|

Iata candidatii PSD (lista, foto)

Toti oamenii lui Buzatu!

PE FATÃ Dumitru Buzatu, seful PSD Vaslui, si-a fãcut curaj si a anuntat, cu o lunã înainte de declansarea alegerilor locale, echipa de primari si consilieri judeteni cu ajutorul cãreia va ataca oponentii politici de la PDL sau UNPR. O listã pe care regãsim multe nume de primari social-democrati în functie, dar si unele surprize. Conform lui Buzatu, organizatia sa a atras si câtiva primari independenti, cum este cazul primarilor de la Osesti, Voinesti sau Dãnesti, desi liderul judetean PSD a avertizat în mai multe rânduri conducerea PDL sã nu încerce sã “fure” primari de la alte partide. Se poartã zicala “Hotul strigã hotii”, în politica româneascã, pânã la urmã. Mai este un lucru interesant pe aceastã listã electoralã, si anume cã unii dintre fostii primari, dati afarã din functii de electorat în anul 2008, sunt adusi din nou în fata alegãtorilor, cazuri evidente fiind la Perieni, unde fostul primar Rosca se va lupta cu actualul edil Iacob. Si un amãnunt ciudat: fostul primar al Vasluiului, Victor Cristea, nu va intra în lupta electoralã, asa cum se asteptau toti cei din PSD. Cristea nu este pe lista de propuneri pentru Consiliul Judetean, semn cã a cãzut de tot în dizgratia partidului, oricâte eforturi face Buzatu pentru a masca acest lucru.

Buzatu a fost, ieri, confirmat drept candidatul PSD la functia de presedinte al Consiliului Judetean, în timp ce zeci de primari si viceprimari social-democrati vor fi aruncati în luptã, pe 10 iunie. Sansele ca Bichinet sã reprezinte USL în campania electoralã din iunie devin, astfel, zero, oricât de mult s-a chinuit senatorul PNL, Cristian David, sã convingã Bucurestiul sã-l punã pe fostul presedinte de Consiliu Judetean în fruntea masinãriei USL. Se clarificã, totodatã, odatã cu aparitia listei oficiale de candidati la primãrie din partea PSD, si zvonurile care circulau, legate de posibilele destinatii ale unor primari în functie, dati de politicieni în diverse tabere ale unor partide de la Putere sau din Opozitie. La Vaslui si Bârlad, par bãtute în cuie candidaturile primarilor în functie, Vasile Pavãl, respectiv Titi Constantinescu, în timp ce Negrestiul ar urma sã fie disputat între doi reprezentanti ai USL, fostul viceprimar PSD, Vasile Voicu, si actualul viceprimar PNL, Neculai Cozma. La Husi, apele sunt tulburi pentru PSD, în conditiile în care Ioan Ciupilan nu va candida din partea Uniunii Social Liberale. Se face un sondaj care, conform unor surse din interior, ar urma sã-l dea drept câstigãtor pe Aurel Cãciulã, fostul “deputat” PSD, cel care va fi obligat de PSD sã aducã voturi cât mai multe pentru seful Buzatu.

Primãritele pesediste au rãspuns “prezent” la apelul lui Buzatu!

Au existat destule zvonuri privind candidaturile primãritelor din PSD, femei puternice, care au adus voturi multe pentru partid la alegerile trecute. Lista de candidaturi PSD la primãriile vasluiene reconfirmã faptul cã la Vutcani, Solesti, Albesti sau Zorleni actualele primãrite vor candida din nou pentru PSD, în ciuda zvonurilor care circulã în jurul acestor primãrii. Silviana Bahrim, la Vutcani, Mona Bujor, la Solesti, Monica Amanci, la Albesti, sau Paula Hultoanã, la Zorleni, au confirmat deja candidaturile pentru Partidul Social Democrat, anuntându-se candidati redutabili pentru oponentii din comunele respective. Ieri, de exemplu, primãrita de la Solesti nu a ajuns la întâlnirea cu staff-ul PSD, însã liderii social-democrati nu se tem de nimic. “Am vorbit cu doamna primar, a anuntat cã întârzie, are o problemã personalã”, a spus Ciprian Trifan, secretarul executiv al PSD. Desi nu a mai ajuns la sedinta de partid, Mona Bujor pare sã fi rãmas cu arme si bagaje la social-democrati.

