|

Iatã, ce te asteaptã, domnule Buzatu!

Frãtia cu Chevronul costã!

PEDEAPSÃ La aceste alegeri, PSD a obtinut în Pungesti doar 240 de voturi, în conditiile în care, la ultimele alegeri (locale si parlamentare) avea peste 600. Scãderea drasticã a votantilor PSD se datoreazã faptului cã oamenii din aceastã comunã au fost ignorati complet de conducerea judetului. Mai mult decât atât, acestia au avut de suportat atât opresiunea jandarmilor, cât si dispretul guvernantilor. Aici a fost instalatã prima sondã de extragere a gazelor de sist prin metoda fracturãrii hidraulice din România. Si dacã Chevron îsi duce planul la îndeplinire, adicã peste 2800 de sonde în judet, este de asteptat ca, cu fiecare sondã, PSD sã piardã câteva sute de voturi!

Cu toate cã si-a pus oamenii sã conducã sectiile de votare, primarul Mircia Vlasã nu a reusit sã obtinã nici mãcar un sfert din optiunile electoratului! Spre deosebire de alti ani, atunci când în comuna Pungesti PSD-ul “fãcea legea”, obtinând mult peste jumãtate din voturile locuitorilor, nemultumirea locuitorilor cu privire la gazele de sist si acuzele aduse primarului pesedist Mircia Vlasã s-au manifestat printr-un adevãrat vot de blam adresat partidului aflat acum la guvernare. La alegerile europarlamentare, PSD nu a obtinut decât 24,48% din sufragii, mult sub rezultatele înregistrate acum doi ani, la alegerile locale sau parlamentare. Dat fiind cã, din totalul celor 964 voturi valabil exprimate, PNL a obtinut nu mai putin de 210, respectiv 21,78%, aproape de scorul înregistrat de partidul din care face parte primarul, poate constitui un semnal de alarmã, cu atât mai mult cu cât un alt partid, cu un program ecologist, Partidul Ecologist Român, a “smuls” un procent foarte mare, de 21,17%! Voturile acordate PNL, PER si ale altor partide sunt în fapt voturi date împotriva explorãrii gazelor de sist în perimetrul de la Silistea, dar si un vot de blam dat primarului care, pe lângã faptul cã si-a concesionat propriul teren firmei Chevron, are si un comportament discretionar în comunã. Nu mai putin de 105 voturi au fost anulate, acesta fiind încã un semnal cã locuitorii din Pungesti sunt nemultumiti de comportamentul clasei politice.

Acesta e doar începutul!

Este evident faptul cã pungestenii au tras un semnal de alarmã. Thomas Holst, managerul Chevron România, a declarat cã în urmãtoarea perioadã doreste sã instaleze în judetul Vaslui peste 2800 de sonde. Asa cum s-au revoltat pungestenii este de asteptat sã se revolte si ceilalti locuitori ai judetului, fapt care se va regãsi în rezultatele viitoarelor alegeri pentru conducerea judetului, adicã Buzatu si compania, cele mai importante sunt cele locale din 2016. Oricât de bine s-ar organiza armata pesedistã, oricâte pomeni electorale va organiza, este greu de crezut cã vasluienii vor înghiti sondele americanilor de la Chevron! Iar în 2016, nu va fi doar o comunã, ci mult mai multe! Cel putin asa ne-a “garantat” Thomas Holst!