|

Imagini socante: Vânãtoare de câini pe strãzile Vasluiului (video)

Mãcelul câinilor vagabonzi

REVOLTÃ…Scene de o violentã iesitã din comun, zilele trecute, pe strãzile Vasluiului. Mai multe echipaje de hingheri s-au înarmat si au iesit la vânãtoare de câini fãrã stãpâni. Nimic rãu pânã aici dacã toatã actiunea nu s-ar fi petrecut ziua în amiaza mare, sub privirile îngrozite ale trecãtorilor, multi dintre ei copii. La un moment dat, un câine împuscat cu tranchilizant o ia la fugã de fricã si ajunge sub rotile unei masini aflate în mers. “Bravo, domnilor! Ce treabã româneascã ati fãcut! Bravo, felicitãri!” îi admonesteazã o bãtrânicã pe vânãtorii de patrupede. Dincolo însã de cruzimea arãtatã, actiunea hingherilor a fost apreciatã de majoritatea vasluienilor. “În ultimii ani, Vasluiul aratã a oras civilizat si datoritã acestor hingheri. Nu e o muncã plãcutã, dar e necesarã. Cei care tin asa mult ca câinii ãstia, sã si-i ia acasã. Între siguranta familiei si copiilor mei si aceste haite care umblã pe strãzi, aleg familia”, comenteazã un tânãr din Vaslui, pe Facebook.

Înarmat cu pusti cu tranchilizante, haine de camuflaj, saci si plase, un echipaj format din patru hingheri a iesit, zilele trecute, la vânãtoare de câini maidanezi pe strãzile Vasluiului. Prima oprire, rondul de la Interex, acolo unde câtiva câini aveau fãcut culcus pe iarba încã verde din mijlocul intersectiei. Dupã câteva tranchilizante trase si o urmãrire ca-n filme printre masinile din zonã, “vânãtorii” au capturat si prada: un câine de talie medie, bãgat într-un sac de rafie, aruncat apoi în spatele Daciei Papuc a Serviciului de Ecarisaj. Toatã tãrãsenia “oamenilor fãrã suflet” a fost filmatã cu telefonul de un iubitor de animale. De aici si pânã la scandal nu a mai fost decât un pas: “Nu vã supãrati, unde duceti câinele ?”, îi întreabã cetãteanul pe hingheri. “Hai, dã-i drumul de aici !”, vine imediat rãspunsul. Dar omul bun la suflet nu se lasã si continuã: “Asa se ia un câine? Si unde îl duceti , ca sã stim si noi ? Îi duceti ca sã moarã de foame, tu-vã-n gurã !” Angajatii Goscom refuzã dialogul, închid portiera la masinã si demareazã în trombã.

Zona Gãrii, altã vânãtoare, altã revoltã a iubitorilor de animale

Operatiunea de prindere a maidanezilor a continuat în Zona Gãrii, acolo unde hingherii au depistat si luat în vizor doi patrupezi care stationau ilegal la umbra unui copac din fata blocului ANL. Fãrã nicio urmã de compasiune, hingherul a dus arma la ochi si a tras în cãtelusul mai mare. Rãnit, animalul o ia la fugã buimac si iese în bulevardul Traian, unde este cãlcat de o masinã. Surprinzãtor, cãtelul se ridicã si îsi continuã fuga pe bulevardul Republicii, spre garã. Toatã aceastã scenã, de o violentã iesitã din comun, se petrece sub privirile pietonilor, în marea lor majoritate elevi care tocmai au iesit de la scoalã. Si ca la Interex si aceastã scenã este filmatã de o iubitoare de animale, care, de la balcon, scapã câteva vorbe dojenitoare la adresa hingherilor. “ Bravo, domnilor ! Ce treabã româneascã ati fãcut ! Bravo, felicitãri !”

Imaginile de la Vaslui au scandalizat România

Imaginile cu câinii împuscati pe strãzile din Vaslui au ajuns si la Bucuresti, la Miscarea Dreptate pentru Animale. Reprezentantii organizatiei condamnã practicile hingherilor vasluieni si cer directorului Autoritãtii Nationale Sanitarã Veterinarã si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) sã ia mãsuri în acest caz. “Conform legii, substantele pentru tranchilizare pot fi folosite doar sub stricta supraveghere a medicului veterinar si în conditii de sigurantã în asa fel încât animalul sã nu fie rãnit! Asa cum se poate observa în imagini, cel care împuscã cu substante pentru tranchilizare câinele nu a luat mãsuri de sigurantã si astfel câinele împuscat a ajuns sub rotile masinii. Lângã cel care a tras nu se afla medic veterinar, astfel, au fost folosite substante de tranchilizare fãrã respectarea normelor legale. Solicitãm suspendarea activitãtii de capturare, sanctionarea reprezentantului serviciului de capturare, sanctionarea medicului veterinar care a pus la dispozitia unor persoane fãrã calificare substantele pentru tranchilizare (chetamina). Solicitãm sã luati mãsuri urgent pentru oprirea acestor brute, sã dispuneti sanctionarea celor vinovati si sã sesizati organele penale pentru cercetãri”, sunt doleantele transmise de reprezentantii Miscãrii pentru Dreptatea Animalelor directorului ANSVSA. Si nu doar ei sunt scandalizati. Pe retelele de socializare curg comentariile negative la adresa hingherilor vasluieni. “Adevãrul este cã totul depinde de conducere, chiar dacã angajeazã numai tâmpiti în posturile acestea, un instructaj trebuie sã le facã cum sã procedeze, sã fie civilizati pentru cã au de a face cu fiinte pânã la urmã. Eu nici nu pot sã privesc, nu suport nici când îi vãd pe stradã”, a postat Cecilia, din Pitesti. “Daca restul tãrii este cu 50 de ani în urmã jud Vaslui este cu macar 100”, a scris si Traian din Cluj-Napoca.

Vasluienii, mai întelegãtori cu hingherii

Dacã în tarã lumea s-a arãtat revoltatã pe hingheri, vasluienii au dat dovadã de ceva mai multã întelegere fatã de vânãtorii de animale fãrã stãpân. “În ultimii ani, Vasluiul aratã a oras civilizat si datoritã acestor hingheri. Nu e o muncã plãcutã, dar e necesarã. Cei care tin asa mult ca câinii ãstia, sã si-i ia acasã. Între siguranta familiei si copiilor mei si aceste haite care umblã pe strãzi, aleg familia”, comenteazã Ionut, pe Facebook. “Doamna care a tipat de la balcon a coborât jos sã se intereseze de soarta acelui cãtel? Cu totii vrem sã trãim într-un oras civilizat, ca afarã, dar sã nu facem nimic cu câinii vagabonzi. Nici sã-i iei de pe stradã, sã ai grijã de ei, dar nici sã-i lasi pe hingheri sã-si facã treaba. Asta e problema cu iubitorii de câini maidanezi, suferã de ipocrizie”, a scris si Marian pe aceeasi retea de socializare

VEZI VIDEO 1

VEZI VIDEO 2

.