|

Igor Dodon va cere revocarea ambasadorului moldovean din România

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunţat că va cere Guvernului de la Chişinău revocarea ambasadorului în România, Mihai Gribincea, după ce acesta a declarat că este posibil ca decretul de retragere a cetăţeniei lui Traian Băsescu să fie declarat neconstituţional, scrie News.ro. -

”Sunt surprins că descopăr că unii ambasadori au devenit avocaţi ai unor politicieni din ţara de reşedinţă şi au cam uitat cărui stat servesc”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele Republicii Moldova susţine că este şi mai grav când aceştia fac comentarii politice în raport cu autorităţile statului care i-a trimis în misiune.

”Aceasta vorbeşte fie despre calificarea proastă profesională a respectivului ambasador, fie despre angajamentele lui politice în detrimentul propriului stat şi a conducerii acestuia. Anume în aşa mod pot fi etichetate declaraţiile ambasadorului moldovean la Bucureşti, care şi-a permis comentarii impertinente şi incompatibile cu statutul său de Ambasador”, afirmă Dodon.

El anunţă că va cere Guvernului revocarea acestui ambasador şi ”înlocuirea lui cu o persoană care înţelege mai bine atât competenţele diplomatice, cât şi interesele statului Republica Moldova”.

sursa: https://www.realitatea.net/igor-dodon-o-noua-lovitura-pentru-romania_2020678.html?utm_source=Cub-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb