|

IMPORTANT: S-a schimbat programul de vizitã la spitalul din Bârlad!

DE STIUT Începând de luni, 13 noiembrie, Consiliul Director al spitalului bârlãdean a luat decizia schimbãrii programului de vizitã la bolnavii internati. Apartinãtorii vor putea intra la bolnavi de luni pânã vineri, de la orele 15.00 pânã la orele 20.00, iar în weekend de la orele 10.00 pânã la orele 20.00. De asemenea, managerul interimar Daniela Bors si primarul Dumitru Boros cautã solutii pentru a reduce paza la spital, prin introducerea camerelor de supraveghere, care vor fi achizitionate cu bani de la bugetul local.

Conducerea interimarã a spitalului bârlãdean se strãduieste pentru ca si în aceastã institutie sanitarã sã se respecte ordinele date de Ministerul Sãnãtãtii, ordine ignorate, voit sau nu, de fostele conduceri. Astfel, s-a luat decizia vineri, 10 noiembrie, în sedinta Comitetului Director, de a se respecta orele de vizitã impuse de Ordinul Ministrului Sãnãtãtii 1284/2012,  privind reglementarea programului de vizite al apatinãtorilor pacientilor internati în unitãtile sanitare publice. Iatã ce spune acest ordin: „Programul de vizitã al apartinãtorilor pacientilor internati în unitãtle sanitare publice se realizeazã de luni pânã vineri în intervalul orar 15.00-20.00, iar în zilele de sâmbãtã si duminicã programul de vizitã se realizeazã între orele 10.00-20.00. „Pânã acum, programul de vizitã era 12.00 – 14.00 si 18.00 – 20.00. Acest program a fost fãcut în 2013, când a fost o perioadã de carantinã si a rãmas asa. Dar, în urma unei reclamatii înregistrate la Consiliul Judetean, unde un cetãtean din Brasov a venit la o rudã la spital la orele 10.00 si nu i s-a permis intrarea pânã la orele 12.00, CJ Vaslui ne-a solicitat un punct de vedere. Si atunci, Comitetul Director a luat decizia respectãrii întru totul a OMS 1284/2012, asa cã trebuie ca toatã lumea sã retinã acest nou program de vizitã la spital. Luni – vineri, de la 15.00 pânã la 20.00, sâmbãtã si duminicã, între orele 10.00 – 20.00.”, a precizat Adrian Gheorghiu, purtãtorul de cuvânt al spitalului bârlãdean.

Spitalul Bârlad va trece la supraveghere video!

Noul manager interimar, Daniela Bors, împreunã cu primarul Dumitru Boros, vor sã introducã în cel mai scurt timp camere de supraveghere video (cu sunet). Acestea vor fi instalate pe holurile spitalului si la Compartimentul de Primiri Urgente, pentru a putea sã se reglementeze odatã pentru totdeauna problema cu asteptarea cu orele la acest compartiment. „Nu este numai aceastã problemã, desi este una principalã. Vrem sã reducem numãrul de paznici, pentru a mai reduce din cheltuieli. Deocamdatã serviciul de pazã rãmâne externalizat, pentru cã în sistem privat este mai ieftin decât în sistemul nostru salarial. Am fãcut o simulare si este mai scump dacã reinternalizãm paza”, a spus Daniela Bors, managerul spitalului bârlãdean. O informatie de ultimã orã este aceea cã vineri, 17 noiembrie, are loc concursul pentru ocuparea functiei de manager al spitalului, singurul candidat fiind Daniela Bors.