|

Încã un primar a trecut razant pe lângã moarte! (foto)

ACCIDENT GRAV CU PATRU RÃNITI

ACCIDENT GRAV Primarul comunei Gârceni, Mircea Scutelnicu, a scãpat cu zile ca prin minune dintr-un grav accident de circulatie. Masina în care se afla împreunã cu soferul, secretarul si casiera primãriei a fost lovitã în plin de un camion care s-a angajat într-o depãsire neregulamentarã. Toate cele patru victime au fost transportate la spital, în Vaslui. Primarul, cât si soferul vor avea nevoie de operatii de reconstructie a fetei.

INCONSTIENTÃ. Accidentul s-a petrecut ieri dimineatã, pe raza localitãtii Pungesti, într-o curbã cu vizibilitate redusã. Soferul autocamionului, un tânãr de 23 de ani din Brãila, a intrat în depãsirea unui boldoexacavator parcat neregulamentar pe partea dreaptã a drumului. A pãtruns pe contrasens si s-a ciocnit cu autoutilitara primãriei Gârceni, în care se aflau patru persoane, printre care si primarul localitãtii. Cu totii mergeau la Vaslui, sã ridice banii de salarii. Soferul autoutilitarei, un bãrbat de 38 de ani, a fost scos cu greu dintre fiarele masinii de cãtre pompierii de la Descarcerare. Atât el, cât si primarul Mircia Scutelnicu vor avea nevoie de interventii chirurgicale de reconstructie a fetei, într-o clinicã de specialitate din Iasi, dupã ce îsi vor reveni. Ceilalti doi ocupanți ai masinii s-au ales doar cu fracturi si rãni usoare. Secretarul primãriei nu a necesitat spitalizarea.

Primarul mergea la Vaslui sã aducã banii de salarii

Incidentul s-a petrecut dupã ora 9, în apropierea unui baraj de acumulare, unde se executã lucrãri de constructie si modernizare. Un utilaj a rãmas pe marginea drumului, iar șoferul camionului, Grigore Sterpu, l-a depãsit fãrã sã tinã cont de linia continuã si de faptul cã urma o curbã. Liviu Manolache, viceprimarul comunei Gârceni, a ajuns imediat la fata locului si a dat o mânã de ajutor rãnitilor. “Am aflat de la politist cã primarul, secretarul, casiera si soferul primãriei sunt grav rãniti. Când am ajuns, domnul primar era scos din masinã, însã era lovit foarte tare la cap, avea pleoapa ruptã, nici nu mai putea vorbi. Era grav. Soferul era prins sub camion, numai pompierii au reusit sã-l scoatã din masinã. E rãnit si el destul de rãu, la picioare, la sold, nu mai are o bucatã de nas. Ceilalti doi colegi au avut noroc. Ei au scãpat cu rãni mai usoare. Mergeau la Trezorerie sã scoatã bani, azi (ieri n.r.) e zi de salariu la noi. E o nenorocire. A gresit si cel cu buldoexacavatorul, si soferul autocamionului care a depãsit pe linie continuã. Probabil cã soferul nostru avea ceva vitezã, dar era în afara localitãtii si ce vitezã sã ai în curbele astea?! Multumim lui Dumnezeu cã sunt doar rãniti, pentru cã putea fi mai rãu! Ãsta a fost ghionionul lor”, a declarat viceprimarul localitãtii. Cei patru au ajuns la Spitalul de Urgentã din Vaslui, unde medicii au stabilit cã toti sunt policontuzionati, însã doar starea primarului si a soferului era mai delicatã. Ei au fost stabilizati si au rãmas sã fie îngrijiti la Vaslui, urmând ca, în clipa în care se vor înzdrãveni, sã meargã la operatii de reconstructie facialã, la Iasi.

Al doilea primar rãnit într-un incident care-l putea costa viata

Speriat de gravitatea incidentului, presedintele Consiliului Judetean, Vasile Mihalachi, a mers la spital sã vadã în ce stare sunt rãnitii. Pentru politisti, lucrurile sunt clare. “Din primele verificãri reiese cã vinovat de producerea accidentului se face conducãtorul autocamionului, care s-a angajat într-o curbã fãrã vizibilitate, în depãsirea unui buldoexcavator. Din sens opus circula o autoutilitarã Dacia 1307, apartinând primãriei Gârceni, în care se aflau patru persoane, printre care si primarul localitãtii. A urmat o coliziune frontalã, iar cei patru rãniti au fost transportati la spital”, a declarat insp. princ. Iulian Munteanu, seful Biroului Rutier Municipal Vaslui. Soferul vinovat de producerea accidentului este cercetat acum penal pentru vãtãmare corporalã gravã. Mircia Scutelnicu este al doilea primar din judetul Vaslui care ajunge pe patul de spital în urma unui episod care l-ar fi putut costa viata. Iorgu Sonea, edilul din Oltenesti, nu s-a lãsat doborât în lupta cu moartea, dupã ce un tânãr l-a atacat cu securea în masina primãriei.