|

UPDATE: Gașca lui Cojocaru, ultimul asalt pentru banii de la APIA

UPDATE… Protestul din fața Ministerului Agriculturii, coordonat de fantomele de la Comcereal, s-a încheiat cu două ore mai devreme. Tocmai când vuvuzelele sunau mai puternic, Cojocaru, reprezentantul moldovenilor la Comcereal, a cerut jandarmilor sa fie condus la o discuție cu reprezentantul Ministerului Agricutorii. Acesta a fost primit de consiliera ministrului Petre Daea. Din câte au spus reprezentanții Comcerealului, la întâlnire a fost prezent și șeful APIA, Adrian Pintea, și un ministru secretar de stat, Mareș. Discuțiile au durat cam jumătate de oră, iar Cojocaru a spus la iesire că a primit promisiunea că vor primi banii pe subvenții, motiv pentru care suspendă protestul. Cojocaru a recunoscut că directorul APIA i-a spus că va vira banii, după ce se vor lămuri sesizările care sunt făcute în acest caz. Și cum gura păcătosului adevăr grăieșe, reprezentantul moldovenilor de la Comcereal a mai spus, în contracție cu ceea ce afirmase anterior, în emisiunile TV la care a participat, că dacă intră banii de subvenție, aceștia vor ajunge doar la partenerii lui de afaceri, nicidecum la proprietarii de teren. De aici rezultă că afirmațiile sale anterioare, prin care susținea că banii de subventii vor merge la bieții proprietari de terenuri, au fost doar vorbe goale. “Le-am spus reprezentaților Ministerului Agriculturii că banii din subvenții vor merge la partenerii noștri, care au finanțat culturile (AB Wine, Comision Trade si Federal Business, n.r.) și la plata salariilor angajaților noștri”, a susținut Cojocaru. Având în vedere că sumele din subvenții bat cu sumele pe care firmele-căpușă le au de încasat, este greu de crezut că mai rămân bani și pentru salariații care, iată, azi, au protestat în fața Ministerului Agriculturii. Nu mai vorbim de proprietarii de terenuri, care astăzi, teoretic, după spusele lui Cojocaru, nu mai au nicio șansa să își primească banii pe arendă. Iată, așadar, cum s-a încheiat protestul șmecherilor de la București, în timp ce cei 12.000 de proprietari de terenuri rămân cu ochii în soare! Ar trebui să vină și aceștia la București, pentru că, totuși, în orice ecuație, proprietarii de terenuri trebuie protejați, nu șmecherii care le folosesc terenurile arendate, doar pentru a lua subvenția de la Uniunea Europeană.

IPOCRIZIE… Cei 150 de angajați ai lui Cojocaru, directorul-fatomă al Comerealului, au ajuns la București, în fața Ministerului Agriculturii! Ca un veritabil cocoș, Cojocaru, mândru, se plimbă prin fața oamenilor, care suflă vuvuzele și poartă afișe cu mesaje, precum: “Nu distrugeti agricultura vasluiană” sau “Subvenția este oxigenul agriculturii”. La un moment dat, când moldoveanul ridica mâna, grupul strigă în fața geamului Ministrullui Daea: “hoții,  hoții”! La miting au venit și reprezentanții firmelor cărora Cojocaru le-a gajat toată subvenția. Culmea este că la acest protest ar fi trebuit să vină cei 12.000 de proprietari de terenuri, cărora firmele  moldovenești, care administrează Comecerealul, le sunt datoare cu arenda de peste 4 ani! Dar cum tupeul în România a ajuns la rang de politică, protesteaza tocmai cei care au distrus agricultura din Vaslui. telul lor este să ia cei 3, 7 mil de euro din subvenție, să îi ducă, asa cum i-a mai dus și pe ceilalți, în patru zări, iar proprietarii de pământuri să se uite lung, cum dispar roadele de pe câmpurile lor.

In loc sã dea arenda celor 12.000 de proprietari, Cojocaru obligã salariatii Comcereal sã facã grevã la Guvern!

