|

Incendiu la Husi (foto)

Maghernitele din jurul blocurilor din Husi creeazã probleme!

FOC Doar interventia rapidã a pompierilor din cadrul sectiei Husi a fãcut ca un incendiu izbucnit ieri, la un garaj improvizat din niste scânduri, între blocurile de pe “Aleea Stadion”, sã nu se propage si sã fie scãpat de sub control. Echipajul ISU, solicitat prin 112, la ora 10,40, a salvat vehiculul din garaj, un Audi A4. Se pare cã un scurtcircuit la sistemul electric din garaj a fost cauza incendiului. Cu acest prilej, revine iarãsi în atentie o problemã mai veche a autoritãtilor locale, aceea a improvizatiilor (magazii, garaje, etc) din vecinãtatea blocurilor, ridicate fãrã nicio autorizatie din partea Primãriei.

Husenii care locuiesc în zonã s-au trezit cu apartamentele pline de fum, de la garajul în care izbucnise incendiul. S-a sunat îndatã la Serviciul unic de urgentã, iar pompierii au lichidat focul, în mai putin de 20 de minute. “Apelul a venit la 112, iar la fata locului s-a deplasat un echipaj cu 6 subofiteri si o autospecialã. Incendiul se manifesta la un garaj fãcut din scânduri. A fost salvat vehiculul, marca Audi, care se afla în garaj, în momentul declansãrii incediului. Au ars 20 de metri de perete improvizat din scândurã, douã usi si douã geamuri. Nu a fost nicio victimã în urma acestui incendiu”, a precizat Petru Iftene, reprezentantul Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã (ISU) Vaslui. La fata locului s-au deplasat si echipele E-On si Gaz Est, pentru a preîntâmplina orice situatie de risc.

“Primãria ar trebui sã verifice aceste spatii, dacã au autorizatie”!

Husenii din zonã s-au speriat, întrucât garajul în cauzã este foarte aproape de blocuri. Pe “Aleea Stadion” si, de altfel, peste tot în oras, sunt multe asemenea garaje si magazii, improvizate de proprietarii de apartamente, ca anexe gospodãresti, fãrã însã a avea autorizatii din partea Primãriei. Mai mult decât atât, modul în care sunt fãcute, din materiale usor inflamabile reprezintã, spun autoritãtile, factori de risc în acele zone. “Multe dintre aceste magazii au tras curent electric fãrã aprobarea E-On-ului si de aceea se întâmplã aceste lucruri. Nu au izolate firele cum trebuie, fac scurtcircuit si putem arde toti. Primãria ar trebui sã verifice aceste spatii, dacã au autorizatie, dacã ocupã domeniul public abuziv sau nu. Cine are autorizatie, sã o prezinte, cine nu, sã fie obligat sã elibereze spatiul public. Unii au si cotete cu gãini, cu porci printre blocuri, dar nu-i vede nimeni. Noi am mai fãcut plângeri în sensul acesta, dar nu prea s-a întâmplat nimic”, au spus husenii din zonã. De altfel, Primãria a mai anuntat anterior actiuni de identificare a persoanelor care ocupã abuziv domeniul public, construind asemenea improvizatii, însã rezultatele încã se lasã asteptate.