|

UPDATE! Guvernul Dăncilă a căzut, Buzatu spune că o să ne pară rău, iar vasluienii au reacționat pe măsură: au trimis o coroană…

Imediat după ce s-a aflat rezultatul moțiunii de cenzură, președintele Consiliului Județean, Dumitru Buzatu, a dat o declarație șoc: “cei mai mulţi dintre cei care se bucură de succesul moţiunii vor avea ce regreta în aproximativ şase luni de zile. (…) Cred că noul Guvern trebuie format din cei care au susţinut moţiunea. Trebuie ca ei să aibă ocazia să demonstreze oamenilor că programul cu care vor veni este mai bun decât cel al actualului Guvern”. La rându-i, vasluienii au reacționat trimițându-i un mesaj prin intermediul unei coroane de flori agățată de gardul sediului PSD Vaslui.

Cu 238 de voturi ‘pentru”, moțiunea de cenzură a trecut de votul parlamentului.

Diferența a făcut-o cele 6 voturi ale unor parlamentari PSD care au trădat partidul. Rămâne de văzut în zilele următoare ce decizie va anunța președintele României, Klaus Iohannis.

STIRE INITIALA: Iată cum vor vota parlamentarii de Vaslui, astăzi, la moțiunea de cenzură!

Au început, în Parlamentul României, discuțiile pe baza moțiunii de cenzură, depusă de Opoziție. Foarte multe discuții, acuze la adresa Puterii, scandaluri politice – de asta au parte românii, în aceste momente, în Parlament. Cum vor vota cei 10 parlamentari de Vaslui? Sunt șase parlamentari PSD, patru deputați și doi senatori, care vor merge pe mâna Vioricăi Dăncilă și vor vota “împotriva”, în timp ce Corneliu Bichineț, deputat PMP, va vota “Pentru” la moțiune. “Eu și cu dl. Bichineț vom vota alături de PNL”, ne-a mărturisit deputatul ieșean Petru Movilă (PMP). Deputatul Daniel Olteanu și senatorul Ion Hadârcă, ambii de la ALDE, vor vota pentru căderea Guvernului, în favoarea moțiunii de cenzură. La fel, deputatul USR Mihai Botez votează pentru moțiunea de cenzură.