|

Incredibil. Pagubă colosală la o mare firmă din Iași. Vinovatul s-a distrat cu banii și nu mai are ce să dea înapoi

Decizie radicală luată în cazul celui care a scos un sac de bani din conturile unei mari societăți din Iași. Firma subordonată municipalității a avut câștig de cauză în procesul intentat pentru recuperarea prejudiciului. Suma respectivă a fost virată din greșeală în contul unui român. Banii ar fi trebuit să ajungă în contul unui furnizor de combustibil, paguba fiind de aproximativ 130.000 de lei. Servicii Publice a obținut executarea silită a tânărului. Culmea, acum este foarte greu ca banii să mai fie recuperați

Deznodământ într-o speță în care a fost implicată una dintre direcțiile subordonate municipalității ieșene. Firma Servicii Publice SA Iași, a doua societate din Iași care a virat peste 100.000 de lei, din greșeală, în contul unei persoane fizice, în locul furnizorului de combustibil, a obținut executarea silită a românului îmbogățit peste noapte.
Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Costești au admis cererea formulată în acest caz.

„Instanța admite cererea formulată de petenta Societatea Civilă Profesională de Executori Judecătorești Petroaica și asociații, la solicitarea creditoarei Servicii Publice Iași, împotriva debitorului Bădescu Ionuț Alexandru. Încuviințează executarea silită, prin toate formele prevăzute de lege, împotriva debitorului Bădescu Ionuț Alexandru, pentru recuperarea sumei totale de 130.871,26 lei, reprezentând plată nedatorată și cheltuieli de judecată. Autorizează creditoarea să treacă la executarea silită a obligației cuprinse în titlul executoriu. Fără cale de atac”, au precizat judecătorii argeșeni.

În urmă cu câteva luni, Tribunalul Iași a admis în parte acțiunea formulată de Servicii Publice. Instanța ieșeană l-a obligat pe Bădescu să-i achite reclamantei despăgubiri cu titlu de plată nedatorată.

Păcăliți de un e-mail

SC Servicii Publice SA Iași a dat în judecată două bănci după ce a făcut în mod greșit plata unei facturi către un furnizor de combustibil. Astfel, peste 100.000 de lei au ajuns în contul unei persoane din județul Argeș, Ionuț Alexandru Bădescu, care a scos banii, iar reprezentanții firmei au rămas cu paguba. Anterior, firma Salubris SA Iași a pățit același lucru.

Astfel, SC Servicii Publice SA Iași a chemat în judecată două instituții bancare și le-a cerut magistraților din cadrul Judecătoriei Iași să oblige băncile, în solidar, la restituirea sumei de 125.450,25 lei, cu titlu de daune. Cei de la Servicii Publice au menționat în instanță că au un contract cu un furnizor de combustibil.

https://www.bzi.ro/incredibil-paguba-colosala-la-o-mare-firma-din-iasi-vinovatul-s-a-distrat-cu-banii-si-nu-mai-are-ce-sa-dea-inapoi-3828372