|

Începe bãtãlia pentru dreptatea mortilor de la Vetrisoaia!

TENSIUNE…. Tânãrul de 20 de ani, Rãzvan Hortolomei, cel care anul trecut, în octombrie, a condus masina în care aveau sã moarã seful de post de la Vetrisoaia, politistul Marius Niticã, si prietenul sãu, Ionut, în vârstã de 23 de ani, a fost trimis în judecatã pentru “ucidere din culpã”. Desi a fost retinut în septembrie, ca urmare a probelor care arãtau cã el era soferul vehiculului rãstunat în “râpa mortii”, aspect negat pe tot parcursul cercetãrilor, Hortolomei a scãpat de arestul preventiv, primind control judiciar. Pãrintii celor doi tineri morti s-au constituit pãrti civile si, asa cum au declarat în repetate rânduri, vor lupta pentru dreptate în acest caz. Acestia au fost revoltati din cauza faptului cã luni la rând Rãzvan Hortolomei a negat cã el ar fi fost la volan în momentul producerii accidentului, vrând, probabil, ca vina sã pice pe unuldintre morti.

Începe bãtãlia în instantã pentru dreptatea mortilor de la Vetrisoaia. Procurorul de caz a finalizat ancheta, iar Rãzvan Hortolomei a fost trimis în judecatã, pentru “ucidere din culpã”. Se anuntã un proces greu, cred apropiatii celor doi tineri morti. În ultimul an, de la momentul producerii tragediei, pãrintii celor doi tineri decedati au trecut prin clipe înfiorãtoare. Atât Marius Niticã, cât si Ionut Mazdrag erau singurii bãieti la pãrinti, sprijin pentru familiile lor. Amândoi aveau relatii stabile, îsi programaserã nuntile, iar logodnicele lor erau însãrcinate, nãscându-le copiii pe care nu au mai apucat sã îi mai vadã. Toate aceste lucruri au adâncit durerea pãrintilor, neîmpãcati nici acum cu gândul mortii lor. Îi reproseazã lui Rãzvan Hortolomei faptul cã, desi era treaz si luat anume pentru a conduce în sigurantã masina, acesta a apãsat pedala de acceleratie si, grãbindu-se sã ajungã la Husi, a scãpat de sub control volanul, ajungând într-o râpã, adâncã de câtiva metri. Un ghinion teribil a fãcut ca nimeni sã nu vadã la timp cele întâmplate, iar politistul si prietenul sãu sã moarã în râpã, iar soferul Hortolomei sã sufere si el rãni grave. Din fericire, Hortolomei a supravietuit, dar a avut nevoie de spitalizare, de operatii, de recuperare. Nu i-a fost deloc usor nici lui. Suferinta sa însã nu a “scuzat” sub nicio formã faptul cã a condus imprudent si a produs un accident care a nenorocit douã familii.

A intrat cu vitezã într-o curbã periculoasã, ajungând cu masina în râpa adâncã de 5 metri

“Politistii Serviciului Rutier Vaslui au retinut un bãrbat în vârstã de 20 ani, din Husi, judetul Vaslui, bãnuit de comiterea infractiunii de ucidere din culpã. Politistii Serviciului Rutier Vaslui au probat activitatea infractionalã a unui bãrbat în vârstã de 20 ani, din Husi, bãnuit de comiterea infractiunii de ucidere din culpã. Din cercetãrile efectuate s-a stabilit faptul cã, în noaptea de 09/10 octombrie 2018 în timp ce bãrbatul în cauzã conducea un autoturism înmatriculat în judetul Iasi, pe DN24A, din directia Murgeni spre Husi, pe un sector de drum situat în afara localitãtii, în momentul în care a ajuns la KM 71Î 750 m, într-o curbã deosebit de periculoasã, spre stânga, semnalizatã cu indicator de curbã deosebit de periculoasã, a pierdut controlul directiei de deplasare si, dupã ce a rulat pe terenul din apropiere s-a rãsturnat în afara pãrtii carosabile, într-o ravenã adâncã de aproximativ 5 metri. În urma producerii accidentului rutier, a rezultat decesul a doi bãrbati, în vârstã de 28 de ani din Oltenesti, judetul Vaslui, respectiv 23 de ani din Husi, pasageri în autoturism si vãtãmarea bãrbatului cercetat. În cursul zilei de astãzi, împotriva bãrbatului a fost luatã mãsura retinerii pe o perioadã de 24 de ore, iar mâine, acesta va fi prezentat Parchetului de pe lângã Judecãtoria Husi, cu propunerea de dispunere a unei mãsuri preventive”, au transmis reprezentantii IPJ Vaslui, la momentul retinerii pentru 24 de ore a lui Rãzvan Hortolomei.