|

INFRACTORII SAR ŞI LA GÂTUL POLIŢIEI

Infractorii au prins tupeu şi au început să-i ameninţe inclusiv pe poliţişti. S-a întâmplat şi în municipiul Botoşani, unde un agent din cadrul Biroului de Ordine Publică a fost ameninţat la drumul mare de un hoţ de buzunare. Ba mai mult, în încercarea de a-l intimida pe poliţist, individul a făcut plângere penală împotriva agentului de poliţie. Denunţat şi anchetat pentru ultraj, hoţul a fost condamnat la nouă luni de închisoare cu executare, dar a făcut apel, cazul urmând să fie analizat şi de magistraţii Curţii de Apel Suceava.

Încadrat în poliţie din 2005, Vasile Constantin V. a fost detaşat la un moment dat la Biroul de poliţie din cadrul Pieţei centrale, ocazie cu care l-a cunoscut şi pe Ciprian L., în vârstă de 38 de ani, zis Zâzâc, cunoscut ca hoţ de buzunare, individul fiind adus în mai multe rânduri la sediu pentru cercetări. De atunci, individul, care avea războiul lui propriu cu poliţişti, l-a luat la „ochi” pe agent. În 2016, în timpul unui festival organizat în Centrul vechi al municipiului, Vasile Constantin V. se afla în timpul liber şi l-a observat pe Zâzâc cum urmărea insistent o femeie în vârstă şi, cunoscându-i „activitatea”, i-a atras atenţia. Individul a ripostat imediat şi a început să facă tărăboi, dar agentul a preferat să-şi anunţe colegii, care au trimis o patrulă.

Surpriză, însă, pentru că a doua zi Zâzâc a mers la poliţie şi a depus o plângere penală împotriva poliţistului pentru „ameninţare”. Cazul a fost anchetat de procurori, însă la finalul cercetărilor s-a dispus clasarea dosarului pe motiv „fapta nu există”. …https://www.monitorulbt.ro/prima-pagina/2019/10/02/infractorii-sar-si-la-gatul-politiei/