|

Încã un bãrbat ucis de albine la Horga!

TRAGEDIE…Adrian I., în vârstã de 41 de ani a suferit un stop cardiorespirator, prin soc anafilactic, într-o pãdure din localitatea Horga, comuna Epureni. Socul anafilactic a fost provocat de întepãturile de albine. De la Bârlad, a pornit de urgentã o Ambulantã cu medic, însã drumul este foarte dificil, cadrele medicale fiind nevoite sã parcurgã o bunã bucatã de drum, cu o cãrutã pusã la dispozitie de cãtre pãdurarul din zonã. La sosirea acestora, Adrian I. era inconstient, iar în ciuda manevrelor de resuscitare efectuate mai bine de 45 de minute, a fost declarat decesul. Este a doua victmã a albinelor sãlbatice din pãdurea Horga, în decurs de o lunã de zile. Primãria comunei Epureni va ajuta familia bietului om, care are o situatie materialã mai mult decât modestã, pentru a fi înmormântat crestineste.

Victima în vârstã de 41 de ani, Adrian I., din satul Horga, comuna Epureni, a decedat. Medicii au confirmat decesul. Bãrbatul se afla în pãdure, pe un drum forestier greu accesibil, aflat pe raza comunei Zorleni, împreunã cu un reprezentant al Ocolului Silvic, el intentionând sã îsi cumpere lemne pentru iarnã. A fost întepat de albine si, în mai putin de un minut, acesta a cãzut secerat, prezentând simptomele unui soc anafilactic. Imediat, cel de lângã el a sunat la 112, cerând ajutor. Echipajul medical SAJ a ajuns cât a putut de repede, a mers chiar si cu o cãrutã la locul tragicului eveniment, dat fiind drumul dificil, însã, la fata locului, în ciuda manevrelor de resuscitare, pentru barbatul de 41 de ani nu s-a mai putut face nimic. Cazul a fost preluat de politisti, pentru stabilirea circumstantelor în care bãrbatul si-a pierdut viata. “În cauzã s-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpã, urmând a fi stabilite cu exactitate împrejurãrile tragicului eveniment”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Pãdurar omorât de albine, în aceeasi pãdure!

Trebuie mentionat faptul cã acesta este al doilea caz din ultima lunã, când o persoanã alergicã este atacatã de albine în aceastã pãdure. Primul caz a fost al pãdurarului din Banca, Aurel Stângaciu, de 47 de ani, care s-a stins la scurt timp, dupã ce a fost întepat de albine, în luna septembrie. Adrian I. care a decedat ieri în urma întepãturilor de albine, era asistat social, locuia împreunã cu fratele si sora lui, într-o casã modestã, nefiind cãsãtorit. La fata locului a fost si viceprimarul comunei Epureni, Gheorghe Pavel, care a precizat cã primãria va ajuta familia cu o sumã de bani, pentru ca victima albinelor sã fie înmormântatã crestineste. “Este pe lista de ajutor social si acestia au prin lege dreptul la un ajutor de înmormântare”, a spus viceprimarul Pavel, regretând tragica întâmplare.