Trãdãri, sondaje si candidaturi separate…

Presedintele PSD Vaslui a anuntat, tot ieri, si racolãrile fãcute printre primarii altor partide, o politicã pe care cei din USL o dispretuiesc, dar pe care o practicã în mod regulat. “Pot sã anunt si pe acei primari din partea altor partide sau independenti care au acceptat sã candideze pe listele Uniunii Social-Liberale, din partea PSD. Este vorba de domnii primari Ricã Miler, de la Voinesti, Titi Vieru, de la Dumesti, Grigore Lefter, de la Osesti, Rene Pester, de la Dãnesti, Relu Brasoveanu, de la Bãlteni, si Adrian Pantea, de la Botesti. PSD nu a pierdut niciun primar din cei pe care i-a avut în 2008″, sunã mesajul misterios al liderului PSD. Or, conform unor informatii demne de încredere, multi dintre cei pe care Buzatu se bazeazã la viitoarele alegeri au deja semnate documentele la PDL, adeziuni si alte documente de partid! Este cazul primarului Lefter, de la Osesti,- care este si presedintele organizatiei PDL din localitate! -, a primarului de la Voinesti, Miler, cel care acum pare acontat de PSD, desi se mai pot schimba multe, sau a celui de la Botesti, Adrian Pantea. De ce s-au schimbat, dintr-o datã, si au trecut la PSD?, se întreabã unii politicieni locali. Nimeni nu stie, însã vom afla adevãrul în sãptãmânile viitoare. Surprizele nu se opresc aici pentru PSD. La Arsura, Banca, Bãcani, Blãgesti, Costesti, Duda-Epureni, Iana, Lunca Banului, Munteni de Jos, Pochidia, Pogana, Suletea sau Tanacu diferendele dintre organizatiile PSD si PNL au condus la candidaturi separate, întrucât în teritoriu foarte multi dintre pesedisti sau liberali nu vãd cu ochi buni unirea nefireascã a douã partide cu interese politice diametral opus, care a condus la aparitia USL. Tot ieri, în mod oficial, s-a consumat si aparitia primarului de la Dumesti, Titi Vieru, care a câstigat alegerile pentru PDL, în 2008, si care a trãdat partidul în care se afla pentru o pomanã iluzorie de la PSD…

Cum veti multumiti toti primarii USL, domnule Buzatu?

USL nu-si mai încape în piele de bucurie si anuntã cã va câstiga 70-80% dintre primãriile din judet. Totusi, se pune o întrebare: în situatia în care Buzatu câstigã presedintia Consiliului Judetean, de unde va multumi cei 50-60 de primari din partea PSD sau PNL, având în vedere cã nu are nici fonduri de salarii la Consiliul Judetean? Este o întrebare la care ar trebui sã se gândeascã actualii edili, pentru a nu fi dezamãgiti dupã 10 iunie 2012. Iatã ce mai spune Buzatu: “Noi ne dorim sã câstigãm alegerile locale în toate cele 86 de localitãti. Vom vedea ce va fi. Important este cã am reusit sã nu depãsim procentul de 5% din totalul localitãtilor în care vom avea candidaturi separate, având în vedere cã avem 14 localitãti cu candidaturi separate din partea PSD si PNL, iar în alte douã avem în lucru sondaje. Cred totusi cã vom câstiga în 70% dintre localitãti”.

“Pregãtim candidaturile pentru Consiliul Local”

“Este un moment important pentru pregãtirea alegerilor locale, având în vedere cã alesii locali sunt pilonii de bazã ai partidului, interfata dintre cetãteni si Executiv. Alesii locali vor gestiona fonduri, vor promova proiecte si diverse hotãrâri, sunt cei care pãstreazã legãtura în permanentã cu cetãtenii. În urmãtoarea perioadã, vom analiza candidaturile pentru consilieri locali, în functie de experienta lor si de dorinta de a face ceva pentru comunitate. Unii dintre consilieri îsi doresc sã continue, altii, mai tineri si fãrã experientã, cred cã ar putea face mai multe pentru comunitate” – Adrian Tighici, presedintele organizatiei municipale PSD Vaslui.

Bârladul, din nou scos din cãrti de Buzatu si Solomon!

SCOS DIN CÃRTI Scandal în PSD Vaslui, dupã ce partidul condus de Dumitru Buzatu a anuntat cele 31 de candidaturi pentru posturile de consilieri judeteni. Vãzând lista cu propuneri, pesedistii bârlãdeni au reactionat destul de dur la adresa lui Buzatu. La Conferinta organizatiei judetene PSD, de ieri, din sala de sedinte s-a auzit un murmur la adresa lui Buzatu, întrucât în prezidiu nu era niciun reprezentant din Bârlad. “Trebuia sã fie dl. Solomon aici, dar nefiind prezent tot trebuie sã-l vedeti aici, la prezidiu”, a replicat liderul PSD Vaslui. Faptele îl contrazic: în timp ce Vasluiul are 13 propuneri pentru posturile de consilieri judeteni, Bârladul are doar 6!