MINCIUNI LA APIA… În jur de 150 de angajati ai unor firme agricole de la Tãndãrei, Brãila si Comcereal Vaslui (oare, ce-i mânã în luptã pe cei de la Brãila si Ialomita într-o luptã care nu este a lor?) vor protesta, astãzi, între orele 11.00 si 15.00, în fata Ministerului Agriculturii si a APIA. Oameni scosi cu arcanul din fabrici, fie de cãtre marionetele puse pe post de directori de Trans Oil, gen Valeriu Cojocaru, de la Vaslui, fie de cãtre patroni care au de recuperat bani de la Comcereal. “Luni, pe 21 mai, este zi de lucru în fata Guvernului. Toatã lumea merge la protest. Care nu vine, este concediat, însã cã nu a venit la treabã si nu mai are ce cãuta la serviciu!”. Acesta este ordinul lansat de directorul-marionetã Cojocaru cãtre angajatii Comcereal. Obligati sã poarte pancarte, pentru a cere subventia de 4 milioane de euro, angajatii de la Vaslui, alãturi de cei de la Brãila si Tãndãrei, se vor umili la Ministerul Agriculturii pentru niste bani care nu vor veni în productia agricolã. Pur si simplu, dacã APIA face imprudenta sã achite cãtre Trans Oil subventia, se semneazã actul de deces al Comcereal, pentru cã banii din aceastã subventie vor merge în buzunarele fratilor Barnea, nicidecum la cei 12.000 de proprietari de terenuri neplãtiti de trei ani de zile. Si un amãnunt de luat în seamã: s-ar pãrea cã una sau mai multe persoane cu greutate în PSD ar fi în spatele acestui protest, semn cã lucrurile au derapat rãu de tot.

QCT Intl SRL Bucuresti. Aceasta este firma care sponsorizeazã transportul celor 150 de angajati de la Brãila, Tãndãrei si Vaslui, la Bucuresti. O firmã înfiintatã în 11 mai 2017, un paravan de care se folosesc cei de la Trans Oil pentru a face afaceri, spun sursele noastre. Este aceeasi firmã care, de un an de zile, plãteste salariile celor de la Comcereal prin mandate postale, ceea ce ne face sã credem cã moldovenii de la Trans Oil pun pe picioare tot felul de firme si firmulite-paravan, prin care îsi desfãsoarã activitatea. De data aceasta, cheltuielile cu plata autobuzelor care vin la Bucuresti, cât si cheltuielile de deplasare sunt fãcute pe seama QCT Intl, cu Stelian Mogos, administrator, si Victor Emanuel Buju, asociat. S-ar pãrea cã aceastã firmã-paravan ar detine sume mari de bani – de unde, oare?, ar trebui sã se întrebe Fiscul românesc – câtã vreme plãteste sute de salarii la Comcereal, lunã de lunã, de la înfiintarea sa din mai 2017. Ei bine, aceastã firmã QCT Intl plãteste astãzi tot ce înseamnã deplasarea celor 150 de oameni la Bucuresti, adicã zeci de mii de lei. Dar, ce se ascunde în spatele protestului de astãzi?

Sã fie persoane cu greutate de la guvernare care au “comandat” acest protest?

