|

Individul care a sãrit pe capota masinii de politie, nepedepsit! | VIDEO

RROMI AGRESIVI…O filmare fãcutã de un grup de cetãteni de etnie rromã de pe strada Traian din municipiul Bârlad care a devenit viralã pe site-ul de socializare Facebook scoate în evidentã cum pe o masinã a Politiei Bârlad cu trei agenti de politie, un tânãr de etnie rromã s-a urcat efectiv cu picioarele pe capotã! Interventia politistilor bârlãdeni s-a finalizat cu ridicarea unui bãrbat pentru a fi dus la sediul politiei, iar cel care s-a aruncat pe masina politiei si a sãrit cu picioarele pe capotã, a fost lãsat liber, fãrã sã fie tras la rãspundere. Conducerea IPJ Vaslui a dispus efectuarea de verificãri si va actiona în consecintã. Facem cunoscut cã cetãtenii care locuiesc pe acea stradã din Podeni fac „coadã” la audientele primarului bârlãdean Dumitru Boros cãruia îi cer cu lacrimi în ochi sã-i salveze din iadul creat de rromii care locuiesc acolo, oamenii fiind terorizati, agresati, amenintati, huiduiti, înjurati, zilnic de cãtre rromii extrem de necivilizati si agresivi. Primarul Bârladului si Vasile Chelaru, seful Politiei Locale Bârlad lucreazã împreunã la un plan foarte interesant pentru a instaura ordinea si disciplina pe strada cea mai rãu famatã din Bârlad.

Vã reamintim cã din filmarea postatã pe Facebook , cu sute de distribuiri, se vede interventia politistilor, chemati pentru cã mai multi tineri de etnie rromã fãceau gãlãgie în toiul noptii, pe strada Traian. Cel care a postat filmarea acuzã interventia politistilor, spunând cã acestia s-au „luat” degeaba de tinerii care stãteau „la stradã si nu fãceau nimic”. Pe film se vede cum tinerii rromi au adresat cuvinte jignitoare politistilor, acuzând cã acestia l-au luat pe unul dintre ei în masinã si cã îl bãteau fãrã motiv, iar tânãrul ar fi avut deja mâna ruptã. Pânã la urmã politistii au reusit sã-l urce pe tânãr în masina de serviciu, dar când sã plece cu el la sectie, unul dintre rromii aflati de fata la întreaga actiune, s-a urcat efectiv pe capota din fatã a masinii de politie, strigând nervos sã-i dea drumul celui din masinã ridicat de patrulã. „Iote bulangii, echipa de politie de la Bârlad, niste sclavi, iote l-o luat sã-l omoare, iote! Bãgã-mi-as….”, sunt doar o parte din cuvintele adresate „echipei” de politisti bârlãdeni, din care fãcea parte si o femeie. „Ia mâna de pe mine, mãi!!!”, striga cel care a fost luat la politie, iar „asistentii” celui care filma rãcneau la politisti: „Nu ai dreptul sã-i iei telefonul, este obiectul lui! Eu vreau sã filmez, e vreo problemã cã filmez sau care-i problema?? Da’ chiar nu se mai poate! Filmez, cã nu aveti voie sã dati în oameni! Mãi criminalilor, ce aveti mãi?? Dati-i drumul la om! Ce-a fãcut, vreo crimã?? Da’ chiar nu se poate sã dai într-un om! Bãããã, are mâinile rupte bãããã! Dute-n … mea, cu spray-ul tãu cu tot, dai cu spray, bã?? Dati mã drumul omului!! Pleacã mãi de aici (se adresa unui politist – n.r.) tie îti dau o petardã de sari în sus!!”, sunt câteva dintre tipetele care se aud pe fimare. Finalul interventiei a fost „apoteotic”! Unul dintre rromii recalcitranti a sãrit pe masina politiei cu picioarele, când acestia plecau spre sediu, fiind cu greu potolit de alte persoane care asistau la interventia oamenilor legii.

Politia Bârlad, fãrã reactie… momentan!

Tânãrul care a sãrit pe capota masinii de politie dar si cel care i-a amenintat pe politisti au rãmas nepedepsiti. Dacã se petrecea asa ceva în altã tarã, oriunde în Europa, nu mai zic de Rusia, ambii „combatanti” indiferent de etnie, erau la „rãcoare”. La Bârlad, gestul tinerilor care aduce clar a ultraj, nu a fost sanctionat de politisti. Acestia au preferat sã plece cu cel ridicat la sediul politiei, lãsându-i liberi pe ceilalti scandalagii.

IPJ face verificãri în continuare!

Filmul a ajuns si la IPJ Vaslui, iar conducerea institutiei a dispus efectuarea de verificãri pentru a se stabili cu exactitate ce s-a întâmplat. „Joi seara, pe 14 iunie, la orele 22.45, a fost un apel la 112 de la un cetãtean de 53 de ani, de pe strada Traian din cartierul Podeni, Bârlad. Sesizarea se referea la faptul cã un grup de cetãteni fac scandal si tulburã linistea. La fata locului s-au deplasat douã echipaje de politie si au fost gãsiti trei bãrbati cu vârste de 19, 32 si 34 de ani, care fãceau gãlãgie si tulburau linistea cetãtenilor. Cel de 34 de ani era sub influenta alcoolului si nu a vrut sã se legitimeze, asa cã a fost dus la sediul politiei. Toti cei trei bãrbati au fost amendati în baza Legii 61/1999 privind linistea si ordinea publicã, iar în aceastã cauzã, conducerea IPJ Vaslui, care a vizionat filmul distribuit pe reteaua de socializare, a dispus efectuarea de verificãri”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Se vede treaba cã la IPJ Vaslui weekendul este respectat cu sfintenie, pentru cã pânã la închiderea editiei nu am aflat sã se fi luat vreo mãsurã!

Primãria Bârlad a mobilizat Politia Localã pentru a-i apãra pe cetãtenii de pe strada Traian

De altfel, strada Traian, care este locuitã în cea mai mare parte de cetãteni de etnie rromã, este arhicunoscutã de politisti, de primar si de taximetristi. Este un loc rãu famat, unde legea nu existã pentru multi dintre tinerii si cetãtenii de etnie rromã, care au adus la exasperare cetãtenii români care locuiesc acolo. „Nu existã audientã pe care o tin si sã nu vinã câte cineva de pe strada Traian sã ne spunã ce greu este sã trãiascã acolo. Ultima oarã, sãptãmâna trecutã, a venit o femeie plângând si mi-a relatat cã nu mai poate trãi printre acesti etnici. Fac scandal permanent, stau noaptea pe stradã, tipã, urlã, beau, se bat, amenintã oamenii, lasã portile deschise, ies câinii afarã pe stradã si latrã, oamenii nu se mai pot odihni, nu mai au liniste… Eu am chemat pe seful Politiei Locale Bârlad, Vasile Chelaru, care a stat si el de vorbã cu femeia si am început sã lucrãm la un plan de eficientizare si dotare a politiei locale, pentru a face cât mai des patrulare în acea zonã si a pune punct odatã pentru totdeauna atitudinilor antisociale ale celor certati cu legea de pe aceastã stradã”, a precizat primarul Dumitru Boros. Mai mentionãm cã pe acea stradã nici taximetristii nu se încumetã noaptea, din cauzã cã sunt agresati si nu li se plãtesc cursele, fiind amenintati. Noi nu putem sã credem cã în Bârlad, o mânã de rromi plini de tupeu si necivilizati, sunt mai tari ca politistii pregãtiti special ca sã ne asigure sigurantã si încredere! Dar se pare cã Politia Bârlad tine mortis sã ne contrazicã!