|

Încã un trãdãtor! (video)

Lupta împotriva exploatãrii gazelor de sist la Bârlad intrã în ilegalitate!

INTERZIS Primarul municipiului Bârlad, Constantin Constantinescu, a precizat vineri, în cadrul comisiei de avizare a marsului de pe 4 aprilie împotriva exploatãrii gazului de sist prin metode neconventionale, cã nu este de acord cu desfãsurarea acestui mars! Motivul invocat este acela cã ora la care este propus sã se desfãsoare (15.00) ar “perturba” buna desfãsurare a lucrãrilor edilitar – gospodãresti de pe strada Republicii, mai exact, ar împiedica “marea cârpealã” care are loc în aceste zile pe strada principalã, plinã de hârtoape si praf! Un lucru si mai rusinos, pe care l-am aflat din surse sigure, este acela cã membrii Grupului de Initiativã al Societãtii Civile (GISC) din Bârlad nu mai au acces la mass-media din Bârlad, în special la cea care este sub “patronajul” PSD, în urma scrisorii deschise adresate presedintelui CJ Vaslui, Dumitru Buzatu. Între timp, bârlãdenii îngrijorati de circul politic fãcut de Buzatu, Solomon, Constantinescu si de toti politrucii care si-au schimbat pozitia fatã de Chevron la 180 de grade fatã de anul trecut în campaniile electorale, continuã sã lupte, chiar dacã o fac în spatiul virtual, pe retelele de socializare.

Un lucru iesit din comun s-a întâmplat vineri la Primãria Bârlad: membrii GISC au înaintat o cerere pentru aprobarea pentru data de 4 aprilie, orele 15.00, a unui mars de protest împotriva exploatãrii gazelor de sist prin metode neconventionale, lucru anuntat deja încã de pe 27 februarie, însã acestia au primit, la nivel declarativ deoamdatã, un aviz negativ de la primarul municipiului Bârlad. Practic, el a spus cã nu va aviza acest mars de protest, motivând cã ar perturba “marea cârpealã” – pardon, lucrãrile edilitar-gospodãresti de mare amploare, de pe strada Republicii! Iatã, asadar, cã a venit si rândul primarului Constantin Constantinescu sã se rãzgândeascã si sã îsi dea arama pe fatã, neavizând marsul organizat de cei de la GISC pe 4 aprilie.

Litera legii?

Surse din cadrul politistilor si jandarmilor care au participat la sedinta comisiei din cadrul Primãriei Bârlad ne-au precizat cã, asa cum scrie la Legea 60/1991, privind desfãsurarea mitingurilor si manifestatiilor, pentru organizarea marsului este necesarã avizarea lui de cãtre Primãria Bârlad, aviz ce se obtine dupã ce organizatorii se adreseazã cu o cerere în acest sens. Cererea pentru marsul din 4 aprilie a fost depusã pe 1 martie, iar ieri a fost discutatã în cadrul comisiei la care au participat reprezentantii politiei, ai jandarmeriei, Cãtãlin Haret, secretarul Primãriei Bârlad, Constantin Constantinescu, primarul municipiului si câtiva membri ai GISC – gr. Nicolae Rotaru, Ovidiu Tiron, Violeta Cozar si Cristina Cânepã. Conform legii, comisia propune, iar primarul dispune (adicã aprobã – chiar dacã avizul comisiei este negativ, sau nu aprobã, chiar dacã avizul este pozitiv). Întrun cuvânt, a fost la latitudinea primarului dacã vrea sau nu sã dea aprobare. Si Titi Constantiescu, cel care “iubeste Bârladul pânã la lacrimi”, nu a avizat! Ar fi fost legale numai douã motive pentru care nu ar fi putut fi avizat marsul: dacã ar fi existat informatii cã anumite persoane ar intentiona sã perturbe grav linistea si ordinea publicã (lucru despre care reprezentantii politiei si jandarmeriei au precizat cã nu existã informatii) sau, conform art. 2 din legea mentionatã, ar putea fi perturbatã desfãsurarea unor lucrãri edilitar-gospodãresti de amploare! Aceasta ar fi “gãselnita” de care s-a folosit primarul, care a motivat cã marsul ar împiedica asfaltarea strãzii Republicii! Adicã, fix pe 4 aprilie, lucrãrile de asfaltare – care la noi înseamnã, dupã cum se vede, “marea cârpealã” -, ar fi împiedicate de bârlãdenii care ar dori sã participe la mars! Nu meritã niciun comentariu o asemenea motivatie puerilã, care ascunde adevãrul: Constantinescu executã ordinele sefului de partid, Dumitru Buzatu – presedintele CJ Vaslui – care a fost vizibil deranjat de scrisoarea deschisã pe care i-au adresat-o membrii GISC din Bârlad!

VEZI VIDEO: Dovada pentru Ponta ! Grupul de rezistenta din Barlad !