|

Înfrângere suspectã pentru HC Vaslui

Primul meci din faza a treia a play-off-ului Ligii Nationale s-a dovedit un fiasco total pentru gruparea vasluianã de handbal, care a fost învinsã, pe teren propriu, de Dunãrea Cãlãrasi, cu scorul de 30-29. A fost o partidã care ridicã multe semne de întrebare, pornind de la folosirea aproape pe toatã durata partidei a celor doi juniori din cadrul lotului si pânã la ultima fazã a meciului, când Mihãitã Busecan a comis un fault de amatori, care le-a permis oaspetilor sã iasã învingãtori de pe teren. “Noi pentru voi, dar când voi pentru noi ? V-ati bãtut joc de noi”, au reactionat fanii echipei pe facebook, imediat dupã meci.

Cu gândul mai mult la vacantã, elevii lui Sandu Iacob au fost incapabili sã tinã piept Dunãrii, cel putin în prima parte a meciului. Partida a început sub semnul echilibrului, însã usor-usor echipa vizitatoare a preluat avantajul si a tinut de el pânã la finalul primei reprize, scor 12-16. Ecartul a crescut si mai mult debutul reprizei a a doua, scor 14-22. Cu atâtea goluri avans, Cãlãrasiul s-a relaxat iar de acest lucru au profitat gazdele, micsorând diferenta la doar douã goluri, scor 20-22. Ba mai mult, în minutul 49, HC Vaslui a izbutit chiar egalarea, scor 24-24. A fost momentul când Dunãrea s-a trezit din relaxare si, cu 4 minute înainte de final, s-a distantat din nou, scor 26-29. Cu vesnicul Gabi Bujor în posturã de principal marcator si de jucãtor care trage echipa dupã el, Vasluiul a reusit a doua egalare, scor 29-29, cu 5 secunde înainte de final. Meciul se îndrepta spre loviturile de la 7 m, asta dacã Mihãai Busecan nu comitea cel mai inutil fault din acest sezon. Pivotul vasluian i-a împiedicat pe cãlãrãseni sã reia jocul, iar arbitrii l-au sanctionat cu cartonas albastru si loviturã de la 7 m pentru oaspeti în ultima secundã din joc. Cel care a adus bucuria în tabãra vizitatoare a fost Chikovani, care a transformat lovitura acordatã de cei doi fluierasi. S-a terminat 30-29 pentru Dunãrea, iar misiunea Vasluiului la locul 7 a devenit foarte dificilã, dacã nu imposibilã. Urmãtorul meci se va juca pe 30 mai, la Cãlãrasi.

O înfrângere care a lãsat un gust amar

Înfrângerea de miercuri nu a fost digeratã prea usor de fanii echipei vasluiene. Dupã meci, mai multi spectatori discutau despre faptul cã gruparea vasluianã nu a jucat la adevãratul ei potential. “S-a vãzut cã nu au vrut sã batã. Fault ca cel comis de Busecan nu se face nici în curtea scolii, darãmite în L         iga Nationalã. Si faptul cã pe toatã durata partidei am jucat cu cei doi juniori spune multe”, a comentat un suporter. “Noi pentru voi, dar când voi pentru noi ? V-ati bãtut joc de noi”, a reactionat un alt fan, pe Facebook.