|

Imaginile dezastrului găsit în spitalele botoșănene de comisarii de la Protecția Comsumatorilor

Dezastru în spitale găsit de inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

De ieri, comisarii ANPC din întreaga țară au demarat o amplă acțiune tematică națională de control privind calitatea serviciilor adiacente serviciilor medicale, prestate în cadrul unităților spitalicești. Sunt controlate spitalele din toate cele 41 de județe, inclusiv din Municipiul București, comisarii ANPC verificând condițiile de cazare, igienă și alimentație din spitale. „Având în vedere numărul mare de sesizări privind inclusiv condițiile de cazare și alimentație în unitățile spitalicești așa cum sunt decontate către Casele de Sănătate, ca și «cazări pacienți», respectiv «alimentație pacienți», astăzi și mâine (n.r. – joi și vineri) desfășurăm o tematică de control, în sensul că verificăm aspectele privind existența și aspectul saltelelor, lenjeriilor, pernelor, pilotelor, cantinelor, depozitării alimentelor, precum și a existenței și funcționării grupurilor sanitare și tot ceea ce ține de prestarea unui serviciu în conformitate cu normele europene”, a declarat președintele ANPC, liberalul botoșănean Eduardt Cozminschi.

Dis de dimineață, echipele de control ale ANPC au descins la Secția Pediatrie a Spitalului Județean „Mavromati”. Aceștia au fost însoțiți de conducerea spitalului, în speță managerul Livia Mihalache, fost medic și director al respectivei secții, și directorul economică a spitalului, Cristina Ungureanu.

Condițiile găsite aici i-au lăsat perplecși pe comisarii, în sensul că au descoperit în zona blocului alimentar frigidere ruginite și foarte vechi, uși și geamuri cu vopseaua scorojită. De asemenea au fost găsite uși de plastic montate și în jurul cărora nu a mai fost refăcută zidăria sau uși de lemn fără clanțe și mânere. Probleme au fost găsite și la grupurile sanitare și saloanele care aveau tâmplăria geamurilor și ușilor vopsită de ani de zile și acum învechită și obosită de trecerea timpului. De asemenea, în zonele de așteptare canapelele și scaunele sunt vechi și rupte, iar pardoseala din mozaic este crăpată.

Probleme mari au fost găsite și în blocul alimentar, mai exact în zona frigorifică a Spitalului „Mavromati”. Aici au fost găsite spații necorespunzătoare, neigienizate, cu faianța căzută de pe pereți. Ustensilele de bucătărie erau vechi și sudate. „Am lăsat o invitaţie doamnei manager general să se prezinte la Protecția Consumatorilor la finalizarea acțiunilor de control”, a declarat Eduardt Cozminschi………https://www.monitorulbt.ro/local/2020/02/27/imaginile-dezastrului-gasit-in-spitalele-botosanene-de-comisarii-de-la-protectia-comsumatorilor-galerie-foto-video/