|

Iatã ce a pãtit politistul care a trecut pe rosu! (video)

NIMIC În urma materialului de ieri în care am prezentat o filmare în care un angajat al IPJ Vaslui a încãlcat grav regulile de circulatie pe drumurile publice, conducerea “a luat mãsuri”: “Politistului i s-a atras atentia asupra respectãrii normelor rutiere, pentru evitarea încãlcãrii acestora”! Altfel spus, politistul nu a pãtit nimic! Evident, nu a fost dezvãluit numele politistului!

IPJ Vaslui si-a prezentat ieri punctul de vedere în legãturã cu politistul care a fost filmat intrând în intersectie pe culoarea rosie a semaforului. “În urma cererii dumneavoastrã din data 22.10.2014, prin care solicitati informatii privind o înregistrare video din data de 20.10.2014, vã informãm urmãtoarele:

Nerespectarea semnificatiei culorii galbene a semaforului constituie contraventie si se sanctioneazã cu amenda prevãzutã în clasa I de sanctiuni (2 sau 3 puncte-amendã). În conformitate cu dispozitiile legislatiei rutiere în vigoare prevãzute de O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac direct de cãtre politistul rutier.

Constatarea contraventiilor se poate face si cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate sau mijloace tehnice omologate si verificate metrologic, consemnându-se aceasta în procesul-verbal de constatare a contraventiei. Din aceste considerente, politistului care a condus autovehiculul din dotarea Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui i s-a atras atentia asupra respectãrii normelor rutiere, pentru evitarea încãlcãrii acestora”, ne-a comunicat ofiterul de presã al IPJ Vaslui.

Nimic important

Asa cum se poate observa din comunicarea oficialã a IPJ Vaslui, în loc sã i se ridice permisul, politistul a fost doar atentionat sã fie “bãiat cuminte”. De asemenea, este incredibil cum politistii care au analizat filmarea au vãzut cã al lor coleg a trecut pe culoarea galbenã si nu pe cea rosie. De regulã, un politist vigilent ar fi pus verdictul pe loc dacã un alt sofer “în civil” ar fi fãcut aceeasi gresealã: rosu, evident! În fapt, doar în judetul Vaslui existã, suntem foarte siguri, sute de soferi care si-au pierdut permisul în conditii similare. Nu este si cazul angajatului IPJ Vaslui pentru cã se mai aduce un argument irefutabil: “Constatarea contraventiilor se poate face si cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate sau mijloace tehnice omologate si verificate metrologic, consemnându-se aceasta în procesul-verbal de constatare a contraventiei”. Asta înseamnã cã filmarea noastrã nu are nicio relevantã deoarece camera de filmat nu este “omologatã si verificatã”. Pe viitor sã stiti cã, dacã filmati un politist care accidenteazã un om pe trecerea de pietoni, filmarea nu reprezintã o dovadã!