În PSD, lupta pentru posturile de consilier judetean a ajuns la apogeu. Din cele 31 de candidaturi depuse de politicienii de frunte ai partidului, 13 apartin Vasluiului si doar 6 celor din Bârlad. În timp ce organizatia din Vaslui propune nume ca Ilie Târu, seful tiganilor, Vasile Condurache, fostul director de la Romtelecom, Constantin Poianã, fost consilier local, sau Toader Popescu, unul dintre apropiatii lui Dumitru Buzatu, de loc din Vutcani, bârlãdenii vor fi reprezentati de un fost deputat scãpãtat, Dumitru Bentu, un director de la CUP Bârlad, Adrian Bobeicã, sau un cvasi-necunoscut, Florin Ghenghea, director la Reiser. Victor Cristea, deputatul PSD de Vaslui, fost primar al orasului, a refuzat sã-si mai depunã candidatura la judet, desi acum patru ani era de altã pãrere. Dintre consilierii judeteni dispare si unul dintre oamenii de afaceri potenti din judet, bârlãdeanul Daniel Andrei, semn cã în partid valorile nu mai au cãutare si sunt preferati cei care aduc osanale lui Buzatu si Mihalachi.

La Husi, vechea gardã rãmâne în cãrti

Huseanul Florin Gavrilescu poate prinde si el un post de consilier judetean, dacã Buzatu îi va da voie, desigur. Eugenia Steimberg este trecutã pe listã pentru încã un mandat, având sanse mari sã fie nominalizatã. Husul are sase propuneri pentru consilieri judeteni, alãturi de cei doi pesedisti nominalizati mai sus fiind si Sergiu Boeru, Daniel Ceaicovschi, Mãdãlin Cãciulã sau fostul adjunct din ISJ, Cristinel Popa. Actualul consilier judetean de la Fãlciu, Toader Dima, este si el pe lista PSD, ca si Ramona Mocanu, fosta sefã de la Agentia de Prestatii Sociale, sotia preotului de la Osesti. Mihalachi, care se aflã în ultimele sale douã luni ca presedinte de Consiliu Judetean, este trecut pe lista de consilieri judeteni, alãturi de fostul inspector scolar general, Vasile Mariciuc, tot din partea organizatiei din Negresti. Acum, cã lista este pregãtitã, pentru PSD Vaslui începe greul. “Biroul Executiv Judetean va stabili, prin negocieri cu partidele care compun Uniunea Social-Liberalã, ordinea de pe listã, pentru cã pe lista comunã a USL vor trebui sã se regãseascã atât reprezentanti ai PSD, cât si cei de la PNL sau PC”, spune Dumitru Buzatu. Mai pe scurt, pesedistii vor trebui sã facã pe plac celor din PNL si PC si vor încerca sã treacã un numãr cât mai mare de pesedisti pe pozitiile eligibile.

“Bârlãdenii, pe locul doi în preferintele dlui Buzatu”

“În continuare, municipiul Bârlad primeste mai putini bani decât municipiul Vaslui, desi, în 2011, Vasluiul a încasat la impozitul pe venit în jur de 27 de milioane de lei, în timp ce Bârladul a încasat doar 15 milioane. Ar fi fost normal ca aceia care conduc Consiliul Judetean Vaslui sã aducã un echilibru între cele douã municipii, care sunt sensibil egale, cel putin din punct de vedere al populatiei. Este interesant de vãzut, în aceste conditii, ce interventie va avea dl. deputat Adrian Solomon, pe care îl stiu un parlamentar bãtãios atunci când are ocazia sã se ia la hartã cu Guvernul României. Din pãcate, observ cu nemultumire cã bârlãdenii sunt situati din nou pe locul doi de cãtre conducerea politicã a judetului Vaslui, de cei din PSD, loc doi în care se aflã si în preferintele dlui Dumitru Buzatu, vicepresedintele Consiliului Judetean. Vorbim de dl. Dumitru Buzatu, cel care ocupã vremelnic o functie de conducere la nivelul judetului Vaslui, mai interesat sã vândã fier vechi în perioada imediat urmãtoare decât sã asigure pentru cetãtenii municipiului Bârlad o sansã alternativã pentru alimentarea cu apã. Probabil, este îndreptãtit sã facã astfel de lucruri, pentru cã se pregãteste de pensionare si trage si el ultimele focuri de tun” – deputatul Dan Marian, presedintele PDL Vaslui, declaratie fãcutã în ianuarie a.c.

