|

Iliescu rãmâne tãtucul lui Buzatu

Dumitru Buzatu, presedintele PSD Vaslui, rãmâne fidel venerabilului Ion Iliescu, presedintele de onoare al PSD, care a trãit s-o vadã si pe asta: i s-a cerut sã se retragã. Iliescu însã a spus-o deja: va iesi din politicã doar cu picioarele înainte. Buzatu va fi la cãpãtâiul sãu.

Dupã pierderea alegerilor prezidentiale si nevoia de schimbare pe care au resimtit-o toti pesedistii, unii dintre ei nu se mai vor urmasii lui Ion Iliescu, altora nu le place câtusi de putin sã rãspundã la întrebarea presedintelui onorific al partidului: “Ce ar fi fost ei dacã nu as fi fost eu?”. Altora (cel putin unul a avut curajul sã o spunã) nu le mai convine ca Ion Iliescu sã mai reprezinte un simbol al partidului. Pentru cei mai multi pesedisti însã Iliescu rãmâne un tãtuc, cel putin spiritual, cãtre care se întorc cu respect si chiar cu veneratie.

“Trebuie sã ne comportãm civilizat, sã recunoastem contributia fiecãruia la dezvoltarea activitãtii si rolul politic pe care l-a jucat în decursul timpului”, spune Dumitru Buzatu, care a trãit cea mai fastã perioadã din viata sa, ascensiunea politicã, chiar în timpul în care Ion Iliescu era “el lider maximo”.

Pentru Dumitru Buzatu, de acum un veteran, si el, al pesedismului, “ce e val ca valul trece” si atât contestarea lui Ion Iliescu, laolaltã cu umbra comunismului nu sunt decât trecãtoare în viata partidului.

“Eu nu mã sperii de acuzele fluturate prin presã, pentru cã sunt atent întotdeauna la ceea ce se întâmplã în viata politicã nationalã si îmi dau seama când cineva, în mod demagogic, foloseste câte o sperietoare confectionatã în scop electoral, cum ar fi stafia comunismului”, mai spune Buzatu. (Andrei POPESCU)