|

Inconştienţă la volan: Val de şoferi băuţi sau fără permis, pe raza judeţului Galaţi

În aceste zile, poliţiştii gălăţeni au prins mai multe persoane băute la volan. De exemplu, poliţiştii Biroului Rutier Galaţi au oprit în trafic, pe strada Laminoriştilor, din municipiul Galaţi, un autoturism condus de un bărbat de 38 de ani, din localitate. La testarea alcoolscopică bărbatul a prezentat valoarea de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, cu ocazia verificării documentelor acestuia, poliţiştii au constatat că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi conducere fără permis.

Într-un alt caz. La data de 29 septembrie a.c., în jurul orei 23.30, poliţişti din cadrul Secţiei 5 Poliţie Galaţi au depistat în trafic, pe strada Anul Revoluţiei 1848, un bărbat, de 53 de ani, care conducea autoturismul, fără a deţine permis de conducere. Mai mult, poliţiştii au constatat că acesta emană halenă alcoolică, motiv pentru care i-au solicitat acordul pentru a fi testat alcoolscopic. Bărbatul a refuzat atât testarea alcoolscopică, cât şi prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, motiv pentru care poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi refuzul prelevării de mostre biologice.

Băută, a fost blocată în trafic până la venirea poliţiştilor … https://www.monitoruldegalati.ro/evenimente/inconstienta-la-volan-val-de-soferi-bauti-sau-fara-permis,-pe-raza-judetului-galati.html