|

Iarnă în toată regula pe şoselele din judeţ, la final de aprilie

Traficul rutier de pe DN 17, care leagă Suceava de Ardeal, a fost un coşmar la primele ore ale dimineţii de ieri, problemele apărând imediat după ieşirea din municipiul Suceava şi atingând apogeul în zona Ilişeşti-Păltinoasa. Aici, vehicule grele, dar şi autoturisme au patinat şi nu au mai putut înainta. La un moment dat au fost trei zone distincte în care erau blocaje. Asta în principal pentru că destul de mulţi şoferi şi-au schimbat deja cauciucurile de la autovehicule, fiind convinşi că iarna nu se mai poate întoarce. Nici lucrătorii Secţiei de Drumuri Naţionale Suceava nu au intervenit eficient de la prima oră, şoferii reclamând că utilajele au apărut târziu la deszăpezit.

Toate maşinile care circulau de la Suceava spre Gura Humorului, verificate la un filtru rutier
Șoferii aflaţi în trafic ne-au relatat că s-a circulat în condiţii grele, de iarnă, de la Stroieşti şi până la Păltinoasa. Pentru a preîntâmpina blocaje majore, Poliţia Rutieră a instaurat un filtru rutier imediat după ieşirea din municipiul Suceava, la Trei Movile. Doi poliţişti rutieri au oprit toate maşinile care circulau dinspre Suceava spre Gura Humorului. Vehiculele grele au fost trase toate pe dreapta pentru verificarea stării cauciucurilor, în timp ce la autoturisme agenţii au verificat dacă sunt dotate cu anvelope de iarnă. Maşinile cu cauciucuri de vară au fost întoarse din drum, spre Suceava. Cei mai mulţi dintre şoferii care conduceau maşini cu cauciucuri de vară abia şi le schimbaseră de câteva zile. Aceştia erau convinşi că nu mai au nevoie de ele spre final de aprilie, însă s-au înşelat. Șoferilor li s-a recomandat fie să mai aştepte îmbunătăţirea vremii, fie să se deplaseze pe ruta alternativă spre Moara. Recomandarea principală, mai ales pentru cei care aveau de circulat pe distanţe mari, era să-şi monteze din nou cauciucurile de iarnă. Asta în condiţiile în care episodul de iarnă ar urma să continue şi astăzi.
Trafic în condiţii veritabile de iarnă, cu blocaje temporare de circulaţie, s-a înregistrat şi la ieşirea din Vama spre Câmpulung Moldovenesc. Peisajul a fost la prima oră a dimineţii unul realmente hibernal, după cum se vede şi în fotografia surprinsă de un participant la trafic.

sursa: https://www.monitorulsv.ro/Local/2017-04-21/Iarna-in-toata-regula-pe-soselele-din-judet-la-final-de-aprilie