spot_imgspot_img
8.4 C
Vaslui
27-apr.-2024

În judeţul Iaşi, reclamaţiile la adresa service-urilor auto s-au dublat

- Advertisement -



In urma verificărilor RAR s-au dat amenzi de 300.000 de lei, iar 33 de operatori au fost opriţi şi suspendaţi din activitate.

Conform cifrelor furnizate de Registrul Auto Român Iaşi (RAR), numărul ieşenilor care depun plângere cu privire la problemele întâmpinate în service-urile auto autorizate din judeţ, s-a dublat. În judeţul Iaşi există în prezent 333 de operatori autorizaţi, din care 213 sunt service-uri auto şi 120 vulcanizări. Inspectorii de la RAR au verificat anul trecut o treime dintre operatorii economici şi au identificat problemele cu care şoferii se confruntă. În 2016, majoritatea ieşenilor nemulţumiţi de servicii au reclamat neîntocmirea notelor de comandă, ce au dus spre o serie de surprize neplăcute. De exemplu, clientului i s-a spus că maşina este gata în 5 zile şi de fapt a fost în 15, i s-a transmis că preţul este de 500 de lei iar la final a ajuns la 1.500 lei, etc. Cea de-a doua problemă reclamată a fost lipsa verificărilor finale.
De exemplu, dacă un client îşi schimbă plăcuţele de frână, service-ul trebuie să aibă stand de frână care verifică paramentrii tehnici şi care asigură clientul că treaba a fost făcută bine. „Faptul că s-a dublat numărul de reclamaţii arată că a crescut numărul de maşini dar arată şi faptul că a crescut încrederea oamenilor în noi, deoarece noi considerăm rezolvată o reclamaţie atunci când clientul pleacă cu problema rezolvată de la service. În urma controalelor, s-au dat amenzi în valoare de 300.000 lei iar un număr de 33 de operatori au fost opriţi şi suspendaţi din activitate”, a precizat Viorel Avasilcăi, coordonator zonal în cadrul Departamentului Supraveghere piaţă, din cadrul RAR Iaşi. O altă problemă cu care se confruntă atât şoferii, cât şi service-urile autorizate sunt mecanicii de tip „freelencer”, cei care încropesc atelier auto în propriul garaj. „RAR are obligaţia de a controla operatorii economici, la persoanele fizice nu avem competenţă. În cazul service-urilor neautorizate, înformăm pe cei abilitaţi: poliţie, ITM, Garda de Mediu, Prefectura. Aceste service-uri improvizate aparţin unor persoane fizice neînregistrate fiscal, care lucrează pe ascuns. Am avut acţiuni de identificare în urma unor reclamaţii, am găsit câteva puncte în care se lucrează. Sunt mecanici angajaţi la service-uri autorizate care după program lucrează acasă cu clienţii, e un fenomen cu care ne confruntăm”, a mai adăugat Avasilcăi.

sursa: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/in-judetul-iasi-reclamatiile-la-adresa-service-urilor-auto-s-au-dublat–155623.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.