|

În 4-5 ani de zile Vasluiul va avea în totalitate retele de apã-canal, promite primarul Pavãl

INVESTITII… Peste câtiva ani, resedinta de judet va beneficia de retele de apã si canalizare pe toatã strãzile si în toate suburbiile, inclusiv cartiere mai mãrginase, precum Viisoara sau Bahnari. “Este cel mai important proiect pentru locuitorii municipiului Vaslui în urmãtorii 5-10 ani de zile, cel legat de dezvoltarea alimentãrii cu apã a tuturor locuitorilor. De ce spun acest termen? De sãptãmâna trecutã a început prima etapã, se instaleazã retele noi de apã si canal în Brodoc. Deocamdatã, pentru apã, firma a intrat la lucru, se va dezvolta programul si pe canalizare. Urmeazã a doua etapã, care va însemna statii de pompare, actiune care este deja în licitatie, obiectiv care va rezolva câteva magistrale. Mai avem a treia etapã, creionatã aproape în totalitate joia trecutã, respectiv completarea resturilor pe dezvoltare”, afirmã edilul Vasluiului.

“Ce cuprinde acea zonã? Este vorba de retele de apã în tot orasul, inclusiv în Bahnari, inclusiv în Viisoara. Am cuprins aproape tot teritoriul administrativ, l-am creionat, l-am asezat în limite normale, proiect care în acest an trece de proiect tehnic, de faza de licitatie si care probabil cã anul viitor, va fi scos la licitatie si introdus spre executie. Este un proiect care va dura 2-3 ani. De asta am spus cã va dura ceva timp. Drumul este creionat, sursele sunt miscate. În patru-cinci ani de zile, orasul Vaslui va fi rezolvat în totalitate din punct de vedere al serviciului de apã si canalizare”, a explicat primarul Vasile Pavãl. Este o mare realizare pentru municipalitate, în cazul în care acest lucru se va realiza, mai ales cã suburbii ca Bahnariul, în care sunt în jur de 100 de case, sau Viisoara, ar putea avea aceleasi conditii ca aceia din zonele centrale ale orasului, cu apã si canalizare la poarta celor care stau acolo. “Am discutat toate detaliile, inclusiv zona Paiu, am creionat cu proiectantii, nu a rãmas decât sã punã în aplicare acest proiect”, spune primarul. La ora actualã, municipiul Vaslui are în evaluare proiecte de 223 de milioane de lei, adicã în jur de 50 de milioane de euro, depuse la diverse organisme: cele nouã proiecte pe POR, cel cu iluminatul public, proiectul cu Cahulul (Centrul cultural), proiectul cu digitalizarea, cel cu introducerea standardului de calitate. “Vom fi, alãturi de primãria Husi, printre primele orase din tarã în care implementeazã standardul ISO 9001, suntem pionieri în zona respectivã”, a mai spus primarul.

Bazinul de înot va fi pentru concursuri internationale, mai spune Pavãl

“Vreau sã cred cã acest bazin, si transmit asta locuitorilor din acest municipiu, nu va fi un simplu bazin. Vor fi trei bazine în acest spatiu, ce este mai important este cã acest bazin olimpic este pentru concursuri internationale. Imaginati-vã ce punct de interes va deveni Vasluiul în momentul în care în acest bazin se vor organiza concursuri internationale. Acolo vor avea toate conditiile. Avem un liceu cu program sportiv, foarte multi copii dornici sã învete acest sport, inclusiv CSM. Este o investitie care va deschide Vasluiul si îl va aseza pe zona de interes a sporturilor olimpice nationale”, mai spune Pavãl.