Circulã tot felul de zvonuri în jurul acestui protest care îi iritã extrem de mult pe cei 12.000 de proprietari de terenuri cãrora cei de la Trans Oil nu le-au plãtit arenda ani de zile. Se spune cã unele persoane din PSD, cu greutate, ar fi sugerat sã se facã acest protest în fata Ministerului Agriculturii si a APIA, tocmai pentru a fi o motivare de genul “Uite, au fãcut protest, trebuie sã le dãm cele 4 milioane de euro subventie”. Se mai spune si cã “efortul” acelor persoane nu va rãmâne nerãsplãtit, dat fiind faptul cã în joc sunt câteva milioane de euro. Bani care vor ajunge, cu sigurantã, în conturile firmelor fratilor Barnea, ABV Wine si Federal Business, firme care au de încasat în jur de 3 milioane de euro din subventia de la APIA. De ce sunt târâti sute de oameni la Bucuresti, într-un protest de pe urma cãruia firmele lor nu vor câstiga nimic? Simplu. Pentru cã se doreste distrugerea totalã a Comcereal, în timp ce actionarii reali de la Racova SA sunt purtati prin tot felul de procese. Nici acum, desi este depusã cerere la instantã de ceva timp, magistratii nu au dat un termen în dosar, pentru a se convoca AGA de la Comcereal. Si tãranii, cei 12.000 de proprietari de terenuri care nu si-au primit arenda de ani de zile, sunt purtati prin instante. Ne întrebãm pânã unde au “penetrat” moldovenii de la Trans Oil structurile statului, de s-a ajuns la un asemenea blocaj… Ministrul Agriculturii, Petre Daea, le-a spus tãranilor vasluieni care i s-au plâns cã Trans Oil nu le plãteste arenda, desi încaseazã bani de la APIA, sã se ducã în instantã. Sunt zeci, sute de dosare în lucru, care treneazã pe la instante, de parcã nimeni nu doreste sã facã dreptate si luminã în aceastã afacere dubioasã.

Peste 20.000 de hectare s-au pierdut de la Comcereal, bãtaia de joc a moldovenilor

Mii de proprietari au cerut ca terenurile sã le revinã înapoi, dupã trei ani în care au fost umiliti, batjocoriti si amenintati de cei de la Trans Oil. Se estimeazã cã din cele 50.000 de hectare pe care le aveau firmele din fostul grup Racova, în jur de 20.000 s-au pierdut, fiind retrase de proprietari. Cei de la Trans Oil nu au cumpãrat nimic, dar absolut nimic, pentru a lucra aceste terenuri si nici nu au plãtit arenda la oameni, în cei trei ani. Au încasat peste 12 milioane de euro, bani care au fost scosi din tarã sau au ajuns la diverse firme, gen ABV Wine sau Federal Business, în cei trei ani. În jur de 12.000 de proprietari de terenuri din judetul Vaslui sunt batjocoriti si acum, dar ei nu ies în stradã, la Ministerul Agriculturii sau la APIA. Moldovenii de la Trans Oil, însã, au tupeu cât cuprinde si scot fortat angajatii la proteste, desi stiu cã banii de la APIA nu vor rãmâne nicio zi în conturile Comcereal, vor pleca la fratii Barnea. Când, în sfârsit, actiunile s-au întors la vechii actionari de la Racova SA, care vor sã le redea oamenilor drepturile neachitate atâtia ani, cine iese în stradã? Cojocaru si ai lui, oamenii care nu au fãcut nimic pentru acest judet. Miza este uriasã: fie Ministerul Agriculturii si APIA scot la ivealã aceastã mizerie financiarã fãcutã de Trans Oil si refuzã plata subventiei, pânã la schimbarea conducerii Comcereal de cãtre actionarii reali, fie vor plãti subventia cãtre moldoveni si semneazã decesul celei mai mari exploatatii agricole private din România. Proprietarii de terenuri vor sã lucreze cu actionarii reali ai Racova, nu cu marionetele venite de peste Prut, altfel nu vor mai suporta sã fie bãtaia de joc a celor de la Trans Oil încã un an de zile. Valeriu Cojocaru sustine cã reprezintã Delta Financial Services la Vaslui, ori Delta a cesionat la Babylon si el nu mai are ce cãuta în fruntea Comcereal! Directorul-marionetã si-a aranjat un Consiliu de Administratie, în care sunt alti doi moldoveni de-ai lui, plus un angajat de la firmã, însã ei sunt în ilegalitate, iar Cojocaru trebuie sã plece de unde a venit, neavând hârtie de la Babylon. Cu ce tupeu faci conferintã de presã nationalã, convoci protest la Guvern, câtã vreme nu ai nicio calitate oficialã? Suntem curiosi dacã marioneta celor de la Trans Oil va apãrea astãzi la protest si ce minciuni va turna la urechile conducerii APIA sau a Ministerului Agriculturii.