|

Iatã ce lingãu a ajuns seful pensionarilor din Vaslui!

TUPEIST… Dupã decesul lui Alexandru Porumb, cel care conducea destinele celor 100.000 de pensionari din judet, în locul sãu a ajuns Ioan Stamate, vicepresedinte al Consiliului Judetean al Persoanelor Vârstnice. Orgolios, Stamate a încercat sã se erijeze în vocea pensionarilor necãjiti, desi era un simplu membru de partid. Ioan Stamate a fost consilier judetean PSD, înainte de 2016, si una dintre persoanele cu care Dumitru Buzatu a colaborat în toate alegerile. Noul sef al pensionarilor vasluieni s-a dat în stambã, ieri, la o sedintã a Consiliului Judetean al Persoanelor Vârstnice, spunând cã, citãm, “a crescut încrederea si comportamentul public al autoritãtilor locale în puterea noastrã de a fi reali parteneri”. Adicã, în timp ce bãtrânii ne mor de foame, seful pensionarilor din judetul Vaslui spune cã toate lucrurile sunt sub control. Nici nu este de mirare, câtã vreme domnul în cauzã este membru PSD cu acte în regulã, desi nu vrea sau nu poate sã recunoascã.

Prezentând raportul de activitate, Stamate a anuntat “Rezultatul dialogului social din cadrul Comitetului Consultativ de dialog civic pentru persoanele vârstnice Vaslui”, în care a sustinut cã “a crescut încrederea si comportamentul public (sâc!) al autoritãtilor locale în puterea noastrã de a fi reali parteneri” si cã “datoritã sprijinului direct pe care îl primim de la autoritãtile locale în organizarea si desfãsurarea unor activitãti sociale, culturale, de agrement, socializare etc”. Umil, Stamate a anuntat cã “am renuntat la finantarea de la Consiliul National al Persoanelor Vârstnice Bucuresti”, semn cã nu doreste sprijinul celor de la centru, pentru a-si continua mandatul. Probabil, una dintre formulãrile care vor trezi mânia multor pensionari din judetul Vaslui este afirmatia cã “în anul 2016, nu au fost probleme de finantare privind medicamentele compensate si gratuite, obtinerea de proteze, orteze, analizã medicalã si imagisticã medicalã”, ceea ce înseamnã cã pensionarii nu avut nicio problemã în a-si cumpãra medicamentele de pe retete sau alte echipamente conexe. Oare, chiar asa sã fie?

Iatã comunicatul oficial al Prefecturii Vaslui, legat de sedinta de ieri

“Prefectul Judetului Vaslui, Isabel Bogdan, a condus astãzi, 16 februarie 2017, sedinta ordinarã a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, la care a participat si subprefectul Mircea GOLOGAN.

În cadrul ȋntȃlnirii, care a avut loc ȋn Sala “Alexandru Ioan Cuza” de la Institutia Prefectului – Judetul Vaslui, s-a analizat activitatea organizațiilor de pensionari din județul Vaslui pe anul 2016. În prima parte a sedintei, Ioan Stamate, presedintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice (CJPV) Vaslui, a prezentat principalele activitãți pe care le-a derulat pe parcursul anului trecut. Acesta a ținut sã evidențieze buna colaborare cu Instituția Prefectului si interesul crescut din partea autoritãților locale în soluționarea unor cerințe ale persoanelor în vârstã. “În anul 2016 nu au fost probleme de finanțare privind medicamentele compensate si gratuite, obținerea de proteze, analize medicale si imagisticã medicalã. S-a îmbunãtãțit finanțarea unor servicii stomatologice, iar fondurile alocate îngrijirilor la domiciliu au fost în crestere fațã de alți ani. La nivelul județului Vaslui funcționeazã un sistem corect integrat de protecție si asistențã socialã pentru persoanele în vârstã vulnerabile”, a precizat Ioan Stamate, presedintele CJPV Vaslui. Prefectul judetului Vaslui, Isabel Bogdan, a declarat cã Instituția Prefectului se va implica în acest an în rezolvarea unor cerințe ale persoanelor vârstnice, cum ar fi cele legate de prezența medicilor de familie în comunele vasluiene, ținând cont de faptul cã încã mai sunt zone neacoperite cu medici de familie. Reprezentanții organizațiilor de pensionari au atras atenția si cu privire la transportul local si interurban, care nu funcționeazã corect, solicitând, totodatã, sprijin pentru înființarea de cluburi ale pensionarilor în toate comunele vasluiene”, apare în comunicatul oficial. În contradictie cu declaratiile oficiale, iatã ce mai sustine lingãul pesedist: “Prin punerea în discutie a evolutiei indicatorilor demografici, în judetul Vaslui s-a dorit sã se tragã un semnal de alarmã, atât pentru prezent, cât si pentru viitor, cã lucrurile au scãpat de sub control si cã ne confruntãm cu grave probleme în ceea ce priveste fertilitatea, sporul natural, migratia, mortalitatea si alte elemente privind structura pe vârste a populatiei”. La final, Stamate multumeste conducerii PSD de la Vaslui, în numele pensionarilor: “Multumim Consiliului Judetean Vaslui, tuturor primãriilor comunale, orãsenesti si municipale si tuturor institutiilor componente ale Comitetului Consultativ de Dialog Civic si nu numai, pentru sprijinul acordat organizatiilor de proprietari, pentru ca acestea sã-si poatã îndeplini obiectivele asumate prin statutele proprii”.