|

Informaticienii Vasluiului: 16 elevi calificati la faza nationalã a Olimpiadei de Informaticã

BRAVO… Vasluiul va fi reprezentat de 16 elevi la faza nationalã a Olimpiadei de Informaticã, cinci – la gimnaziu si 11 – la liceu. Cei mai buni provin de la Liceul Teoretic “Emil Racovitã”, patru dintre acestia clasându-se pe primele locuri ale claselor a IX-a, a X-a, a XI-a si a XII-a. Este vorba despre Constantin Alin Sava, Isac Lucian Constantin, Tãnasã Radu si Ciocan Cãtãlin Iulian. Un alt elev care a reusit sã se califice este Filipescu Radu, elev la Liceul Teoretic “Mihail Kogãlniceanu”, care, anul trecut, a câstigat medalia de bronz la faza nationalã a Olimpiadei de Informaticã.

La gimnaziu, elevii care s-au calificat sunt în clasele a VI-a, respect a VII-a. Asta pentru cã, potrivit regulamentului, distributia se face în ordinea descrescãtoare a punctajelor, indiferent de clasã. Cele mai multe puncte le-a avut Grecu Serban, elev în clasa a VII-a, la Liceul Teoretic “Mihail Kogãlniceanu” Vaslui – 114 puncte. Apoi, cele mai bune rezultate le-au obtinut Cristian Rãzvan-Cosmin (71 pct.), Toma Ionut – Cristian (61 pct.) si Radu Dimitrie Octavian (55 pct.), toti trei în clasa a VI-a la Scoala “Constantin Parfene” Vaslui, si Pagu Tudor Stefan (55 pct.), clasa a VII-a la Colegiul National “Gh. Rosca Codreanu” Bârlad.

Un rol important în pregãtirea elevilor îl are Centrul de Excelentã în Informaticã eMAG

La liceu, locurile s-au distribuit astfel: “primii de la fiecare nivel de studiu (a IX-a, a X-a, a XI-a si a XII-a), iar restul de locuri de pânã la 11, adicã sapte, revin celor care au urmãtoarele punctaje. Pentru cã sunt mai multi elevi care au participat si la alte olimpiade, care probabil se vor suprapune, urmeazã sã se decidã la care vor merge. Dacã cumva renuntã vreunul, cedeazã locul urmãtorului. Mâine (n.r. azi), dupã ce vom vorbi cu pãrintii elevilor, urmeazã sã finalizãm lista”, ne-a explicat inspectorul scolar pentru discipline informatice Lidia Rãscanu. Iatã lista elevilor calificati: clasa a IX-a: Constantin Alin Sava (203 puncte) si Trifan Robert Gabriel (185 pct.), ambii de la Liceul Teoretic “Emil Racovitã”, Macovei Rares Stefan (182 pct.) de la Liceul Teoretic “Mihail Kogãlniceanu”; Clasa a X-a: Isac Lucian Constantin (225 pct.) de la Liceul Teoretic “Emil Racovitã”, Filipescu Radu (215 pct.), Bejenariu David Cosmin (185 pct.) si Mititelu Teodor (160 pct.), Serafim Alex Mihai (160 pct.) si Brînzã Tudor Alexandru (150 pct.), toti cinci de la Liceul Teoretic “Mihail Kogãlniceanu”; Clasa a XI-a: Tãnasã Radu (159 pct.) de la Liceul Teoretic “Emil Racovitã”; Clasa XII-a: Ciocan Cãtãlin Iulian (147 pct.) de la Liceul Teoretic “Emil Racovitã”. Acestia au fost pregãtiti de profesorii Dan Pracsiu, Theodor Sîrbu, Nicu Vlad Laurentiu, Ursu Gabriela, Florica Ciurescu, în cadrul Centrului de Excelentã eMAG. Faza nationalã la Olimpiada de Informanticã se va desfãsura, pentru elevii de liceu, în perioada 29 martie – 3 aprilie, la Constanta, si pentru elevii de gimnaziu, în perioada 3 – 7 aprilie, la Târgu Jiu.