. “A fost un meci foarte important pentru noi, un meci pe care l-am pregãtit serios. Ne bazãm pe acelasi lot ca anul trecut. Este un grup puternic, omogen si suntem o candidatã serioasã în lupta pentru titlu. Obiectivul nostru este o clasare în primele trei echipe si o reprezentare internationalã cât mai bunã, însemnând o participare în grupele Champions League.” – Constantin Zotta.

Mijlocasul a urmãrit meciul din tribunã

Sânmãrtean doar spectator

ACCIDENTAT Lucian Sânmãrtean nu a fost nici mãcar pe banca de rezerve pentru aceastã întâlnire. Mijlocasul a suferit o accidentare si va reveni pe gazon abia peste câteva zile.

Cea mai importantã absentã din lotul Vasluiului este cea a mijlocasului Lucian Sânmãrtean. Fotbalistul s-a resimtit în urma celor douã stagii de pregãtire si a suferit o contracturã muscularã ce l-a tinut departe de teren în meciurile amicale de pânã acum. Mijlocasul îsi va relua pregãtirile în curând, oficialii clubului sperând ca acesta sã fie apt de joc în prima etapã, contra Rapidului. “Sânmãrtean a avut o contracturã si de asta nu a jucat pânã acum. El a început antrenamentele si sunt sanse sã revinã pe gazon pânã la terminarea cantonamentului din Austria. Cred cã va evolua în prima etapã, cu Rapid,” a declarat presedintele clubului, Constantin Zotta.