Propuneri candidaturi CJ Vaslui
Organizatia Nr.
Crt.
Nume si prenume
Vaslui 1 Buzatu Dumitru
2 Trifan Ciprian
3 Puf Vasile
4 Tiru Ilie
5 Poiana Constantin
6 Stamate Ioan
7 Tighici Adrian
8 Condurache Vasile
9 Buchidau Carmen
10 Chirvase Gheorghe
11 Croitoru Gheorghe
12 Popescu Toader
13 Rogozea Aurelian
Barlad 14 Bentu Dumitru
15 Solomon Adrian
16 Tiron Cristina
17 Bobeica Adrian
18 Pecheanu Danut
19 Ghenghea Florin
Husi 20 Blanaru Victor
21 Ceaicovschi Daniel
22 Gavrilescu Florian
23 Steimberg Eugenia
24 Caciula Madalin
25 Boeru Sergiu
26 Popa Cristinel
Murgeni 27 Cazacu Eduard
Negresti 28 Mihalachi Vasile
Negresti 29 Mariciuc Vasile
Falciu 30 Dima Toader
Osesti 31 Mocanu Ramona

Propuneri candidaturi uninominale PSD Vaslui
Nr.
Crt.
Unitatea
administrativ
teritoriala
Candidat
primar
Nume și prenume
1 CJ Vaslui PSD Buzatu Dumitru
2 Vaslui PSD Pavãl Vasile
3 Barlad PSD Constantinescu Constantin
4 Husi sondaj x
5 Negresti separat Voicu Vasile
6 Albesti PSD Amanci Monica
7 Arsura separat Mitrofan Mihai
8 Banca separat Surugiu Mihai
9 Bacani separat Ciacâru Pavel
10 Balteni PSD Brașoveanu Relu
11 Blagesti separat Chirilã Alec
12 Bogdanesti mediere x
13 Botesti PSD Pantea Adrian
14 Bunesti – Averesti PSD Tãrãgan Vasile
15 Codaesti PSD Livinti Ticu
16 Coroiesti PSD Lungu Cristian
17 Costesti separat Cârjonțu Silvestru
18 Cretesti PSD Gãlãțanu Gigel
19 Danesti PSD Pester Rene
20 Delesti PSD Țabãrã Corneliu
21 Dimitrie Cantemir PSD Florea Viorel
22 Duda Epureni separat Chiriac Petru
23 Dumesti PSD Vieru Titi
24 Epureni PSD Onica Constantin
25 Falciu PSD Moraru Neculai
26 Feresti PSD Trifan Ludovic Vasile
27 Gherghesti PSD Stoica Mihai
28 Girceni PSD Scutelnicu Mircia
29 Grivita PSD Iordache Viorel
30 Hoceni PSD Țabãrã Vasile
31 Iana separat Totolici Ionuț
32 Ivanesti PSD Novac Vasile
33 Laza PSD Agafiței Emilian
34 Lipovat PSD Hriscu Valerian
35 Lunca Banului separat Oanea Corneliu
36 Malusteni PSD Postolachi Liviu
37 Miclesti PSD Agafiței Doru Ineluș
38 Munteni de Jos separat Cotaie Gheorghe
39 Munteni de Sus PSD Târnoveanu Petruț
40 Oltenesti PSD Sonea Iorgu
41 Osesti PSD Lefter Grigore
42 Padureni PSD Diaconu Temistocle
43 Perieni PSD Roșca Vasile
44 Pochidia separat Stan Sandu
45 Pogana separat Neagu Titi
46 Pogonesti PSD Puițel Aurel
47 Poienesti PSD Stanciu Constantin
48 Pungesti PSD Vlasã Mircea
49 Puscasi PSD Ignat Neculai
50 Rebricea PSD Radu Valericã
51 Rosiesti PSD Postolache Constantin
52 Solesti PSD Bujor Mona
53 Stanilesti sondaj x
54 Stefan cel Mare PSD Moraru Mihai
55 Suletea separat Doroftei Ioan
56 Tanacu separat Dumitriu Dãnuț
57 Tacuta PSD Cãlin Costicã
58 Tatarani PSD Hâncu Vasile
59 Valeni PSD Pintilie Constantin
60 Viisoara PSD Pârciu Liviu
61 Vinderei PSD Neagu Viorel
62 Voinesti PSD Miler Aurelian
63 Vutcani PSD Bahrim Silviana
64 Zapodeni PSD Gavril Constantin
65 Zorleni PSD Hultoanã Paula Denisane