|

Îi bate “Gândul” sã treacã la PSD

CAZUTI DE PAPAGALI La Vaslui s-a rãsturnat cãruta… cu primari traseisti. Când vor sã fraiereascã niste primari, jurnalistii cotidianul national online Gândul îsi aleg cu predilectie edili locali din judetul Vaslui, care se pare cã sunt cei mai naivi si creduli, victime sigure.

Recent, dupã aparitia ordonantei care dã drumul la traseismul politic înainte de campania electoralã, un reporter al acestui ziar a pus mâna pe telefon, s-a dat drept raportor de la PSD si a pornit la racolat primari. În schimbul “transferului”, “raportorul Marian Buzescu” le-a promis edililor sprijin pentru proiectele lor. În doar douã ore, raportorul de la PSD a reusit sã racoleze 9 primari PNL-PDL si unul de la PP-DD. “Recolta” cea mai bogatã a venit din judetul Vaslui unde 5 primari au fost pusi în fata tentatiei de a intra în PSD. Doar unul a respins vehement ideea: Gelu Pecheanu, primarul comunei Drânceni.

Ionel Munteanu (PNL), primarul comunei Ciocani: “Da’ haideti sã trecem la subiect. Vreti sã stiti optiunea mea? Acuma e prematur. De principiu, nu am nicio problemã. Sunt la al treilea mandat si de la PSD am plecat. Eu am o singurã conditie care mi-a fost promisã. Am doi kilometri de asfalt care m-ar ajuta si pentru al patrulea mandat. Am primit numai promisiuni, zece ani de promisiuni. Dacă s-ar face, as rãmâne în istorie cã am fost cel care a rezolvat o problemă de 50 de ani”.

Dãnut Cojocaru (PNL), primarul comunei Alexandru Vlahutã: “Trebuie sã discut cu vicele meu, care e la PSD si care spunea cã si el vrea sã candideze peste doi ani. Sã vedem dacã mã transfer cum face. De principiu, nu as avea nicio problemã. Chiar mã gândeam sã merg la PC. As vrea si eu ceva pentru mine. Nu numai promisiuni (…) Am un proiect de modernizare drumuri la Ministerul Dezvoltãrii. Ãsta e de 1 milion de euro. Apoi o grãdinitã la care nu stiu de ce nu au dat drumul la bani, e vorba de câteva miliarde vechi. As mai avea nevoie de un cãmin cultural, tot asa 8 miliarde vechi”.

Sebastian Arteni (PNL), primarul comunei Feresti: “Eu nu trebuie sã mã transfer, eu de la PSD am plecat. Eu am demonstrat cã se poate mai bine. Am vorbit cu domnu’ Buzatu, cu domnu’ Mihalachi si, pânã sã aparã ordonanta, asteptam sã treacã mandatu’ (…) Avem depuse pentru apã, canalizare, asfaltãri, dar suntem pe zero. Nu e nimic început. Suntem pe lista de asteptare la Consiliul Judetean. Acuma asa, mai rapid, as vrea un kilometru de asfalt în localitate”.

Dãnut Cretu (PDL), primarul comunei Muntenii de Jos: “Acum eu sunt un pic nehotãrât, dar nu resping ideea. Stiti cã am avut niste proiecte fix la ministerul domnului Dragnea care au fost trântite. Dar nu vorbim din astea pe telefon. Oricum sunt deschis la o discutie tête-à-tête”.

Pecheanu Gelu (PDL), primarul comunei Drânceni: “Nu stiu, domnule, cã eu dorm acuma. M-ai trezit prea tare. De principiu, eu nu sunt migrator. Eu sunt român adevãrat. Tara trebuie sã fie guvernatã prin legi, nu prin ordonante. Numai curvele pleacã dintr-o parte în alta. Oamenii adevãrati rãmân fideli”.

Nu mai târziu de sfârsitul anului trecut, primarii vasluienii au mai luat o astfel de teapã de la aceeasi jurnalisti de la Gândul. Atunci, în contextul discutiilor despre buget, un “raportor de la centru” le-a promis bani în schimbul mobilizãrii electoratului pentru a vota candidatii PSD la alegerile de anul acesta, europarlamentare si prezidentiale. (Andrei POPESCU)